دویچه وله - هفتهنامه آلمانی اشپیگل نوشته است اطلاعاتی در دست دارد که نشان میدهد سرویس اطلاعات برونمرزی آلمان در سالهای گذشته هزاران هدف را در ایالات متحده آمریکا جاسوسی میکرده است. یکی از این هدفها کاخ سفید بوده است.
آلمان
سیاستمداران و مسئولان ادارات امنیتی در آلمان همواره تاکید میکنند که در مبارزه علیه تروریستم بینالمللی، ایالات متحده آمریکا یک شریک غیرقابل چشمپوشی است. همین اخیرا توماس د مزیر، وزیر کشور آلمان تاکید کرد که همکاری میان دو سوی آتلانتیک برای آلمان از اهمیتی فوقالعاده برخوردار است.
اشپیگل نوشته است که بهنظر میرسد این همکاری میان آلمان و آمریکا از مدتها پیش چندان اعتمادآمیز نبوده است. زیرا به نوشته این هفتهنامه، سرویس اطلاعاتی برونمرزی آلمان برای سالهای متمادی از هدفهای زیادی در ایالات متحده آمریکا جاسوسی میکرده است.
این هفتهنامه نوشته است اسناد و اطلاعاتی دیده است که بر اساس آنها بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۶ حدود ۴ هزار کلیدواژه جستجو، مورد توجه مجموعه عملیات جاسوسی آلمان از هدفهای آمریکایی بودهاند. تاکنون تنها ظاهرا جاسوسی سرویس اطلاعاتی آلمان از آژانس اطلاعات ملی آمریکا (NSA) موجب خشم و ناراحتی آمریکاییها شده است.
"جاسوسی میان دوستان" هم صورت میگیرد!
خود آژانس اطلاعات ملی آمریکا تلفن همراه آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان را شنود میکرد که خبر آن در جریان افشاگری ادوارد اسنودن، همکار سابق دستگاههای امنیتی ایالات متحده فاش شد. خانم مرکل در همان زمان در واکنش به این ماجرا گفته بود: «جاسوسی میان دوستان بههیچ وجه نباید صورت گیرد.»
اشپیگل نوشته است اسناد جاسوسی آلمان از نهادهای آمریکایی نشان میدهند که "جاسوسی میان دوستان" نیز انجام میشده است. این گزارش میگوید همانطور که آژانس اطلاعاتی آمریکا از آلمانیها جاسوسی میکرده، سرویس اطلاعاتی آلمان نیز مانعی نمیدیده که از نهادهای آمریکایی جاسوسی کند.
در فهرست نهادهای آمریکایی که سرویس اطلاعاتی آلمان در آنها ارتباطاتی داشته و اطلاعات محرمانه جمعآوری میکرده علاوه بر کاخ سفید، وزارت خزانهداری و وزارت امور خارجه امریکا نیز قرار دارند. البته کاخ سفید در راس همه این هدفهای جاسوسی قرار داشته است.
شرکتهای مهم آمریکایی هم هدف جاسوسی بودهاند
علاوه براینها، سرویس اطلاعات برونمرزی آلمان تلفنها، فکسها و ایمیلهای شرکتهای آمریکایی مانند لاکهید مارتین، سازمان فضایی ناسا، سازمان حقوق بشری "دیدهبان حقوق بشر" و دانشگاههای تعداد زیادی از ایالتهای آمریکا را شنود میکرده است.
همچنین ارتباطات نهادهای نظامی مانند نیروی هوایی، دریایی و یا نهادهای اطلاعات ارتش آمریکا نیز از هدفهای دیگر جاسوسی سرویس اطلاعات برونمرزی آلمان بودهاند.
اشپیگل در گزارش خود نوشته است مبادلات اطلاعاتی بیش از ۱۰۰ سفارتخانه خارجی در آمریکا و نهادهای بینالمللی مانند صندوق بینالمللی پول و دفتر اتحادیه عرب در ایالات متحده از هدفهای جاسوسی سرویس اطلاعات برونمرزی آلمان بودهاند.
سرویس اطلاعات برونمرزی آلمان و رئیس آن برونو کال حاضر نشدهاند درباره گزارش اشپیگل اظهارنظر و یا موضعگیری کنند.
ظاهرا آژانس اطلاعات ملی آمریکا درباره عملیات جاسوسی سرویس اطلاعات برونمرزی آلمان در آمریکا یک کمیسیون تحقیق ایجاد کرده و گزارش این کمیسیون به زودی در پارلمان آلمان بررسی خواهد شد.
در این گزارش از جمله گفته شده دولت ائتلافی آلمان به ماجرای عملیات جاسوسی دستگاه اطلاعاتی آلمان در آمریکا تقریبا اهمیتی قائل نیست.