جمعه 29 شهریور 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

اظهارات مقام سوری در مورد آتش‌بس 'نادرست منعکس شده است'

حزب اراده خلق سوریه خبر اظهارات رهبر حزب در مورد آمادگی حکومت سوریه برای قبول آتش‌بس در جنگ داخلی آن کشور را نادرست خوانده است.

روز جمعه، ٢٠ سپتامبر (٢٩ شهریور)، حزب اراده خلق، به رهبری قدری جمیل، معاون نخست وزیر سوریه، با انتشار بیانیه‌ای، روزنامه بریتانیایی گاردین را متهم کرد که سخنان آقای جمیل در مورد پیشنهاد بشار اسد، رئیس جمهوری، برای آتش‌بس در جنگ با مخالفان مسلح حکومت را "نادرست نقل کرده است."

روزنامه گاردین در شماره روز جمعه متن مصاحبه اختصاصی با قدری جمیل را منتشر کرده و به نقل از او نوشته بود که بشار اسد در اجلاس بین‌المللی سوریه که قرار است در ژنو برگزار شود، پیشنهاد خواهد کرد که بین نیروهای دولتی و مخالفان مسلح آتش‌بس برقرار شود.

گاردین همچنین به نقل از آقای جمیل نوشته بود که "نه مخالفان مسلح و نه حکومت سوریه توانایی شکست طرف دیگر را ندارد و توازن صفر قوا برای مدت‌ها قابل تغییر نخواهد بود." سخنگوی حزب اراده خلق در بیانیه خود گفته است که نحوه انعکاس این مصاحبه در گاردین "نه دقیق و نه حرفه‌ای" بوده است.

در عین حال، سخنگوی حزب اراده خلق انجام این مصاحبه را تایید کرده و افزوده است که آقای جمیل "در مقام رهبری حزب و نه عضو رسمی دولت سوریه" نظرات خود را بیان داشته است.

به گفته این سخنگو، رهبر حزب در این مصاحبه در مورد تمایل دولت سوریه به برقراری آتش‌بس سخنی نگفته بلکه منظور این بوده است که "توقف مداخله خارجی در جنگ سوریه، باعث برقراری آتش‌بس خواهد شد" و روزنامه گاردین به اشتباه از قول او نوشته که دولت سوریه در اجلاس ژنو پیشنهاد آتش‌بس را مطرح خواهد کرد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


مصاحبه گاردین با آقای جمیل در رسانه‌های بین‌المللی انعکاس گسترده‌ای داشت و خبرگزاری‌های داخلی ایران هم آن را منتشر کرده و برخی از آنها گفتند که شرط رهبری سوریه برای برقراری آتش‌بس، آمادگی گروه‌های مخالف برای قبول آن است.

موضع متفاوت با دولت؟

در گزارش گاردین به نقل از قدری جمیل تاکید شده بود که اظهارات او در مورد دلیل عضویت در دولت سوریه، موضع حزب اراده خلق است اما در مورد مسایل مربوط به جنگ داخلی، او دیدگاه رسمی حکومت سوریه را بازگو می‌کند.

اگرچه اظهارات معاون نخست وزیر سوریه با موضع اعلام شده حکومت این کشور در مورد عزم به شکست مخالفان مسلح و ادامه حکومت بشار اسد تفاوت داشت، اما با توجه به موقعیت خاص آقای جمیل، به ویژه ارتباط نزدیک با دولت روسیه، رسانه‌های خبری برای آن اهمیت ویژه‌ای قایل شدند.

قدری جمیل یکی از دو عضو کابینه سوریه است که به تشکیلات حزب بعث وابستگی ندارد و در پی تصویب قانون اساسی جدید این کشور در سال گذشته به دولت راه یافت.

وی از جمله سیاستمداران قدیمی سوریه است که در سال ٢٠٠٠ میلادی، از حزب کمونیست سوریه اخراج شد و بعدا حزب اراده خلق را تاسیس کرد. این حزب یکی از تشکیل‌دهندگان ائتلاف موسوم به جبهه خلق برای تحول و آزادی است که در سال ٢٠١١ تاسیس شد و در انتخابات سال ٢٠١٢، توانست ٥ کرسی از ٢٥٠ کرسی مجلس سوریه را به دست آورد.

ناظران قدری جمیل را از معتمدان اصلی روسیه در سوریه قلمداد کرده و گفته‌اند که دیدگاه‌های او می‌تواند بازتاب نظرات دولت روسیه باشد یا بر سیاست سوریه در قبال سوریه تاثیر بگذارد.

آقای جمیل در گذشته، از امکان کناره‌گیری بشار اسد هم به عنوان تحولی برای هموار کردن راه دستیابی به صلح در سوریه سخن گفته بود. مخالفان بشار اسد همواره تاکید داشته‌اند که به آقای اسد اعتماد ندارند و هیچ راه حل شامل ابقای او در رهبری کشور را قابل قبول نمی‌دانند.

برخی ناظران گفته‌اند که با توجه به تحولات اخیر، به خصوص توافق آمریکا با خواست روسیه در خودداری از اقدام نظامی علیه سوریه، فشار روسیه بر بشار اسد برای کناره‌گیری داوطلبانه می‌تواند زمینه مساعدی را برای خاتمه دادن به جنگ داخلی فراهم سازد بی‌آنکه زیرساخت تشکیلاتی و امنیتی حکومت سوریه منهدم شود زیرا نابودی این زیرساخت‌ها، می‌تواند شرایط مساعد را برای پیشرفت و حتی تسلط اسلامگرایان و نیروهای جهادی ایجاد کند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016