دویچه وله - جمعی از فعالان حقوق بشر، وکلا و استادان دانشگاه با تهیه و امضای دادخواستی، از کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواستند "تحقیقات ویژهای" را درباره وضعیت معترضان دستگیرشده و کشتهشدگان اعتراضهای اخیر در ایران آغاز کند.
امضاکنندگان این "دادخواست" ضمن تشریح وضعیت دستگیرشدهها و تهدید و ارعابی که علیه خانوادههای کشتهشدگان حوادث اخیر در ایران انجام گرفته است، از خانم میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، خواستهاند که هر چه زودتر یک گروه ویژه تحقیقاتی تشکیل شود تا ضمن سفر به ایران، موارد "نقض حقوق بشر" در برخورد با اعتراضات سراسری اخیر مردم ایران را بررسی کند.
امضاکنندگان این دادخواست همچنین به سرکوب معترضان توسط نیروهای امنیتی اشاره کرده و در ادامه نوشتهاند: «از ۱۵ تا ۲۱ نوامبر ۲۰۱۹، نیروهای امنیتی، معترضان در شهرهای کوچک و بزرگ سراسر کشور را با پرتاب کپسولهای گاز اشکآور و شلیک مستقیم گلولههای نظامی سرکوب کردهاند. مقامات حکومت ایران اجساد کشتهشدهها را به خانوادههای عزادار تحویل نمیدهند و از ارائه اطلاعات درباره معترضان زخمی و زندانی خودداری میکنند.»
مقامهای قضایی جمهوری اسلامی بعد از بازتاب رسانهای اعتراضهای اخیر در ایران، ابتدا از اعلام رسمی تعداد دستگیرشدگان خودداری کردند ولی به تدریج آمارهایی را انتشار دادند. استاندار تهران اعلام کرده است که تنها در این استان بیش از ۲۰۰۰ نفر در ارتباط با اعتراضات اخیر بازداشت شدهاند.
آمار رسمی تعداد کشتهشدگان اعتراضهای اخیر نیز همچنان در هالهای از ابهام است. کانال تلگرام وبسایت "کلمه" با استناد به اظهارات "یک منبع آگاه"، شمار ثبتشده قربانیان اعتراضهای اخیر ایران را ۳۶۶ نفر اعلام کرده است.
سازمان عفو بینالملل نیز روز دوشنبه، ۱۱ آذر، شمار کشتهشدگان اعتراضات آبانماه ایران را ۲۰۸ نفر اعلام کرده است. اما مسئولان قوه قضائیه، بیآنکه آمار رسمی تعداد کشتهشدگان اعتراضات اخیر را اعلام کنند، رسانههای خارجی را متهم به "آمارسازی" و "فضاسازی" میکنند.
امضاکنندگان این دادخواست همچنین پیشنهاد کردهاند که جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، برای بررسی "قتلها، جنایتها و وضعیت هزاران" دستگیرشده، به ایران سفر کرده و با معترضان و فعالان حقوق بشر دستگیرشده در جریان اعتراضهای اخیر گفتگو کند.
امضاکنندگان دادخواست همچنین از خانم میشله خواستهاند از مقامات جمهوری اسلامی بخواهد تا معترضان بازداشتشده را هر چه سریعتر آزاد کنند، چراکه به گفته آنها مقامات امنیتی سعی دارند این افراد را زیر شکنجه وادار به "اعتراف" کنند که با "دشمنان خارجی" ارتباط داشتهاند.
مسئولان جمهوری اسلامی همواره معترضان را "آشوبگر" مینامند و مدعیاند که آنها با دشمنان خارجی ارتباط دارند.
در میان امضاکنندگان این دادخواست، اسامی فعالان حقوق بشر و امضاهای محفوظ به چشم میخورد. همچنین به نظر میرسد تعدادی از ایرانیان ساکن در شهرهای مختلف ایران، این دادخواست را امضا کردهاند.
ژانت آفاری، تورج اتابکی، پیام اخوان، رضا افشاری، عباس امانت، مهرزاد بروجردی، علی بنوعزیزی، مازیار بهاری، نیره توحیدی، رامین جهانبگلو، نسرین رحیمیه، سعید رهنما، جلیل روشندل، هوشنگ شهابی، کاظم علمداری، منصور فرهنگ، مهرانگیز کار، محسن کدیور، کاظم کردوانی، احمد کریمیحکاک، ژاله لاکنر-گوهری، کریم لاهیجی، هایده مغیثی، علیاکبر مهدی، عباس میلانی، نادر هاشمی، هما هودفر، سرور کسمایی، حمید فرخنده، گودرز اقتداری، فریدون فرحی، پروانه حسینی، ایرج سبحانی، علی فتوتی، محمد آقازاده، فرهاد خسروخاور و شهره صالحپور از جمله امضاکنندگان این دادخواست هستند.