بی بی سی - علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گفته است: "سرنخهای اصلی ماجراجویی خطرناک حمله به نفت کش ایرانی سابیتی در دریای سرخ به دست آمده و ایران این موضوع را بدون پاسخ نمیگذارد".
هشدار ایران در حالی منتشر میشود که عمران خان، نخست وزیر پاکستان در راه ایران قرار دارد.
آقای شمخانی که نماینده رهبر ایران در شورای عالی امنیت ملی هم هست، رسما تأیید کرده که نفتکش ایرانی هدف حمله موشکی قرار گرفته است.
روز گذشته مقامهای ایرانی از وقوع دو انفجار جداگانه در بدنه نفتکش ایرانی سابیتی خبر داده بودند. این نفتکش متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران است و در نزدیکی بندر جده عربستان دچار انفجار شد.
در پی وقوع این انفجار، گفته شد که مخزن اصلی نفت در کشتی آسیب دیده و نفت آن به دریا نشت کرده اما منابع ایرانی بعدتر از توقف نشت نفت خبر دادند.
شرکت ملی نفتکش ایران ساعاتی بعد اعلام کرد که کشتی سابیتی "با سرعتی کم منطقه را ترک کرده و به سمت خلیجفارس در حرکت است". شرکت ملی نفتکش ایران همچنین گفته بود "هیچ طرفی" به نفتکش حادثه دیده ایرانی کمکی نکرده است.
روز گذشته عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به حادثه رخ داده برای نفتکش ایرانی سابیتی گفته بود "در چند ماه گذشته برخی اقدامات تخریبی دیگر نیز علیه نفتکشهای ایران در دریای سرخ صورت پذیرفته که بررسیها در خصوص عوامل دخیل در این اقدامات در حال انجام است."
ایران تایید کرده بود این شناور دچار آتشسوزی نشده و هیچ یک از خدمه آن نیز آسیب ندیدهاند.
روز گذشته شرکت ملی نفت شلیک موشک از عربستان به سوی کشتی ایرانی را تکذیب کرده بود.
با انتشار خبر حادثه برای نفتکش ایران و احتمال افزایش تنش در منطقه خلیج فارس، بهای نفت خام در بازارهای جهانی دو درصد افزایش یافت.
در ماههای گذشته در پی یک رشته انفجار و حمله به کشتیهای تجاری در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز تنشها میان ایران و عربستان افزایش یافته بود.
شهریورماه امسال، حمله پهپادی و موشکی به تاسیسات نفتی عربستان تنش تهران و ریاض باز هم افزایش یافت. این حمله سبب شد که تولید نفت عربستان برای مدتی به شکل قابل ملاحظهای کاهش یابد.
عربستان ایران را مقصر این حمله میداند اما ایران این اتهام را رد میکند.
عمران خان در راه تهران
علی شمخانی در حالی گفته است حمله به نفتکش ایرانی بیپاسخ نخواهد ماند که گزارش میشود عمران خان، نخست وزیر پاکستان فردا به تهران سفر میکند.
پیشتر ایران تأیید کرده بود که پاکستان در حال میانجیگری بین ایران و عربستان است.
حسن روحانی پیشتر گفته بود که به تماس با پاکستان، به عنوان میانجی حل اختلاف با عربستان سعودی ادامه خواهد داد.
آقای روحانی در کنفرانس خبری پس از شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در پاسخ به خبرنگاری که از او درباره "پیام محمد بن سلمان" پرسیده بود، گفت عمران خان، نخستوزیر پاکستان، پس از ملاقات با مقامهای سعودی برخی از نکات مذاکرات با آنها را با آقای روحانی در میان گذاشته است.
محمد جواد ظریف نیز چند روز پیش از حل مشکل با عربستان استقبال کرده بود.
هجوم مصادرهکنندگان دولت به نخستین ورود زنان