Friday, May 17, 2019

صفحه نخست » گاردین: قاسم سلیمانی به شبه‌نظامیان عراق دستور داد آماده جنگ نیابتی باشید

qasem_051618.jpgصدای آمریکا - قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در دیداری که اخیرا در بغداد با گروه‌های شبه‌نظامی عراقی وابسته به ایران داشته، از آن‌ها خواسته است که آماده «جنگ نیابتی» باشند.

روزنامه گاردین به نقل از دو منبع ارشد اطلاعاتی نوشت قاسم سلیمانی سه هفته پیش با رهبران گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به جمهوری اسلامی در عراق دیدار داشته است.

یکی از این منابع به گاردین گفت لحن سخنان قاسم سلیمانی «کاملا درخواستی برای آمادگی جنگی نبود، اما خیلی هم با آن فاصله نداشت.»

در این دیدار سران همه گروه‌های شبه‌نظامی که زیر چتر «حشد الشعبی» گرد آمده‌‌اند، حضور داشتند.

تغییر محل استقرار نیروهای وابسته به ایران در منطقه، باعث شد که ایالات متحده اعلام کند که تهدیدهای ایران ممکن است باعث به خظر افتادن جان نیروها یا منافعش در منطقه شود. بریتانیا نیز سطح تهدیدات علیه نیروهای این کشور در عراق را یک مرحله بالاتر برد.

مطالب بیشتر در سایت صدای آمریکا

هم‌زمان دو دیپلمات در منطقه هم به گاردین گفته‌اند ایران هفته گذشته موفق شده یک محموله موشک را از استان الانبار عراق به دمشق منتقل کند.

کدام گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت ایران می‌توانند وارد جنگ با آمریکا شوند؟

دویچه وله - دو خبرنگار آسوشیتدپرس در غزه و بغداد شرح داده‌اند که چه گروه‌هایی در عراق، لبنان، غزه و یمن از سوی جمهوری اسلامی حمایت می‌شوند و واکنش آنها در صورت بروز جنگ میان آمریکا و ایران چه خواهد بود.

فیلیپ عیسی در بغداد و فارس اکرم در غزه دو گزارشگر خبرگزاری آسوشیتدپرس با معرفی گروه‌های شبه‌نظامی خاورمیانه که تحت حمایت جمهوری اسلامی هستند به بررسی واکنش احتمالی آنها در صورت بروز جنگ میان آمریکا و ایران پرداخته‌اند.

آنها در این گزارش شرح داده‌اند که جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته جای پای خود را در منطقه از لبنان تا سوریه، غزه، عراق و یمن باز کرده و شبکه‌ای از گرو‌ه‌های شبه‌نظامی را تحت نفوذ خود دارد.

مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

خلاصه‌ای از فهرست آنها از این قرار است:

حزب‌الله در لبنان

حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران گفته بود اگر آمریکا جنگی علیه ایران آغاز کند تنها با این کشور طرف نخواهد بود. او تأکید کرده بود: «چون سرنوشت ما به جمهوری اسلامی وابسته است.»

حزب‌الله لبنان خود را بخشی از "محور مقاومت" می‌داند و به نوشته آسوشیتدپرس هزاران نیروی شبه‌نظامی شیعه دارد که جمهوری اسلامی ایران می‌تواند آنها برای مقابله با آمریکا بسیج و وارد نبرد مسلحانه کند.

حزب‌‌الله که در جریان جنگ داخلی لبنان در دهه ۸۰ میلادی توسط سپاه پاسداران ایران تأسیس شد حال موثرترین گروه شبه‌نظامی منطقه است که نفوذ ایران را تا مرزهای اسرائیل پیش برده است.

جفری فلتمن، دیپلمات ارشد آمریکایی در گزارشی برای موسسه بروکینگز حزب‌الله لبنان را موفق‌ترین مهره صادراتی ایران و "ابرازی چند منظوره" برای تهران می‌داند.

حزب‌الله لبنان سال ۱۹۸۲ میلادی پس از حمله اسرائیل به لبنان وارد جنگی چریکی با ارتش اسرائیل شد و ۱۸ سال بعد ارتش این کشور را از خاک لبنان بیرون راند. حزب‌الله سال ۲۰۰۶ جنگی سخت با اسرائیل را آغاز کرد که چندین ماه طول کشید.

این گروه شش سال گذشته در جنگ داخلی سوریه کنار اسد جنگیده و تجارب بسیاری کسب کرده است. اما حزب‌الله علی‌رغم لفاظی‌هایش علیه اسرائیل، دنبال جنگ با این کشور نیست و احتمال پیوستن آن به سایر تنش‌های منطقه‌ای هم اندک است. حزب‌الله صدها تن از نیروی خود را در جنگ داخلی سوریه از دست داده و بخشی قابل توجهی از نفوذ آن در میان مردم لبنان رنگ باخته است.

حوثی‌ها در یمن

شیعیان شورشی یمن که ساکن شمال این کشور هستند، سال ۲۰۱۴ صنعا، پایتخت یمن را تحت کنترل خود درآوردند. ائتلافی از کشورهای مسلمان و غربی به رهبری عربستان سعودی در پی نابودی حوثی‌ها و بازگرداندن دولت سرنگون شده یمن است. این ائتلاف به جنگ خانمان‌سوز یمن دامن زده و به جای پایان دادن به آن موجب قحطی و ویرانی این کشور شده است.

عربستان حوثی‌ها را بازوی نظامی ایران در یمن می‌داند و همراه کشورهای غربی و سازمان ملل متحد ایران را به حمایت نظامی از آنها متهم می‌کند. حوثی‌ها موشک‌های دوربرد در اختیار دارند و تا کنون بارها به اهدافی در خاک عربستان حمله کردند. آنها چند روز پیش مدعی شدند که با پهباد به تأسیسات نفتی عربستان حمله کردند.

شیعیان عراق

شبه‌نظامیان شیعه عراق را نیز ایران آموزش داده و از آنها حمایت مالی می‌کند. این گروه‌ها که پس از جنگ عراق با نیروهای آمریکایی مستقر در این کشور در نبرد بودند، شبه‌نظامیان "دولت اسلامی" را از خاک عراق بیرون راندند.

"کاتب حزب‌الله"، "عصائب اهل الحق" و "سازمان بدر" سه گروهی هستند که رابطه نزدیکی با قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس دارند. این گروه‌ها بیش از ۱۴۰ هزار نیرو دارند که تحت فرمان نخست‌وزیر عراق هستند و از نظر سیاسی متحد ایران به شمار می‌رود.

آنها خواستار خروج نیروهای آمریکایی از خاک عراق هستند. حال دولت آمریکا بخشی از نیروهای مستقر در خاک عراق را به دلیل آنچه تهدیدهای ناروشن از سوی ایران عنوان شده از این کشور خارج کرده است.

شبه‌نظامیان غزه

ایران از شبه‌نظامیان فلسطینی ساکن غزه از جمله حماس که کنترل این منطقه را در دست دارد و جهاد اسلامی که گروه کوچکتری است، حمایت می‌کند.

رابطه حماس و جمهوری اسلامی سال ۲۰۱۱ میلادی پس از بهار عربی تیره شد و این گروه حمایت مالی چند میلیون‌ دلاری جمهوری اسلامی را از دست داد. حماس مشکلات مالی بسیاری دارد و ماه‌هاست که حقوق کارمندان خود را پرداخت نکرده است. گفته می‌شود که تهران همچنان از نظر نظامی از حماس حمایت می‌کند اما این گروه بخش قابلتوجهی از بودجه مورد نیاز خود را از قطر می‌گیرد. در نتیجه احتمال اینکه در صورت بروز جنگ کنار ایران بایستند اندک است.

جهاد اسلامی که گروهی متشکل از شبه‌نظامیان سنی است رابطه بهتری با تهران دارد اما این رابطه مانند رابطه سایر گروه‌هایی که نام برده شدند عمیق نیست.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy