دویچه وله - کانون کارگردانان سینمای ایران و همچنین ۱۰۰ فیلمساز و اهل فرهنگ ایران با ارسال نامه، از مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی خواستند، به محدودیتها و محرومیتهای سینماگران ایرانی ساکن ایران یا خارج از کشور خاتمه دهند.
درگذشت ناصر ملکمطیعی، هنرپیشه نامآشنای ایران، توجه محافل فرهنگی و هنری ایران را به محدودیتها و ممنوعیتهایی جلب کرده که هنرمندان و سینماگران ایران، بهویژه هنرمندان پیش از انقلاب از آنها رنج میبرند.
در همین رابطه دو نامه نوشته شده است. نخست نامهای از سوی هنرمندان و کانون کارگردانان سینما که خطاب به وزیر ارشاد جمهوری اسلامی نوشته شده و نامه دوم، نامهای است که امضای یکصد هنرمند و سینماگر کشور را به همراه دارد و برای حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران ارسال شده است.
به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید
مضمون هر دو نامه یکی است: پایان دادن به محدودیتها و ممنوعیتهایی که ظرف ۴۰ سال گذشته بر فضای هنری و سینمای ایران سایه انداخته است.
در نامه کانون کارگردانان سینمای ایران از جمله چنین آمده است: «مرگ آقای ناصر ملک مطیعی بازیگر شهیر سینمای ایران باعث تأثر عمیق همه اعضاء خانواده بزرگ سینمای ایران شد؛ از سینماگر تا تماشاگر. اندوه بزرگ ما و بسیاری از مردم بیش از هر چیز از این پرسش حاکی بود که آیا آنچه بر پیرمرد با شکوه دلشکسته گذشت عادلانه بود؟»
در نامه اعضای شورای مرکزی کانون کارگردانان ایران از وزیر ارشاد درخواست شده، به ممنوعیت کار سینماگرانی که پیش از وقوع انقلاب اسلامی زندگی خود را وقف هنر سینما کرده بودند، خاتمه داده شود.
در این نامه، کارگردانان سینمای ایران ممنوعیت کار برای هنرپیشگان پیش از انقلاب را "زخم چهل ساله"ای خواندهاند که باید التیام یابد.
نامه ۱۰۰ فیلمساز و اهل فرهنگ و هنر
بیش از یکصد هنرمند و سینماگر نامآشنای کشور نیز در نامهای خطاب به حسن روحانی، رئيس جمهوری ایران، خواستار رفع محدودیتها برای هنرمندانی همچون بهروز وثوقی شده بودند.
این هنرمندان و سینماگران محدودیتهای ایجاد شده برای سفر و کار بهروز وثوقی را غیرقانونی خوانده و خواستار رفع این محدودیتها شدهاند.
در این نامه از حسن روحانی به عنوان "حافظ حقوق شهروندی و مسئول اجرای قانون اساسی" خواسته شده است:
«یک بار برای همیشه تدبیری صورت گیرد تا هنرمندانی که صرفا به جهت کار هنری و فرهنگی با ممنوعیت خروج و ورود و ممنوعیت کار روبرو هستند، بدون ایجاد مزاحمت بتوانند به وطن خود، رفت و آمد داشته و از حق طبیعی کار و فعالیت بهرهمند شوند.»
این نامه را از جمله ستارگانی چون تهمینه میلانی، پرویز پرستویی، لیلا حاتمی، علی مصفا، باران کوثری و فاطمه معتمد آریا امضا کردهاند.