خواندنی ها و دیدنی ها
در همين زمينه
17 مهر» تکذيب درگذشت ابوالفضل پورعرب پس از اعلام يک مدير سينمايی
بخوانید!
15 فروردین » آخرين وضعيت تفکيک جنسيتی مجريان تلويزيون
15 فروردین » به بازار آمدن سينه بند برقی برای جلوگيری از تجاوز جنسی به زنان در هند 14 فروردین » کلینت ایستوود فیلم موزیکال میسازد 14 فروردین » چاقترين کشورهای جهان و رتبه ايران 13 فروردین » عسل بديعی چگونه قربانی خبرسازیها شد؟
پرخواننده ترین ها
» دلیل کینه جویی های رهبری نسبت به خاتمی چیست؟
» 'دارندگان گرین کارت هم مشمول ممنوعیت سفر به آمریکا میشوند' » فرهادی بزودی تصمیماش را برای حضور در مراسم اسکار اعلام میکند » گیتار و آواز گلشیفته فراهانی همراه با رقص بهروز وثوقی » چگونگی انفجار ساختمان پلاسکو را بهتر بشناسیم » گزارشهایی از "دیپورت" مسافران ایرانی در فرودگاههای آمریکا پس از دستور ترامپ » مشاور رفسنجانی: عکس هاشمی را دستکاری کردهاند » تصویری: مانکن های پلاسکو! » تصویری: سرمای 35 درجه زیر صفر در مسکو! عسل بديعی چگونه قربانی خبرسازیها شد؟مهر ـ خبر درگذشت بازيگر جوان سينمای ايران اگرچه برای هم تلخ بود اما خانواده و نزديکان اين هنرمند بهواسطه خبرسازی برخی رسانهها تلخی مضاعفی را تجربه کردند. بحث درباره کيفيت انتشار اخبار مرتبط با سلامتی هنرمندان و چهرههای شناخته شده در رسانهها، بحث تازهای نيست اما مواجه شدن با برخی مصاديق اهميت تصميمگيری درست و سياستگذاری در اين زمينه را دوچندان میکند. در مرور نوروزی اکثر رسانهها بر حوادث و رخدادهای تلخ و شيرين فرهنگی در سال گذشته يکی از موارد مشترک اشاره به جريان خبری بهوجود آمده پيرامون شايعه درگذشت ابوالفضل پورعرب بود. خبری که خوشبختانه تنها چند ساعت روی خروجی خبرگزاریهای رسمی رفت و با واکنش بهموقع خانواده اين هنرمند محبوب تکذيب شد. همان مورد کافی بود تا بارديگر اين سوال مطرح شود که بهراستی منابع خبری موثقی که بتوانند اخبار قطعی پيرامون سلامتی هنرمندان شناخته شده سينما را در اختيار رسانهها قرار دهند تنها بايد بستگان نزديک ايشان باشند؟ آيا طراحی سازوکار صنفی معين در اين زمينه نمیتوان نقش پيشگيرانه داشته باشد؟
تکرار يک تجربه تلخ رسانهای صبح دوشنبه ۱۲ فروردين که نخستين اخبار درباره وخامت حال عسل بديعی منتشر شد برخی رسانهها بلافاصله خبر درگذشت او را منتشر کردند. خبری که به فاصله چند ساعت از سوی برخی نزديکان اين بازيگر و نيز مسئولان بيمارستان لقمان تکذيب شد. اندکی بعد خبر قطعی درگذشت اين بازيگر به نقل از عليرضا داوودنژاد همسر خواهر اين بازيگر منتشر شد اما بازهم برخی رسانهها به نقل از عزل بديعی (خواهر اين هنرمند) درگذشت را تکذيب کردند و تيتر زدند: "مرگ مغزی به معنای درگذشت نيست." شايعهسازی درباره علت مرگ آغاز شد داوودنژاد در گفتوگو با خبرگزاری ايرنا ضمن رد شايعات درخصوص مسمويت دارويی عسل بديعی گفت: "شايعات و اکاذيبی مبنی بر مسموميت دارويی بديعی در رسانه ها منتشر شده که صحت ندارد و وی تنها به خاطر مشکل تنفسی به بيمارستان منتقل شد." جديت خانواده بديعی برای پيگيری شايعات پرونده اخبار منتشر شده درباره درگذشت عسل بديعی با انتقال وی به بيمارستان مسيح دانشوری برای انجام مراحل اهدا عضو بسته شد تا احتمالاً با انتشار نظر قطعی پزشکان درباره دلايل اصلی اين مرگ ناگهانی ميزان صحت و سقم برخی شايعات معين شود اما نبايد فراموش کرد که نقصان موجود در جريانهای رسانهای پيرامون سلامت هنرمندان و بازيگران آنقدر جدی است که میتواند صدمات روحی جبرانناپذيری را برای خانواده و نزديکانشان به همراه داشته باشد. Copyright: gooya.com 2016
|