یکشنبه 24 شهریور 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

ایران و بریتانیا در نیویورک با هم گفت‌وگو خواهند کرد

• به گزارش رسانه‌ها، مقام‌های بلندپایه سیاسی ایران و بریتانیا در نیویورک با هم دیدار خواهند کرد. هدف از این دیدار بهبود روابط دو کشور اعلام شده که از سال ۲۰۱۱ قطع است.

دويچه وله ـ به گزارش خبرگزاری فارس، ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس، و حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، در نیویورک با هم دیدار خواهند داشت.

اما خبرگزاری فرانس پرس و سایت خبری انگلیسی "اسکای نیوز" به نقل از وزارت امور خارجه بریتانیا از قرار دیدار میان وزیران امور خارجه دو کشور بریتانیا و ایران، ویلیام هیگ و محمد جواد ظریف، خبر داده‌اند.

خبرگزاری فارس می‌نویسد که این دیدار به درخواست طرف بریتانیایی و در حاشیه اجلاس سران سازمان ملل متحد در نیویورک انجام خواهد گرفت.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در اوایل ماه سپتامبر اعلام کرده بود که "ویلیام هیگ درخواست دیدار کرده است". از گفته او روشن نبود که این دیدار میان چه کسانی انجام خواهد گرفت. یک مقام وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی نیز پس از انتشار خبر احتمال دیدار هیگ و روحانی گفته بود که این خبر نادرست است و این دیدار احتمالا در سطح وزیران امور خارجه دو کشور خواهد بود.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


اسکای نیوز به نقل از وزارت امور خارجه بریتانیا می‌نویسد که هر دو کشور ایران و بریتانیا می‌خواهند روابط دیپلماتیک خود را که پس از حمله به سفارت بریتانیا در تهران در سال ۲۰۱۱ قطع شده بود، دوباره برقرار کنند.

به گزارش فارس، حسن روحانی هفته آینده برای سفری چند روزه به نیویورک سفر خواهد کرد تا "با سران کشورهای حاضر در اجلاس سازمان ملل و با ایرانیان مقیم نیویورک دیدار کند و نیز در مصاحبه با چند شبکه خبری بین‌المللی شرکت جوید".

یک سخنگوی وزارت امور خارجه بریتانیا در مورد دیدار وزرای امور خارجه ایران و بریتانیا به اسکای نیوز گفت: «آنها با هم ملاقات خواهند کرد، اما ما اطلاعی از جزئیات این دیدار نداریم.»

اسکای نیوز در گزارش خود اشاره می‌کند به اینکه محمد جواد ظریف سیاستمداری معتدل است، در دانشگاه دنور تحصیل کرده و مدتی از عمرش را در غرب گذرانده است. این رسانه بریتانیایی همچنین می‌نویسد که از زمان انتخاب رئیس‌جمهور جدید در ایران نشانه‌هایی از شکستن یخ میان ایران و غرب به چشم می‌خورد.

مقدمه از سرگیری مذاکرات اتمی

دیدار ویلیام هیگ با ظریف یا روحانی (یا هر دو) افزون بر آنکه مقدمه‌ای برای بهبود روابط میان ایران و بریتانیا به شمار می‌آید، احتمالا به منزله پیش‌درآمدی بر مذاکرات آینده ایران و کشورهای ۵+۱ برای حل مناقشه اتمی ایران است.

پیش از این حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، طی سخنرانی‌های خود گفته بود که مسئولیت پیش‌برد مذاکرات هسته‌ای به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی واگذار شده است. روحانی از جمله روز ۱۹ شهریور در نشست ائمه جمعه گفت: «بنا به مصالحی، مذاکرات هسته‌ای به وزارت امور خارجه واگذار شده است.» تا پیش از این شورای عالی امنیت ملی و دبیر آن همزمان وظیفه تصمیم‌گیری درباره مذاکرات هسته‌ای و پیش‌برد آن را بر عهده داشتند.

محمد جواد ظریف نیز روز ۱۸ شهریور به تقسیم کار میان نهادهای مسئول اشاره کرده و گفته بود: «سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌درباره موضوع هسته‌ای در شورای عالی امنیت ملی شکل می‌گیرد و هماهنگی‌های پرونده هسته‌ای در آن‌جاست، اما مذاکرات بین‌المللی توسط وزارت خارجه انجام می‌گیرد که بر اساس ضرورت مذاکرات، استراتژی و تاکتیک‌های مذاکراتی در اختیار وزارت خارجه خواهد بود.»

حسن روحانی ۱۹ شهریور در نشست ائمه جمعه گفت: «شاید در هفته‌های آینده اولین مذاکره در مورد پرونده هسته‌ای در نیویورک صورت گیرد و بعد مذاکرات با گروه ۵+۱ در جایی که مشخص می‌شود، ادامه پیدا کند.»


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016