سه شنبه 26 شهریور 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا


خواندنی ها و دیدنی ها
بخوانید!
پرخواننده ترین ها

کاهش قدرت خرید، آموزش و بهداشت را در طبقات مزدبگیر کمرنگ کرده است

«هاله صفرزاده» یک فعال مستقل کارگری معتقد است کاهش قدرت خرید خانواده‌های مزد بگیر باعث کمرنگ شدن اولویت‌های بهداشتی و آموزشی در این خانواده‌ها می‌شود.

هاله صفرزاده در این باره به ایلنا گفت: کودکان نیروهای مولد و سرمایه‌های آینده کشور هستند بنابراین هرچه کمتر آموزش ببینند در آینده کشور بیشتر با کمبود نیروی متخصص روبرو خواهد شد که نتیجه این وضع بدون شک وارد کردن نیروی به اصطلاح ماهر و متخصص از خارج کشور خواهد بود.

به گفته این فعال مستقل صنفی که خود در آموزش و پرورش خدمت می‌کند، نظام کنونی آموزشی در ایران ایرادهایی دارد که به موجب آن به واسطه بازتولید نظام سلطه؛ نسل آینده افراد «بله قربانگو» و غیر معترض تربیت و تحویل جامعه می‌شوند.

وی افزود: به غیر از تحقیر، توهین و تنبیه بدنی که همچنان در محیطهای آموزشی به وضوح وجود دارد، ایراد دیگر این نظام آموزشی این است که با وجود تغییر محتوای برخی کتاب‌های درسی، هنوز اثری از آموزش خلاقیت مشاهده نمی‌شود.

صفرزاده گفت: هرچند نظام آموزش و پرورش کشور از نظر نحوه تعلیم و ترتبیت مورد انتقاد جدی قرار دارد، اما مسئله این است که برای جامعه فوائد برقراری همین خدمات «نیم بند» از فقدان آن‌ها بیشتر است.

وی بایادآوری اینکه دولت به موجب قانون اساسی موظف است تا برای همه شهروندان خود امکان دسترسی رایگان به خدمات نظام آموزش ابتدایی و متوسطه را فراهم کند، گفت: در شرایط موجود به دلیل وخامت مشکلات اقتصادی حتی امکان دسترسی به خدمات اولیه اموزشی بصورت رایگان برای همه شهروندان ایرانی وجود ندارد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


صفر‌زاده بابیان اینکه هم اکنون هیچ مدرسه‌ای نمی‌تواند هزینه‌های خود را از محل مقرری که دولت معین کرده است تامین کند، گفت: درنتیجه اکنون چند سالی است که مشاهده می‌کنیم در مدارس از والدین دانش آموزان کمک‌های مردمی اجباری دریافت می‌کنند.

وی افزود: با توجه به بی‌سابقه بودن گرانی‌های اخیر، تحمل این شرایط برای خانواده‌هایی که حتی در تدارک کیف، کفش و نوشت افزار فرزندان خود دچار مشکل هستند غیر ممکن است.

وی درخصوص افزایش سرسام آورهزینه‌های مربوط به نوشت افزار گفت: در سال‌های قبل هم بیشتر خانواده‌های مزد بگیر و کم بضاعت برای تامین نوشت افزار فرزندان خود با مشکل مواجه بودند اما در سال جاری شاهدیم که این مشکل به خانواده‌های طبقه متوسط نیز سرایت کرده است بطوری که امسال این خانواده‌ها تمایل بیشتری نشان می‌دهند تا از بازارچه‌های ویژه خریداری کنند.

صفرزاده گفت: غیر از این در سالهای اخیر به دلیل ترویج نوعی سیاست خصوصی سازی در نظام آموزشی، والدین دانش اموزان مجبورند تا به عناوین مختلف بابت مدارس غیر انتقاعی، تدریس خصوصی، کلاس تقویتی؛ جبرانی، کنکور، المپیاد و یا استعداد درخشان هزینه اضافی به کادر اموزشی مدارس و یا موسسات خدمات آموزشی پرداخت کنند.

وی ادامه داد: در سالهای اخیر موسسات خصوصی خدمات آموزشی به غیر از هدف‌گیری دانش‌آموزان سال‌های پایانی دبیرستان، با تمرکز تبلیغاتی بر دانش آموزان تمامی مقاطع تحصیلی، باعث افزایش هزینه تحصیل دانش آموزان در تمامی مقاطع شده‌اند.

وی باغیر منطقی خواندن این هزینه‌های تازه گفت: نتیجه این وضع کمرنگ شدن هرچه بیشتر خدمات اموزشی رایگان است.

به باور صفرزاده مادامی که در بخش آموزش و پرورش نگاه کالایی غالب باشد. باید شاهد افزایش غیر منطقی هزینه‌های تحصیل کودکان در بخش‌های مختلف باشیم.

وی بابیان اینکه استمرا این شرایط باعث ایجاد تبعیض در محیط‌های آموزشی می‌شود گفت: از آنجا که در دراز مدت تحمل چنین فضایی برای فرزندان خانواده‌های کم بضاعت و مزدبگیر ناممکن است در نتیجه باید شاهد ترک تحصیل بیشتر کودکان و جذب در بازار سیاه کار باشیم.

صفرزاده در پایان گفت: در شرایط کنونی به غیر از دانش اموزان، برخی دانشجویان نیز به دلیل فشارهای اقتصادی و غیر اقتصادی ناچار شده‌اند تا محیطهای آموزشی را ترک کنند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016