Thursday, Dec 12, 2019

صفحه نخست » فرمانده سپاه: منافع دشمن در منطقه را به آتش می‌کشیم، ارتش آمریکا: ایران به خط قرمز نزدیک می‌شود

fars_121119.jpgسردار حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران در دو نوبت، یک بار در جمع بسییجیان و یک بار هم هنگام رونمایی از طرح‌های به اصطلاح عمرانی سپاه در شهرری، «دشمنان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای» جمهوری اسلامی را تهدید به انتقام‌گیری کرد. در همان حال یک مقام امنیتی آمریکا از افزایش سرعت و حجم حملات به پایگاه‌های نظامی ایالات متحده در عراق خبر داد و اعلام کرد که شبه‌نظامیان طرفدار ایران به خط قرمز آمریکا نزدیک شده‌اند.

فارس - سردار سلامی با بیان اینکه مردم ایران در شکستن دشمن و ناکار کردن آن‌ها هنرمند هستند، گفت: رهبر معظم انقلاب در میدان نبرد جهانی شجاعانه ایستاده و مردم ایشان را مانند نگین در حلقه انگشتری مهر خود می‌گیرند و با هم قله‌ها را فتح می‌کنند.

وی تأکید کرد: تا پیروزی فاصله‌ای نداریم، به خیمه دشمن نزدیک هستیم، آن‌ها در حال عقب‌نشینی هستند و در حین عقب‌نشینی این فتنه‌ها را به پا می‌کنند.

وی با بیان اینکه خاموش کردن فتنه‌ها سند وفاداری مردم است، خاطرنشان کرد: اگر دشمنان دست از شیطنت برندارند منافعشان را به آتش می‌کشیم و به آن‌ها می‌گوییم که شما را تعقیب می‌کنیم، می‌یابیم و انتقام می‌گیریم.

سلامی تاکید کرد: دشمنان باید بدانند اگر دست از ایجاد فتنه برندارند ملت بزرگ ایران نیز منافع آنان را در منطقه با خطر روبرو خواهند کرد.

مقام آمریکایی: متحدان ایران در عراق به خط قرمز نزدیک می‌شوند

دویچه وله - یک مقام بلندپایه ارتش آمریکا می‌گوید، شبه‌نظامیان مسلح مورد حمایت ایران در حال نزدیک شدن به خط قرمزی هستند، که در آنجا نیروهای ائتلاف با شدت (خشونت) به آنها واکنش نشان خواهند داد.

یک مقام بلندپایه ارتش آمریکا روز چهارشنبه (۱۱ دسامبر) به سرعت گرفتن و پیچیده‌تر شدن حملات گروه‌های مورد حمایت ایران به پایگاه‌های نیروهای آمریکا در عراق اشاره کرده است و از وضعیتی سخن گفته که همه طرف‌های درگیر را به "وخامتی غیرقابل‌کنترل" نزدیک می‌کند.

هشدار این مقام بلندپایه در حالی عنوان می‌شود که پایگاهی در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد چند روز پیش با چهار راکت کاتیوشا مورد حمله قرار گرفت. در اثر این حمله پنج تن از اعضای سرویس امنیت ضد تروریسم عراق زخمی شدند.

به نوشته رویترز، این مقام ارشد نظامی آمریکا گفته است، این حمله‌ها توانایی ائتلاف در مبارزه با داعش را به خطر می‌اندازد.

👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

این درحالی است که دو روز پس از این حمله، چهارشنبه شب نیز خبرگزاری‌ها از اصابت دو راکت دیگر به نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد خبر دادند.

سوق دادن وضعیت به سمت "تشدید ناخواسته"

رویترز می‌نویسد، با تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران و ضربه اقتصادی ناشی از تحریم‌ها برای این کشور، تنش میان ایران و ایالات متحده آمریکا در منطقه افزایش یافته است. به نوشته این خبرگزاری، هر دو طرف دیگری را مقصر حمله به تأسیسات نفتی و انبارهای تسلیحاتی شبه نظامیان و پایگاه‌های آمریکا در منطقه می‌دانند.

مقام بلندپایه ارتش آمریکا که نخواست نامش فاش شود، با اشاره به اینکه"سرعت حملات قبلا تقریبا نامنسجم بود"، از افزایش درجه پیچیدگی و حجم موشک‌هایی که در یک مرحله شلیک می‌شوند سخن گفته و این مسئله را "بسیار نگران‌کننده" توصیف کرده است.

این مقام نظامی افزوده است: «نکته‌ای که وجود دارد این است که اقدامات آنها برخی امور را تغییر می‌دهد و این احتمال را به وجود می‌آورد که برخی اقدامات دیگر یا برخی تصمیات دیگر از جانب یکی از طرفین - خواه آنها باشند یا ما- ناخواسته تشدید شود. »

به نوشته رویترز این مقام ارشد همچنین گفته است که شبه‌نظامیان مسلح مورد حمایت ایران در حال نزدیک شدن به خط قرمزی هستند، که در آنجا ائتلاف با شدت (خشونت) به آنخا واکنش نشان خواهد داد. به گفته این مقام آمریکایی "هیچ کس چنین نتیجه‌ای را نخواهد پسندید."

حمله از سوی بخشی از نیروهای امنیتی عراق؟

در حالی که در هیچ‌کدام از این حملات، هیچ گروهی مسئولیتی به عهده نگرفته است، اما این مقام آمریکایی می‌گوید که تجزیه و تحلیل‌های اطلاعاتی و بررسی موشک‌ها و پرتابگرها به نقش گروه‌های کتائب حزب‌الله و عصائب اهل الحق، گروه‌های شبه‌نظامی شیعه مورد حمایت ایران در این حملات اشاره می‌کنند.

گروه‌های شبه‌نظامی عراق به نوبه خود ایالات متحده و اسراییل را به بمباران انبارهای تسلیحاتی و پایگاه‌های خود متهم می‌کنند.

رویترز می‌نویسد، بیشتر گروه‌های شبه‌نظامی شیعه عراق بخشی از نیروهای بسیجی مردمی عراق (حشدالشعبی) هستند که در کنار ارتش این کشور با هدف مبارزه با داعش سازماندهی شدند. این خبرگزاری در توصیف این گروه‌ها می‌نویسد، آنها گزارش خود را به نخست وزیر می‌دهند در صورتی‌که ساختار فرماندهی خودشان را در بیرون از ارتش عراق دارند.

این مقام بلندپایه نظامی آمریکا می‌گوید، دولت تحت نفوذ شیعیان عراق هیچگونه اقدامی در قبال به این حوادث انجام نداده است. این مقام نظامی این مسئله را "بسیار نگران کننده" می‌داند و می‌گوید: «قابل قبول است که ما مورد حمله عناصری قرار گیریم که ظاهرا به عنوان بخشی از نیروهای امنیتی تحت رهبری دولت عراق آورده شده‌اند.»

تکنیک مشابه در حملات متعدد

این مقام بلندپایه نظامی آمریکا می‌گوید، گروه‌های شبه‌نظامی در تاریخ ۸ نوامبر، از یک کامیون تغییرشکل‌داده شده برای پرتاب ۱۷ موشک به پایگاه نظامی قیاره در جنوب موصل استفاده کرده‌اند.

به گفته او این حادثه خسارت عمده‌ یا تلفاتی در بر نداشته است اما این تکنیک در حملات دیگر به پایگاه‌های هوایی بلد و پایگاه هوایی الاسد در هفته‌های گذشته هم به کار گرفته شده است. به گفته این مقام نظامی موشک‌های پرتاب‌شده برد کافی برای ایجاد خسارت قابل توجه به باند فرودگاه الاسد را داشته‌اند.

رویترز می‌نویسد، حمله چند روز پیش به نزدیکی فرودگاه بغداد با موشک‌های به مراتب بزرگ‌تر ۲۴۰ میلی‌متری اتفاق افتاده که از سال ۲۰۱۱ به بعد دیگر در عراق به کار گفته نشده‌اند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy