ایران اینترنشنال - عبدالله المعلمی، نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل متحد، با وجود انتقاد از سیاستهای منطقهای و موشکی جمهوری اسلامی، کشتهشدن محسن فخریزاده را محکوم کرد.
المعلمی روز سهشنبه در گفتوگو با آرتی عربی تاکید کرد که این کشور «سیاست ترور را قبول ندارد و هر دانشمند مسلمانی که هدف حمله قرار بگیرد، همه جامعه اسلامی دچار زیان میشوند.»
او همچنین ضمن تکذیب برگزاری نشست میان محمد بن سلمان و بنیامین نتانیاهو، گفت: «ما بارها از سوی مقامات رسمی عربستان سعودی اعلام و تایید کردیم که عربستان سعودی به برقراری صلح پایبند است، مشروط به اینکه حقوق مشروع ملت فلسطین تضمین شود.
به گفته المعلمی، تضمین حقوق فلسطینیان، برای پیوستن به عادیسازی روابط با اسراییل هم برای عربستان سعودی و هم برای کشورهای عربی و مسلمان «پیششرط» است.
این دیپلمات سعودی درباره دلیل انتشار خبرهایی در مورد پیوستن و همکاری عربستان سعودی با اسرائیل نیز اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: «این را باید از خودشان پرسید. البته این ممکن است به این دلیل باشد که آرزوهای خود مقامات اسراییلی را در قالب اینگونه خبرها انعکاس دهند تا شرایط و یا مقدمات پیشنهادی را آماده کنند.»
مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
المعلمی افزود: «در غیر این صورت موضع ما مشخص است و ما نه کشوری را به ایجاد عادیسازی روابط تشویق کردیم و نه نهی کردیم و اصلا دخالتی در این موضوع نداشتیم.»
نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل متحد همچنین درباره طرح جو بایدن، رییس جمهوری منتخب آمریکا برای عملی کردن طرح ایجاد روابط همکاری در منطقه خلیج فارس گفت: «همه ما در تلاشیم برای اینکه تنش را در منطقه کم کنیم و بر اساس احترام و حسن همجواری و عدم دخالت در امور کشورهای دیگر روابط دوستانهای برقرار کنیم.»
المعلمی ادامه داد: «این تنها بایدن نیست که این مساله را خواستار باشد، بلکه ما با عمل این را نشان دادیم. اما روابط بین دو کشور باید بر این اساس اتفاق بیفتد و یک طرفه جواب نمیدهد.»
او درباره رفتار جمهوری اسلامی تاکید کرد: «ایران هم با پرتاب موشک و حمایت از اغتشاشگران و تروریسم، سیاست خود را نشان داده است.»
نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل با این حال اضافه کرد: «البته این مساله با ترور فخریزاده ربطی ندارد و ما موضع خودمان در این مورد را گفتهایم ودر هر جهت قبول نداریم.»
این دیپلمات سعودی درباره پیشنهاد عدم تعرض که از سوی تهران مطرح شده نیز گفت: «آخرین باری که طرح عدم حمله یا تعرض مطرح شد زمان صدام حسین بود که چند هفته یاچند ماه بعد اقدام به حمله کویت کرد. ما این طرح یا تعهدات را قبول نداریم و یه دید شک به آن نگاه میکنیم و حتی میترسیم که ممکن مقدمهای برای تجاوز و یا حمله به عربستان سعودی و همسایگانش در منطقه خلیج فارس باشد.»
المعلمی اضافه کرد: «ما به این تعهدات خوشبین نیستم، به ویژه برای که ایران سیاستهای تنشزا و تسلط بر منطقه را در پیش گرفته است. اگر عملکرد ایران تغییر کند شاید بررسی این موضوع از جانب ما صورت بگیرد و فرصت همکاری و ایجاد روابط پیش بیاید، اما در حال حاضر مذاکرات اینگونه طرح و تعهدات جای ندارد.»