یورونیوز - رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه پیش از سفر به روسیه در یک نشست خبری گفت: «اظهارات برخی مقامات ایران درباره عملیات "چشمه صلح" مرا ناراحت کرده است.»
ایران حمله اخیر ترکیه به نیروهای دموکراتیک سوریه و یگانهای مدافع خلق (یپگ) را بهعنوان نقض حاکمیت و تمامیت ارضی ترکیه محکوم کرده است.
آقای اردوغان همچنین گفت اگر وعدههای آمریکا [مبنی بر عقب نشینی نیروهای کرد] محقق نشود، عملیات علیه نیروهای کرد (یپگ) را از سر خواهد گرفت.
«آتشبس» پنج روزه ترکیه شامگاه امروز (دوشنبه) پایان مییابد. رسانههای ترکیه به نقل از مقامهای نظامی این کشور میگویند هنوز هزاران جنگجوی کرد در منطقه مورد ادعای ترکیه در شمال سوریه حضور دارند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی رئیس جمهوری ترکیه پیش از ترک فرودگاه آنکارا به مقصد سوچی روسیه افزود: «همه دنیا از رویکرد اردوغان در قبال برنامه هستهای ایران در گذشته نزدیک اطلاع دارند، اما اظهاراتی آزاردهنده از سوی برخی مقامات این کشور شنیده میشود. البته این سخنان متعلق به جناب روحانی نیست، اما لازم بود ایشان این صداها را خاموش میکردند. این موارد شخص بنده و تمام نزدیکانم را آزار میدهد. ما (ترکیه، روسیه و ایران) سه کشور طرف توافقنامه سوچی هستیم. اکنون این روند را چگونه ادامه خواهیم داد؟ این اقدامات نادرست است. اظهارات آنان را در این زمینه را محکوم میکنم.»
دستگاه دیپلماسی ایران و بهویژه محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، بازگشت سوریه و ترکیه به اجرای موافقتنامه آدانا (سال ۱۹۹۹) درباره ممنوعیت فعالیت نیروهای مسلح کرد در خاک سوریه را، بهعنوان تنها راه حل برای چالش میان آنکارا و دمشق درباره مساله کردها پیشنهاد کرده است.
از زمان آغاز بحران سیاسی و متعاقبا جنگ داخلی در سوریه، ایران مهمترین حامی حکومت بشار اسد و در مقابل، ترکیه یکی از مهمترین متحدان مخالفان و شورشیان مسلح عمدتا اسلامگرا در این کشور بودهاند. تهران و آنکارا سرانجام در قالب مذاکرات صلح آستانه و به همراه روسیه، تلاش کردند تا نقش مشترکی در پایان دادن به جنگ سوریه بازی کنند.
آیا و اگرهای ربودن زم، یک عملیات ساده و ابتدایی