چهارشنبه 24 اردیبهشت 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

گاردین: ایرانی ها از پیروزی تهران و اسد می گویند

صدای آمریکا - روزنامه گاردین چاپ لندن در گزارشی به نقل از مقام های ارشد ایران می نویسد، ایران و متحد نزدیک آن بشار اسد، در جنگ در سوریه برنده شده اند و کمپینی که با هماهنگی آمریکا برای حمایت از اوپوزیسیون در تلاش برای سرنگونی رژیم آغاز شد، شکست خورده است.

سیمون تیسدال نویسنده گزارش می گوید در مصاحبه هایی که در تهران انجام داده، شخصیت های ارشدی که سیاست خارجی ایران را شکل می دهند گفته اند، استراتژی غرب در سوریه فقط تندروها را تشویق کرده و موجب بروز هرج و مرج شده و در نهایت نتیجه معکوس به بار آورده است. اینک، نیروهای دولتی سوریه دست بالا را دارند.

علاء الدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران گفته است «ما در سوریه برنده شدیم. رژیم برقرار خواهد ماند. آمریکایی ها باختند.»



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


بروجردی همچنین گفت تروریسمی که گروه های جهادی مرتبط با القاعده و افراد مسلح تحت حمایت کشورهای عرب مسلمان سنی به راه اندخته اند، اینک تهدید اصلی برای سوریه هستند.

بسیاری از رزمندگان خارجی که از بریتانیا و کشورهای دیگر به سوریه سفر کردند، ممکن است بزودی بازگردند. بروجردی در این زمینه گفت «ما نگران آینده امنیت اروپا هستیم.»

امیر محبیان، استراتژیست محافظه کار و از مشاوران پیشین دولتی گفت :«ما به آسانی رقابت در سوریه را بردیم. آمریکا سوریه را نمی شناسد. آمریکایی ها می خواستند اسد را عوض کنند، اما گزینه چه بود؟ همه کارهایی که انجام داده اند، موجب تشویق گروه های افراطی و ناامنی ئر مناطق مرزی می شود. ما نیاز به تغییر در سوریه را قبول داریم، اما به تدریج؛ در غیر این صورت ، هرج و مرج به راه می افتاد.»

ایران شیعه، حامی منطقه ای اصلی حکومت دمشق است و بنابر گزارش ها، از آغاز نخستین قیام علیه بشار اسد در مارس ۲۰۱۱، میلیاردها دلار برای حمایت و تقویت رژیم او خرج کرده است، و همراه با روسیه، فروشنده اصلی سلاح به اسد، پیوسته او را در برابر تمام تلاش ها برای سرنگونی اش تقویت کرده است.

تحلیلگران غربی می گویند ایران در یک پیکار منطقه ای برای کسب قدرت یا جنگ غیر مستقیم، که از سوریه فراتر می رود، با کشورهای عرب سنی مذهب حوزه خلیج فارس، بویژه عربستان سعودی، درگیر است.

به گفته آنها، بنابراین تهران آشکارا علاقمند است تا مدعی پیروزی رژیم علوی اسد در جنگ با با شورشیان اکثرا سنی می جنگد، بشود. مقامات ایران و کارشناسان منطقه ای چنین انگیزه ای را تکذیب می کنند.

مجید تخت روانچی، معاون وزارت امور خارجه ایران، می گوید ترجیح آن است که شکست خوردن شورش پذیرفته شود و ثبات در سوریه پیش از انتخابات ریاست جمهوری در ماه آینده برقرار شود.

او همچنین می گوید «جامعه بین المللی باید بطور جدی با افراط گرایی و آشوب در سوریه برخورد کند. کشورهایی که نیروهای افراطی می فرستند، باید به کمک به آنها پایان دهند. ایران مناسبات خوبی با دولت سوریه دارد، هرچند به این معنا نیست که به حرف های ما گوش می دهد.»

تخت روانچی ادعای آژانس های اطلاعاتی غرب را که ایران برای کمک به شکست شورشیان اسلحه و افراد سپاه پاسداران را به سوریه فرستاده است تکذیب کرد و گفت « ایران حضور دیپلماتیک در آنجا دارد. غیر عادی نیست. ما نیازی نداریم دولت سوریه را مسلح کنیم.»

ایران، باوجود نفوذش بر دمشق و حزب الله، که اعضایش در کنار نیروهای دولتی سوریه می جنگند، عموما از مذکرات بین المللی برای برقراری صلح در سوریه کنار گذاشته شده است، به دلیل آن که آمریکا و بریتانیا می گویند تهران به لزوم برکناری اسد تن نمی دهد.

محمد مرندی، استاد دانشگاه تهران گفت « فکر می کنم آمریکایی ها مرتکب اشتباه بزرگی در سوریه شدند، و به گمان من خودشان می دانند، هرچند هرگز اعتراف نخواهند کرد. اگر آنها طرحی را که کوفی عنان (دبیرکل سابق سازمان ملل متحد) در سال ۲۰۱۲ ارائه داد قبول می کردند، ممکن بود بتوانیم از تمام آنچه روی داده است پرهیز کنیم.» آن طرح اسد را تا برقراری آتش بس و انتخابات با نظارت بین المللی در مقامش باقی می گذاشت.

مرندی گفت :«ایران صادقانه بر این عقیده بود که گزینه دیگری غیر از حمایت از اسد ندارد. هر کار دیگری به سقوط سوریه و افتادن آن بدست تند روها منجر می شد.»

در پی عقب نشینی شورشیان از شهر استراتژیک حمص، برخی سیاستمداران و مفسران غربی به این نتیجه رسیده اند که اسد برنده شده است.

از زمان آغاز درگیری ها در سوریه تاکنو بیش از ۱۵۰ هزار نفر کشته و دست کم ۹ میلیون نفر بی خانمان شده اند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016