Tuesday, Jan 7, 2020

صفحه نخست » واکنش امریکا به حمله موشکی ایران چه خواهد بود؟

response_010820.jpg- بن علوی وزیر خارجه عمان: با کشته شدن قاسم سلیمانی زمینه‌ای برای میانجیگری عمان برای کاهش تنش میان آمریکا و ایران وجود ندارد.

- مایکل سینگ از موسسه «سیاست خاور نزدیک در واشنگتن»: حمله رژیم ایران به آمریکا صرف نظر از نتایج آن، نمی‌تواند صرفا نمادین یا حفظ وجهه تلقی شود.

- دو شرکت نفتکش سعودی از جمله شرکت «بحری» عبور نفتکش‌های خود را از تنگه هرمز به حالت تعلیق درآورده‌اند.

کیهان لندن - رهبر جمهوری اسلامی، چهارشنبه ۱۸ دی‌ماه، ساعاتی پس از حمله موشکی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دو پایگاه آمریکایی در عراق این اقدام را یک «سیلی» خواند و گفت حضور فسادانگیز آمریکا در منطقه باید تمام شود.

حسن روحانی نیز در جلسه هیأت دولت خطاب به آمریکا گفت «دست سلیمانی را از بدن قطع کردید پایتان از منطقه قطع خواهد شد.»

محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی هم در سخنانی تهدید کرد «هرگونه شرارت جدید آمریکا پاسخی کوبنده‌تر و قاطع‌تر در پی خواهد داشت.»

👈مطالب بیشتر در کیهان لندن

در چنین شرایطی که هنوز تصمیم کاخ سفید در مورد واکنش به حملات موشکی سپاه پاسداران مشخص نیست گروهی می‌گویند احتمال مذاکره میان تهران و واشنگتن تقویت شده و گروهی دیگر آن را دشوارتر از گذشته ارزیابی می‌کنند.

وزیر خارجه عمان در مصاحبه با روزنامه کویتی «الرای» گفته با توجه به شرایط کنونی و کشته شدن قاسم سلیمانی زمینه‌ای برای میانجیگری عمان برای کاهش تنش میان آمریکا و ایران وجود ندارد.

یوسف بن‌علوی گفت، «ما روابط مهمی با دو طرف داریم و به حرف آنها گوش می‌کنیم. امیدوارم مجالی برای جامعه بین‌الملل فراهم شود تا نظرش را درباره چنین اقداماتی ابراز کند.»

پایگاه خبری بلومبرگ در همین رابطه می‌نویسد، پس از حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکایی در عراق، ترامپ به همراه معاونش مایک پنس، مایک پمپئو وزیر خارجه و ژنرال مایک میلی فرمانده ستاد مشترک ارتش و رابرت اوبرایان مشاور امنیت ملی ایالات متحده در «اتاق شرایط اضطراری» کاخ سفید جلسه‌ای داشتند.

یک مقام کاخ سفید که نخواست نامش فاش شود می‌گوید برآورد اولیه این بود که حمله موشکی یک اقدام سطحی از سوی رژیم ایران بوده است.

در پی این حمله ارزش شاخص سهام S&P 500 نزدیک به ۱.۷ درصد ُفت کرد و قیمت طلا به بالاترین میزان از سال ۲۰۱۳ تا کنون رسید. نفت هم برای مدتی کوتاه به بالاتر از بشکه‌ای ۶۵ دلار رسید.

ناظران هوانوردی ایالات متحده در حال حاضر محدودیت‌های تازه‌‌ای برای پروازهای هواپیماهای غیرنظامی آمریکایی در حریم هوایی عراق، ایران، خلیج فارس و دریای عمان صادر کرده‌اند. آنچه بر پیچیدگی بیشتر اوضاع افزوده، سقوط یک هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ یک شرکت هواپیمایی اوکراین حامل ۱۸۹ سرنشین است که علت آن فعلا مشکلات فنی اعلام شده است.

مایکل سینگ از موسسه سیاست خاور نزدیک در واشنگتن و مدیر ارشد پیشین امور خاورمیانه در دوران ریاست جمهوری جرج بوش گفته است: «یک حمله موشکی از سوی ایران علیه نیروهای آمریکایی به معنای تشدید تنش جدی است. چنین حمله‌ای صرف نظر از نتایج آن، نمی‌تواند صرفا نمادین یا حفظ وجهه تلقی شود.»

در این میان، شرکت‌های هواپیمایی امارات و لوفت‌هانزا نیز پروازهای خود را بر فراز ایران و عراق متوقف کرده‌اند.

روزنامه «وال استریت ژورنال» گزارش داده که دو شرکت نفتکش سعودی از جمله شرکت «بحری» عبور نفتکش‌های خود را از تنگه هرمز به حالت تعلیق درآورده‌اند. دیگر شرکت‌های نفتکش بزرگ بین‌المللی نیز نظیر «پتروبراس» برزیل نیز از تعلیق عبور نفتکش‌های خود از تنگه هرمز خبر داده‌اند.

اینهمه در حالیست که پس از سقوط هواپیمای اوکراین، سفارت این کشور در تهران در خبری ادعا کرد سانحه به علت نقص فنی بوده اما ساعاتی بعد این خبر را حذف کرد. اوکراین متحد آمریکاست. سفارت این کشور در تهران بر اساس چه مدارکی پیش از آنکه علل این سانحه‌ی ناگوار بررسی شود، اعلام کرد که سقوط به علت نقص فنی بوده است؟! چرا بعدا این خبر حذف شد؟! ابهامات درباره علل سقوط این هواپیما که همه سرنشنیان آن از جمله ۱۳ دانشجوی‌ نخبه‌ی ایرانی در آن کشته شدند، بر پیچیدگی اوضاع کنونی بیش از پیش می‌افزاید. ابهاماتی که روشن شدن آنها می‌تواند نقش مهمی در معادلات داشته باشد.

پرسش مهم اینجاست که که آیا ایالات متحده به موشک‌پرانی‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دو پایگاه خود در عراق واکنش نشان می‌دهد و اگر آری، آیا این واکنش آنها سخت خواهد بود؟ یا اینکه آنگونه که برخی از تحلیلگران می‌گویند، این حملات قبلا و در توافق پنهان با آمریکا برای حفظ وجهه‌ی جمهوری اسلامی در میان طرفداران داخلی و شبه‌نظامیان وابسته و منطقه‌ای آن بوده است؟!

ایران بزرگترین زرادخانه موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد در منطقه را دارد و شمار زیادی از تاسیسات نظامی و دیپلماتیک آمریکایی در منطقه می‌توانند اهداف بالقوه حملات تلافی‌جویانه رژیم ایران باشند.

ایالات متحده اعلام کرده که در واکنش به هرگونه حمله نظامی از سوی جمهوری اسلامی ایران خیلی سریع پاسخ خواهد داد. طبق گزارش خدمات تحقیقاتی کنگره، اهداف احتمالی ایالات متحده کشتی‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خلیج فارس، تاسیسات هسته‌ای، پایگاه‌های نظامی، بنادر و تاسیسات نفتی ایران خواهند بود. یک گزینه دیگر هم این است که آمریکا گروه‌های شبه‌نظامی وابسته و متحد جمهوری اسلامی ایران در منطقه را هدف بگیرد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy