Tuesday, Sep 29, 2020

صفحه نخست » آیا سگ واقعاً در اسلام نجس است؟ افتتاح کافه ای در عربستان برای کسانی که سگ دارند

یورونیوز - صاحبان سگ در عربستان سعودی می‌توانند بالاخره همراه حیوان خانگی خود به کافه بروند و از نوشیدن یک فنجان قهوه لذت ببرند.

00.jpgاین نخستین بار است که در کشور محافظه‌کار عربستان چنین اجازه‌ای برای حمل سگ که در دین اسلام به عنوان حیوانی ناپاک شناخته می‌شود، داده شده است. در عربستان برخلاف گربه‌ها، سگ‌ها حتی حق حضور در اماکن عمومی را نیز ندارند.

حالا افتتاح یک کافه در شهر ساحلی خوبر در عربستان سعودی به دوستاران حیوانات این اجازه را می‌دهد که همراه سگ خود به کافه بیایند و کسی هم بابت این موضوع آنها را مجازات نخواهد کرد.

پلیس مذهبی عربستان همواره پیاده‌روی با حیوانات خانگی را در این کشور ممنوع می‌دانست و به شهروندان سعودی اجازه نمی‌داد همراه حیوان خانگی خود در اماکن عمومی ظاهر شوند.

👈مطالب بیشتر در سایت یورونیوز

اعمال این ممنوعیت با مخالفت‌ها و اعتراض‌های فراوانی در جامعه عربستان رو به رو شده بود.

001.jpg

دالال احمد، مالک کویتی این کافه می‌گوید در سفر پیشین خود به عربستان سعودی ایده ساخت چنین کافه‌ای به ذهنش رسیده است.

احمد به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: «من همراه با سگم به عربستان آمدم اما اجازه نداشتم با او در ساحل قدم بزنم. بسیار از این موضوع ناراحت شدم و تصمیم گرفتم با افتتاح یک کافی شاپ چنین مکانی را برای کسانی که سگ دارند فراهم سازم و به آنها کمک کنم تا بتوانند همراه حیوان خانگی خود به مکانی عمومی بیایند.»

حالا کافه خانم احمد مشتریان زیادی دارد و مردان و زنان از نقاط مختلف با حیوان خانگی خود به این کافه می‌آیند و از نوشیدنی خود لذت می‌برند. همچنین در این کافه بخشی به عنوان خدمات نظافتی برای سگ‌ها از جمله شستشو و یا خشک کردن حیوان با سشوار ارائه داده می‌شود.

جوهارا یک شهروند سعودی از ایده تشکیل این کافه استقبال می‌کند و می‌گوید: «من از راه‌اندازی چنین مکانی واقعا خوشحال هستم چرا که سگ‌های ما می‌توانند به اینجا بیایند و با سگ‌های دیگر ملاقات کنند. ما کمبود چنین مکانی را حس می‌کردیم.»

***

خبرگزاری حکومتی خبرنگاران جوان در همین زمینه می نویسد:

بررسی نجاست سگ از دیدگاه اسلام و قرآن

خیلی از افراد علاقه مند هستند بدانند که در قرآن چه اشاره هایی به نجاست سگ شده است. در قرآن در برخی از بخش ها از سگ سخن گفته شده است، اما به نجس بودن یا طهارت آن اشاره ای نشده است. به همین علت به چندین مورد اشاره می کنیم:

  1. ماجرای اصحاف کهف، که خداوند در سوره کهف می فرماید: سگشان بر آستانه ی غار دو دست خود را دراز کرده بود... در این بخش به طهارت یا نجاست سگ اشاره نشده است و تنها می توان چنان برداشت کرد که سگ نگهبانی برای اصحاف کهف بود.
  2. در سوره اعراف به ماجرای بلعم باعورا اشاره شده است که ماجرای دانشمند عالمی است که از راه حق انحراف پیدا می کند و به علت هوا پرستی به سگ تشبیه شده است.
  3. در ابتدای سوره مائده به حکم صید سگ شکارچی اشاره شده است. حیوانی که توسط سگ شکارچی صید می شود، گوشت حلالی دارد.

همان طور که مطالعه کردید قرآن کریم هیچ سخنی از نجاست یا طهارت سگ به میان نیاورده است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy