آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت در مورد هشت خطری که جهان را در پی شیوع کرونا تهدید میکند، هشدار داد. یکی از آنها خطر استفاده تروریستها از ویروس و سلاحهای بیولوژیکی است.
شورای امنیت سازمان ملل هفتهها بود که در برابر بحران کرونا که جهان را فرا گرفته سکوت کرده بود. شامگاه پنجشنبه ۲۱ فروردین (۹ آوریل) اما برای نخستین بار در این ارتباط از طریق ویدیو کنفرانس تشکیل جلسه داد. این نشست به ابتکار آلمان برگزار شد که در حال حاضر به عنوان عضو غیردائمی شورای امنیت فعالیت دارد.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در نطقی که در این نشست ایراد کرد، به خطرات گوناگونی پرداخت که در پی گسترش پرشتاب ویروس جدید کرونا جهان را تهدید میکند.
به باور گوترش شیوع کرونا نگرانیهای گوناگون بسیاری را در ذهن جهانیان برانگیخته، اما از دید او هشت خطر عمده متوجه جهان است.
به گفته دبیرکل سازمان ملل خطر حملات تروریستهای به اصطلاح بیولوژیکی در آینده بیشتر شده است که هدفشان ایجاد و گسترش بیماریهایی همهگیر مانند کووید ۱۹ است.
او در این مورد تصریح کرد: «با توجه به ضعفها و همچنین عدم آمادگی کافی جهان برای مقابله که در پی گسترش پرشتاب ویروس جدید کرونا نمایان شد، میتوان تصور کرد که کم و کیف یک حمله تروریستی بیولوژیکی چگونه میتواند باشد. این خطر اکنون افزایش یافته است».
"خطر حملات تروریستی بیولوژیکی" یکی از هشت خطری است که دبیرکل سازمان ملل در نطق ویدیویی خود در شورای امنیت سازمان ملل در مورد آن هشدار داده است.
از دید گوترش یکی دیگر از خطرات این است که گروههای تروریستی از شرایط بحرانی کنونی که دولتهای جهان در تلاش و سرگرم رفع آن هستند، برای انجام اهداف تروریستی خود سود جویند.
او در این رابطه تصریح کرد، شیوع ویروس جدید کرونا خطرات و چالشهای حقوق بشری تشدید میکند، مانند نفرتپراکنی و انگزدن. به گفته گوترش راستگرایان افراطی و دیگر گروههای افراطگرا میکوشند از وضعیت بحرانی کنونی برای مقاصد خود سوءاستفاده کنند.
دبیرکل سازمان ملل شورای امنیت را فراخواند که در دوران بحران کرونا یکپارچگی از خود نشان دهند.
او افزود، "ارسال نشانه وحدت و قاطعیت از سوی شورای امنیت در این دوران متلاطم ارزش و اهمیت زیادی خواهد داشت".
گوترش مقابله با همهگیری کرونا را "مبارزه یک نسل" خواند. او ضمن تأکید بر لزوم برقراری آتشبس در سطح جهان گفت: «این تعیینکننده است که شورای امنیت در این نبرد تلاش ورزد تا از شدت پیامدهای احتمالی شیوع کرونا برای صلح و امنیت جهان بکاهد».
اعضای شورای امنیت در این ویدیوکنفرانس پشتیبانی خود از گوترش و تلاشهای او و همچنین وحدت و همبستگی خود با انسانهایی که با ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکنند، ابراز کردند.
علیرغم این اعلام حمایت مشاجره سختی بین آمریکا و چین در آستانه برگزاری ویدیو کنفرانس شورای امنیت بر سر همهگیری ویروس جدید کرونا درگرفته بود.دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا چین را به عدم شفافیت در آغاز شیوع کرونا متهم کرد و افزود که به آمار منتشره از سوی این کشور تردید دارد. او بار دیگر از ویروس جدید کرونا به عنوان "ویروس چینی" یاد کرد.
در مقابل در چین موضوع تئوریهای توطئه داغ شد که طبق یکی از آنها، نظامیان آمریکا این ویروس را وارد چین کردهاند.
چین و آمریکا هر دو در کنار فرانسه، روسیه و بریتانیا عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل محسوب میشوند و از حق وتو برخوردارند و به این ترتیب میتوانند جلوی تصویب قطعنامههای شورای امنیت را بگیرند.
خیز روحانی برای کاهش حقوق کارمندان در قرنطینه
تست ۵۱ شفایافته از کرونا در کره جنوبی مثبت شد