Thursday, Jun 14, 2018

صفحه نخست » دستگیری ۷۰۰ نفر در ایران در ارتباط با سایت‌های شرط‌بندی

police-FATA-1.jpgدویچه وله: پلیس فتا می‌گوید ۵هزار وبسایت شرط‌بندی فعال در ایران را بسته و ۷۰۰ نفر را در این رابطه بازداشت کرده است. پیش از این یک نماینده مجلس از طرح سؤال از وزیر ارتباطات در مورد سایت‌های شرط‌بندی خبر داده بود.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری جرایم سایبری پلیس فتا گفته است، در زمینه وبسایت‌های شرط‌بندی فعال در ایران ۷۵۰ پرونده تشکیل شده و ۷۰۰ متهم هم دستگیر و تحویل مقام‌های قضایی شده‌اند.

سرهنگ علی نیک‌نفس روز چهارشنبه ۲۴ خرداد (۱۴ ژوئن) در گفت‌وگو با شبکه خبر ایران همچنین از مسدود کردن ۳۷ میلیارد تومان که در حساب‌های سایت‌های قمار بوده، خبر داده است.

نیک نفس گفت که بسیاری از وبسایت‌های شرط‌بندی در ایران "کلاهبرداری" هم می‌کنند، بدین ترتیب که مبالغی را که از کاربرها برای قمار می‌گیرند، فارغ از اینکه نتیجه شرط‌بندی چه بوده، به حساب افراد مورد نظرشان واریز می‌کنند.

در قوانین ایران قمار و شرط‌بندی جرم محسوب می‌شود و مجازات‌هایی چون حبس و شلاق و جریمه نقدی برای کسانی که دست به قمار و شرط‌بندی بزنند یا وسایل انجام آن را فراهم آورند، تعیین شده است.

طرح سؤال از وزیر ارتباطات

پیش از اعلام خبر یادشده توسط پلیس سایبری ایران، امیر خجسته، رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی در مجلس ایران، ضمن انتقاد از عدم برخورد با سایت‌های شرط‌بندی، از تدوین طرح سؤال مجلس از وزیر ارتباطات خبر داده بود. به گفته خجسته، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی، باید نسبت به "دلایل تعلل و کوتاهی در برخورد با سایت‌های شرط‌بندی و اشاعه قمار" پاسخگو باشد.

خجسته گفته بود که "علیرغم هشدارها و تذکرات اخیر پیرامون سایت‌های شرط‌بندی" این چنین ‌سایت‌هایی به طور روزافزون در فضای مجازی افزایش یافته‌اند.

او اشاره کرده بود به اینکه با فرار رسیدن روزهای برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال در روسیه (شروع بازی‌ها از روز ۲۴ خرداد) بازار سایت‌های شرط‌بندی "داغ شده" است. او درخواست کرده بود که "در راستای توقیف و ریشه‌کن شدن این پدیده ضداقتصادی اقدامات لازم انجام شود".

خلاء قانونی

"اقتصاد آنلاین" به نقل از مجید افرا، مدیر عامل شرکت مبنا کارت آریا که یک شرکت ارائه‌دهنده خدمات پرداخت الکترونیکی است، خبر از "عزم شرکت‌های پرداخت برای انسداد درگاه‌های شرط‌بندی و قمار اینترنتی" داده است.

مجید افرا در گفت‌وگو با "اقتصاد آنلاین" در عین حال تأکید کرده که چنین راه حلی موقتی است. به گفته او، سایت‌های شرط‌بندی بلافاصله پس از بستن درگاه‌های اینترنتی راهکار جدیدی را برای ادامه کارشان پیدا می‌کنند.

به گفته افرا، سایت‌های قمار و شرط‌بندی اینترنتی در سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ راه‌اندازی ‌شدند و به طور متوسط ۱ میلیارد تومان ماهانه گردش مالی و سود داشته‌اند.

مجید افرا در گفت‌وگوی خود با "اقتصاد آنلاین" می‌افزاید که در این زمینه خلاء قانونی وجود دارد زیرا قانونگذاران تا کنون به آن نپرداخته‌اند.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy