پنجشنبه 30 آبان 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

۹۰ شرکت به تنهایی عامل تولید دو سوم گازهای گلخانه‌ای در جهان

• یک پژوهش تازه نشان می‌دهد که ۹۰ شرکت در جهان به تنهایی دو سوم گازهای گلخانه‌ای در جهان را تولید می‌کنند. اکثر این شرکت‌ها در صنایع نفت و گاز فعال هستند و بیشترشان نیز شرکت‌های سرمایه‌گذاری به شمار می‌روند.

دويچه وله ـ بر اساس یک پژوهش تازه، بحران گرمایش زمین عمدتا تنها از سوی ۹۰ شرکت به وجود آمده که عامل تولید دو سوم گازهای گلخانه‌ای در سراسر جهان هستند که عامل اصلی گرمایش زمین به شمار می‌روند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


شرکت‌های آمریکایی "شورون" و "اکسون"، شرکت بریتانیایی "بریتیش پترولیوم" و شرکت هلندی "شل" از جمله شرکت‌هایی هستند که نامشان در این پژوهش ذکر شده است. نتیجه پژوهش یاد شده در مجله "تغییرات آب و هوایی" به چاپ رسیده است.

این ۹۰ شرکت ۶۳ درصد دی‌اکسید کربن صنعتی و متان را در فاصله سال‌های ۱۷۵۱ تا ۲۰۱۰ تولید کرده‌اند. حجم دی‌اکسید کربن تولید شده در این مدت از سوی این شرکت‌ها بالغ بر ۹۱۴ گیگا تن ذکر شده است.

این پژوهش که از سوی مؤسسه آمریکایی "Climate Accountability" انجام شده، نشان می‌دهد که به جز ۷ شرکت که در کار تولید سیمان بوده‌اند، مابقی این شرکت‌ها در کار استخراج نفت، گاز یا ذغال سنگ فعالیت دارند.

۵۰ مورد از این شرکت‌ها که اکثرا در کار تولید نفت هستند شرکت‌هایی با سرمایه‌گذاران خصوصی به شمار می‌روند. ۳۱ شرکت در این فهرست نظیر شرکت ملی نفت عربستان "سعودی آرامکو"‌یا شرکت نفت و گاز روسیه "گازپروم" و شرکت نفت و گاز نروژ "استات اویل" دولتی هستند.

۹ شرکت دیگر این فهرست، صنایع دولتی هستند که غالبا در کار استخراج ذغال سنگ در کشورهایی نظیر چین، کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق، کره شمالی و لهستان فعالیت دارند.

کارشناسان امیدوارند که این پژوهش تازه منجر به شکست بن‌بست در مذاکرات بین‌المللی تغییرات آب و هوایی شود. به نوشته تهیه‌کنندگان این پژوهش بسیاری از این ۹۰ شرکت منابع قابل توجهی از سوخت فسیلی را در اختیار دارند که در صورت استفاده از آنها جهان را در معرض تغییرات آب و هوایی خطرناک‌تری قرار می‌دهند.

هم‌اکنون نوزدهمین کنفرانس زیست‌محیطی سازمان ملل متحد در شهر ورشو، پایتخت لهستان در حال برگزاری است. این نشست که با شرکت نمایندگان ۲۰۰ کشور تا اول آذرماه (۲۲ نوامبر) ادامه دارد، بر کاهش صدور گازهای گلخانه‌ای و آمادگی برای مقابله با تبعات ناشی از گرمای زمین متمرکز است.

پژوهشگران سازمان ملل متحد ماه سپتامبر در گزارشی هشدار دادند که در صورت ادامه وضعیت فعلی، جهان طی ۳۰ سال آینده "بودجه کربن" خود را مصرف خواهد کرد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016