ایران وایر به دو سند دست یافته است که نشان میدهد سپاه پاسداران، یک ملک ۴۰هکتاری متعلق به شهرداری تهران را به صورت غیرقانونی و با زور تصرف کرده است.
این ملک، «اردوگاه شهید میرحسینی» است، یک اردوگاه فرهنگی، ورزشی اقامتی در نزدیکی پارک چیتگر که حالا به صورت «قهری» به تصرف سپاه در آمده است.
این اردوگاه تحت نظر شهرداری منطقه ۲۲ تهران بوده است. منطقه ۲۲ در شمال غرب تهران واقع شده و از مناطق جدید تهران است. ساختوسازهای بیرویه و غیرقانونی که توسط نهادهای مختلف از جمله تعاونیهای مسکن وابسته به سپاه انجام شده، مشکلات محیط زیستی و توسعه شهری سبب شده برخی کارشناسان از این منطقه به عنوان یک فاجعه در روند توسعه شهر تهران نام ببرند.
بر اساس اسنادی که در اختیار ایرانوایر قرار گرفته است، محمدعلی نجفی، شهردار سابق تهران در تاریخ ۳۰ آبان ماه۹۶ در همین رابطه خطاب به سردار محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه نوشته است. نجفی در این نامه نوشته است که صبح روز جمعه ۲۸ مهرماه ۱۳۹۶ «تعدادی از اشخاص که خود را منتسب به سپاه پاسداران عنوان میکنند، بدون هماهنگی قبلی، غیرمنتظره و بدون رعایت اصول انضباطی و رعایت سلسله مراتب فرماندهی و کسب مجوز، به صورت قهری و با اخراج کارکنان و نیروهای یگان حفاظت شهرداری مستقر در اردوگاه شهید میرحسینی در این مکان استقرار یافتهاند.»
نجفی در بخش دیگری از نامهاش به جعفری مینویسد: «تاکنون شهرداری تهران بنا بر رعایت مصالح کشور و این نهاد انقلابی از انعکاس این موضوع در مجامع مختلف جلوگیری کرده است.»
در نامهای که نجفی به جعفری نوشته نیز به «درز کردن خبر» به اشاره شده است: «متاسفانه اخیرا اخباری به بیرون درز کرده و در یکی از جلسات خصوصی شورای شهر نیز موضوع سوال قرار گرفته است و بیم انعکاس آن در سطح وسیعتر میرود.»
نجفی همچنین در نامهاش مینویسد: «اینجانب اطمینان دارم نیرویی که مقام معظم رهبری از آن به عنوان پاسدار آگاه و بیدار انقلاب اسلامی یاد میکند و از اهم وظایفش ایجاد امنیت و آسایش و آرامش عمومی است، مصون از این گونه تعرضات بوده و به افرادی که تحت پوشش نام ان ارگان مقدس موجبات خدشه به اعتبار و جایگاه آن نهاد میگردند، برخورد منطقی خواهد کرد. لذا موجب امتنان است به اشخاص مذکور دستور خروج سریع از محل مذکور صادر فرمایید.» این درخواست محمدعلی نجفی اما از سوی فرمانده سپاه مورد اعتنا قرار نگرفته است.
اردوگاه شهید میرحسینی که در خروجی پمپ گاز چیتگر در بزرگراه تهران - کرج قرار دارد، سال ۱۳۹۱ توسط خانواده آیتالله ملاعلی کنی به شهرداری تهران برای استفاده و رفع نیازهای عمومی واگذار شده است. شهرداری تهران حدفاصل سال ۹۱ تا ۹۵، ۲۰میلیارد تومان صرف تجهیز ، بازسازی و نگهداری این اردوگاه کرده بود تا در قالب امور فرهنگی و آموزشی مورد بهرهبرداری شهروندان تهرانی قرار گیرد ولی اکنون سپاه با تصرف این اردوگاه، آن را تحت مالکیت خود در آورده است.
مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
محمدعلیخانی، عضو شورای شهر تهران در تاریخ ۱۷ مهر گفته بود این اردوگاه ۲۴ هکتاری به صورت «غیرقانونی» تصرف شده است. این عضو شورا اما نگفته بود چه نهادی این اردوگاه پهناور را تصرف کرده است. محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران در پاسخ به او گفته بود: «شهردار تهران در نامهای ضمن اعلام تصرف این اردوگاه، از شورای شهر درخواست کمک و پیگیری کرده است.» منبع آگاهی که نامه را در اختیار «ایران وایر» گذاشته میگوید: «سپاه پیش از این هم تلاشهایی برای تصرف این اردوگاه داشته اما نهایتا در روز ۲۸ مهرماه به صورت قهری نیروهای خود را به محل برده، نیروهای یگان حفاظت شهرداری را بیرون کرده و در اردوگاه را بسته و در آن مستقر شده است.»
در نامه دیگری که در اختیار «ایران وایر» قرار گرفته است، «علی نوذرپور» شهردار منطقه ۲۲، منطقهای که اردوگاه تصرف شده در آن واقع شده است، خطاب به نجفی شهردار وقت تهران نوشته که از عبور و مرور به زمینهایی که در این محدوده به پست برق و تصفیهخانه فاضلاب اختصاص داده شده، «ممانعت» به عمل میآید. به گفته یک منبع آگاه، این کارشکنیها توسط نیروهای وابسته به سپاه صورت میگیرد.
در نامه شهردار منطقه ۲۲تهران ذکر شده که شرایط زیست محیطی منطقه ۲۲ در چند سال اخیر از کیفیت مطلوبی بر خوردار نبوده و کلیه مطالعات مربوط به طراحی شبکهّای هدایت فاضلاب از جمله شبکه منتهی به تصفیهخامه مورد بحث توسط مشاور به پایان رسیده و عدم تحویل به موقع زمین موجب طولانی شدن اجرای فاضلاب شهری شده است.
منطقه ۲۲ یکی از مناطقی است که با مشکلات شهری زیادی دست و پنجه نرم میکند و حالا استقرار سپاه در این منطقه و ممانعت آنها از خدمترسانی به مردم و توسعه شهری، مشکلات بیشتری را نیز به وجود آورده است.
محمدعلی نجفی، شهریور تا اسفند۹۶ شهردار تهران بود. او روز ۲۲ اسفند ۹۶ استعفای خود را به شورای شهر تهران ارایه کرد. بسیاری دلایل این استعفا را فشارهایی سیاسی به نجفی میدانستند، نجفی اما خودش مشکلات سلامتی را به عنوان دلیل استعفا عنوان کرده است.
به گفته یک منبع آگاه، دستدرازی غیرقانونی سپاه به املاک شهرداری تهران از جمله اردوگاه میرحسینی، یکی از ریشههای درگیری سپاه و شهردار سابق تهران بوده است.
یکی از دلایل دیگر موثر در استعفای محمدعلی نجفی از شهرداری تهران تلاش او برای پیگیری فسادهای مرتبط با سپاه به ویژه هولدینگ اقتصادی یاس بود. عبدالله رمضانزاده، سخنگوی دولت محمد خاتمی، در اکانت توییتر خودش خبر داده که در این پرونده «حداقل ۱۳۰۰۰میلیارد تومان سوءاستفاده برخی سرتیپان مشهور» مطرح است. در اعضای هیات مدیره این هولدینگ اقتصادی که به بنیاد تعاون سپاه وابسته است، سردار مسعود مهردادی، جانشین اقتصادی بنیاد، محمدرضا مدرس خیابانی، از مدیران سپاه در شرکتهای مخابراتی و علیرضا ظهرهوند، از مدیران موسسه اقتصادی «جامعه امام صادق» وابسته به «دانشگاه امام صادق» حضور داشتند. پس از طرح تخلفات گسترده این هولدینگ اقتصادی، بنیاد تعاون سپاه از اسفند۹۶ اقدام به انحلال این هولدینگ بزرگ اقتصادی کرده است. محسن هاشمی، رئيس شورای شهر تهران خبر داده که بر اساس گزارش سازمان بازرسی کل کشور شرکت «رسا تجارت» وابسته به بنیاد تعاون سپاه به شهرداری بدهکار است. این در حالی است که پیش از این، بنیاد تعاون سپاه مدعی شده بود بدهی به شهرداری ندارد. نام دقیق این شرکت، «رسا تجارت مبین» است که نماینده اصلی هولدینگ اقتصادی یاس بوده است.
پس از محمدعلی نجفی، محسن افشانی اواخر اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ به طور رسمی شهردار تهران شد. حالا پس از گذشت ۸ ماه از شهردار شدن او اردوگاه میرحسینی همچنان در تصرف سپاه پاسداران است و شهردار تهران ترجیح داده درباره پروندههای مهم مطرح شده بین سپاه و شهرداری از جمله تصرف اردوگاه میرحسینی تهران سکوت کند.
علاوه بر این، قرارگاه خاتمالانبیا تهران که تیرماه۹۳ با مشارکت بنیاد تعاون سپاه، طی قراردادی ۲۰هزار میلیارد تومانی بخش عمده پروژههای شهرداری تهران در زمان محمدباقر قالیباف را به انحصار خود درآورده بود، در ماههای اخیر برخی پروژهها را نیمهتمام رها کرده بود. با این حال، هفته گذشته، محمدعلی افشانی، شهردار تهران گفته است پس از جلسهاش با فرماندهان قرارگاه خاتمالانبیا مشکل حل شده و این پروژهها فعال شدهاند. به نظر میرسد رویکرد فعلی شهردار تهران این است که سپاه را عصبانی نکند. اردوگاه میرحسینی هم میتواند کادوی این رویکرد باشد.