رادیو زمانه ـ تجمع و تحصن جمعی از درویشهای گنابادی در مقابل زندان اوین که درخواست آزادی چهار درویش گنابادی بازداشت شده در حاشیه اعتراضات سراسری اخیر را فریاد میزدند، با حمله نیروهای یگان ویژه روبهرو شد. این در حالی است که در طول روزهای گذشته مقامات جمهوری اسلامی برگزار کردن تجمع مسالمتآمیز را جزو حقوق شهروندان برشمردند و رهبر جمهوری اسلامی نیز در سخنرانی امروز خود درباره اعتراضات، با وجود نسبت دادن همه ماجراها به دشمن، از حق اعتراض و تجمع شهروندان دفاع کرد.
تجمع شمار زیادی از درویشان گنابادی در مقابل زندان اوین با انتشار فراخوان تجمع دراویش و طرفداران محمدعلی طاهری، بنیانگذار عرفان حلقه و زندانی عقیدتی که در زندان اوین دوران محکومیت خود را پشت سر میگذارد، صورت گرفت و در این تجمع برخی بستگان زندانیان همچون مادر سهیل اعرابی و فعالان مدنی همچون نسرین ستوده نیز حاضر شدند.
به گواهی برخی شاهدان عینی اما نیروهای امنیتی با محاصره معترضان حاضر در محل در نهایت به آنان حمله کردند و شمار زیادی از آنها را بازداشت کردند.
از ۹ دی تاکنون بستگان عدهای از بازداشتشدگان اعتراضهای اخیر و همچنین شماری از دراویش گنابادی در برابر زندان اوین تجمع میکنند. روز گذشته بستگان بازداشتیها و دروایش با تحصن مقابل زندان اوین راه آمد و شد به درون زندان را مسدود کرده بودند.
تجمع شامگاه گذشته هم با یورش نیروهای امنیتی و پرتاب گاز اشکآور به تحصنکنندگان به پایان رسید.
از حدود ساعت ۱۷ سهشنبه ۱۹ دی نیروهای امنیتی و گارد ویژه که دو ترکه بر موتورسیکلتهایی سوار بودند، به طرف زندان اوین و محل تجمع دراویش گنابادی به حرکت درآمدند و سپس به تدریج با افزایش این نیروها، دور جمعیت تحصنکنندگان حلقه زدند. همزمان فیضالله حسنوند، رئیس پلیس منطقه نیز خود را به محل تجمع رساند.
رضا انتصاری، مدیرمسئول سایت مجذوبان نور که اخبار مربوط به دراویش گنابادی را پوشش میدهد، در ویدئویی از مقابل زندان اوین درباره آخرین جزییات مربوط به حمله به تجمع دراویش میگوید: «امروز دهمین روز از تحصن دراویش در مقابل زندان اوین است برای آزادسازی این چهار برادر و خواهرمان که الان ۱۰ روز است در بازداشتند. گارد آمد. آمدند که حمله کنند. درگیری شد. فقرا (دراویش) شعار دادند و یک خواسته هم بیشتر ندارند. با فرمانده نیروی انتظامی منطقه صحبت کردیم. گفتیم آقا ما یک خواسته بیشتر نداریم (آزادی دراویش در بازداشت) در دورهای که اینجا بودیم. حالا اگر شما هی بخواهی بروی نیرو بیاوری و ...، ما استقبال میکنیم.»
انتصاری در ادامه میگوید: «ما این دورهای که اینجا بودیم نتوانستیم توی زندان باشیم و شما اینطوری دارید به ما کمک میکنید که خواسته ما اجابت بشود. او هم گفت که نه، من الان هماهنگ میکنم که شما را بفرستند بروید داخل زندان. ما هم گفتیم باشد، شما گارد آوردهاید، شما گارد آوردهاید و باید با ما درگیر بشوند و باید ما را بزنند و گرنه بیجا کردید که گارد آوردید. یا گاردی که آوردید تصمیم گرفتهاید که با ما برخورد کنید و باید ما را بزنند یا اینکه گاردتان را جمع میکنید و اینجا منطقه آرام میشود و ما خودمان با پای خودمان میرویم داخل زندان. الان هم منتظریم که یا گاردشان را جمع کنند و ما خودمان برویم داخل زندان یا اینکه گاردشان ما را بزند و ببرد داخل زندان. نمیشود که هم گارد اینجا باشد و هم ما با پای خودمان برویم داخل زندان.»
از پنج درویش گنابادی بازداشت شده از سوی ماموران قرارگاه ثارالله سپاه که شنبه ۹ دی و همزمان با سومین روز از اعتراضهای سراسری خیابانی در ایران، در بیمارستان مهر تهران و هنگام عیادت از یک درویش دیگر بازداشت شدند، چهار درویش همچنان در بازداشت هستند: کسری نوری، محمد شریفیمقدم، محمدرضا درویشی و فائزه عبدیپور. از علت بازداشت و اتهام این افراد همچنان اطلاعی در دست نیست. آنها از هنگام بازداشت دست به اعتصاب غذا زدهاند.
سه نفر از این دراویش از دانشجویان دانشگاههای تهران، علامه طباطبایی و شریف هستند: کسری نوری، دانشجوی رشته حقوق دانشگاه تهران، فائزه عبدیپور، دانشجوی رشته علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی و محمد شریفیمقدم، دانشجوی مهندسی دانشگاه شریف.
یک منبع نزدیک به این درویشان، پس از انتشار خبر بازداشت آنان، جزییات بیشتری درباره نحوه بازداشت آنان را در اختیار کمپین حقوق بشر ایران گذاشت: «ماموران سپاه به بیمارستان رفتند و قصد داشتند محمد شریفی را بازداشت کنند. کسری (نوری) از ماموران خواسته که حکم بازداشت او را نشان بدهند که ناگهان آنها به همه پنج درویش در لابی بیمارستان حمله کردهاند. میخواستهاند به آنها دستبند بزنند و با خود ببرند که با مقاومت دروایش روبهرو میشوند. بعد نیروی کمکی میآید و با شوکر به دراویش حمله میکنند. حتی تیر هوایی در لابی بیمارستان شلیک میکنند. یک تیر شلیک شده و یکی از پرسنل بیمارستان به این موضوع اعتراض کرده که ماموران با الفاظ رکیک پرسنل بیمارستان را عقب راندهاند و بعد همه را وحشیانه با خود به ماشین بردهاند.»
این افراد پس از بازداشت ابتدا به دفتر پیگیرى وزارت اطلاعات در خیابان انقلاب برده شدهاند و پس از بازجویى به بازداشتگاه اوین منتقل شدهاند.