رادیو فردا - سقوط چشمگیر شاخص کل بورس تهران که از چند روز پیش آغاز شده، روز دوشنبه، پنجم آذر، نیز ادامه یافت.
بر اساس آخرین به روز رسانی آمارهای سایت رسمی بورس تهران، شاخص کل تا ظهر دوشنبه نزدیک ۲.۸ درصد معادل ۴۷۸۹ واحد افت کرده است.
همچنین شاخص کل تا ظهر دوشنبه به ۱۶۶ هزار و ۴۶۳ واحد رسید که کمترین میزان طی یک ماه اخیر به شمار میرود.
بازار بورس تهران روز یکشنبه تعطیل بود، اما روز قبل از آن نیز شاخص بورس ۲.۵۴ درصد، معادل ۴۴۶۰ واحد، افت داشت.
در ابتدای سال جاری شاخص بورس حدود ۹۳ هزار واحد بود اما بنا به دلایلی، این شاخص در اوایل مهرماه به بالای ۱۹۵ هزار واحد رسید.
مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
از جمله دلایل افزایش شاخص بورس در هفت ماه نخست امسال افت ارزش ریال بود. به این معنی که شرکتهای عمده بورس که صادراتمحور هستند، مانند شرکتهای پتروشیمی و فولاد، به دلیل افت ارزش ریال شاهد افزایش چشمگیر درآمدهای ریالی خود و در نتیجه افزایش ارزش سهام آنها در بورس بودند.
آمارها نشان می دهد که افت و خیز ارزش بازار بورس دقیقا تابعی از تغییرات ارزش سهام شرکتهای صنعتی، خصوصا پتروشیمی، بوده است.
در معاملات روز دوشنبه هلدینگ خلیج فارس، شرکت صنعتی و معدنی گل گهر، پتروشیمی پارس، نفت وگاز پارسیان، پالایشگاه بندرعباس، نفت، گاز و پتروشیمی تامین و شرکت توسعه معادن و فلزات معدنی بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل بورس تهران داشتند.
در معاملات روز شنبه نیز سهام فولاد مبارکه، هلدینگ خلیج فارس، شرکت صنعتی و معدنی گل گهر، شرکت ملی صنایع مس، پتروشیمی پارس، نفت وگاز پارسیان و گروه سرمایهگذاری امید بیشترین سهم را در افت شاخص داشتند.
در نگاهی کلی، شرکتهای پتروشیمی و فلزات طی هفته جاری با افت چشمگیر ارزش سهام مواجه شدهاند که علت آن افت قیمت نفت است.
بهای نفت خام شاخص برنت از ۸۶ دلار در ابتدای ماه گذشته به حدود ۶۶ دلار در هفته گذشته و نهایتا ۶۰ دلار در روز دوشنبه رسیده است.
افت قیمت نفت تأثیر مستقیمی بر قیمتهای محصولات نفتی، پتروشیمی و فلزات معدنی دارد.
از سوی دیگر، طی ماههای گذشته بهای ارز با آهنگ بسیار بالایی در مقابل ریال بالا رفت و بسیاری از صاحبان سرمایه با عجله به بازار بورس روی آوردند تا جلو بیارزش شدن داراییهای نقدی خود را بگیرند؛ اما چندی است که بهای ارز اندکی فروکش کرده و طی هفتههای گذشته به ثبات نسبی رسیده است.