Wednesday, Dec 23, 2020

صفحه نخست » پشت پرده ناپدید شدن و پیدا شدن وصیت‌نامه ۱۰۰ صفحه ای هاشمی رفسنجانی

hashemi_122220.jpgشاهرخ بهزادی - رادیو بین المللی فرانسه

محسن هاشمی فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی و رئیس شورای شهر تهران در یک برنامه تلویزیونی گفت تنها نسخه وصیت نامه تکمیلی پدرش را که بیش از ۱۰۰ صفحه است و طی تقریباً ۴ تا ۵ سال آخر عمرش نوشته شده را به آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران تحویل داده تا اگر آقای خامنه ای صلاح بداند، خودش آنرا منتشر کند. به گفته محسن هاشمی این بخش از وصیت نامه پدرش که بسیار قوی و بسیار جدی است و منتشرنشده، افزون بر وصیت نامه قدیمی هاشمی رفسنجانی است که بخش هایی از آن را به آگاهی عمومی رسانده است.

محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران دیشب در برنامه تلویزیونی"جهان آرا" درباره وصیت‌نامه هاشمی رفسنجانی و سرنوشت آن چنین توضیح داد: «من قبلا هم گفته ام مرحوم هاشمی وصیت نامه ای داشتند که قدیمی بود که قسمتی از آن را در تلویزیون خواندم، اما متن قوی صد و خرده ای صفحه ای را ایشان در تقریبا ۴، ۵ سالی بود می نوشتند، که این قرار بود به وصیت نامه جدی تری تبدیل شود.»

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه

وی افزود: «این وصیت نامه چون خیلی از مواردش مربوط به مقام رهبری بود، من این را خدمت مقام رهبری دادم و الآن متنی غیر از آن ما نداریم. البته این متن تکمیل و بازنویسی نشده بود. متنی بود که مباحث زیادی در آن مطرح شده بود که من خودم شخصا بردم دادم خدمت مقام رهبری که اگر صلاح دیدند خودشان می توانند منتشر کنند و اصلا به ایشان هم نوشته شده بود.»

محسن هاشمی در حالی دیشب در باره این بخش مهم از وصیت نامه پدرش، اکبرهاشمی رفسجانی سخن گفت که در مدت نزدیک به چهار سال این موضوع در هاله ای از ابهام فرو رفته بود. در حالی که فرزندان هاشمی رفسنجانی می دانستند که پدرشان وصیت نامه مهمی را در چند سال آخر عمرش نوشته، ولی این وصیت نامه به طرز شگفت آوری ناپدید شده بود. خود محسن هاشمی چند روز پس از درگذشت پدرش در حالی که بخش هایی از وصیت نامه قدیمی هاشمی رفسنجانی را در سیمای جمهوری اسلامی خواند در باره این وصیت نامه اخیر سکوت کرد و حتی گفت: «از پدرش به غیر از آخرین نسخه وصیت نامه اش که مربوط به سال ۱۳۷۹ است که وی را وصی خود قرار داده بود، وصیتی به جا نمانده است.» این موضوع بسیار حیرت‌آور بود. به طوری که باورش برای تمام مردم و حتی بزرگان نظام سخت بود. با توجه به اینکه اکبر هاشمی رفسنجانی یکی از پایوران اصلی نظام اسلامی بود که نقشی غیرقابل انکار در تثبت این نظام و همچنین انتخاب آیت الله خامنه ای به مقام رهبری داشت، بعد از در گذشتش همه منتظر شنیدن دیدگاه او در باره نظام، توصیه‌ای برای آینده یا هر نوشته دیگری از او بودند، زیرا همه هاشمی رفسنجانی را شخصیتی آینده‌نگر می‌دانستند.

ابعاد پشت پرده وصیت نامه هاشمی رفسنجانی

فاطمه هاشمی، دختر اکبر هاشمی رفسنجانی در مهر ماه سال ۱۹۹۷ در گفتگویی با سایت جماران بخشی از ابعاد پشت پرده این ماجرا را فاش می کند. او گفت: «همان موقعی که پدرم فوت شد، آقایان آمدند و هرچه بود و نبود را با خودشان برداشتند و بردند. آیت‌الله‌هاشمی در دفتر کارشان که مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده، مطالب مهمی را در گاوصندوق و چند کشو نگهداری می‌کردند و وقتی من به آنجا رفتم تا وسایل پدرم را به خانه بیاورم، با کشوهای خالی مواجه شدم و هیچ چیزی وجود نداشت. ما به دنبال وصیت‌نامه آیت‌الله ‌هاشمی بودیم و پیش خودمان فکر کردیم که شاید وصیت‌نامه آنجا باشد، برای همین به دفتر کار ایشان رفتیم تا داخل کشو و گاوصندوق را ببینیم اما دیدیم که کشوها و گاوصندوق خالی است.»

فرزند هاشمی رفسنجانی درباره اعلام وصیت‌نامه‌ای که در صداو سیما از سوی محسن‌هاشمی قرائت شده تصریح می‌کند: «وصیت‌نامه‌ای که چند روز بعد از درگذشت پدرم در رسانه ملی توسط محسن قرائت شد، مربوط به سال ۷۹ است. یعنی آن وصیت‌نامه قدیمی بود و آیت‌الله‌هاشمی در آن نوشته بودند که "وصیت‌نامه بعدی را می‌نویسم"، اما بعد از کلی جست‌وجو، وصیت‌نامه بعدی هیچ وقت پیدا نشد. نه در منزل و نه در دفتر کار پدرم هیچ اثری از آن نبود. دقیقا به خاطر دارم که حدود ٤ یا ۵ سال پیش پدرم به همراه مادرم در حال نوشتن وصیت‌نامه‌ای بودند و حالا خیلی مشتاق هستیم بدانیم که آن وصیت نامه کجاست!»

در همان تاریخ سایت جماران نوشت: «هنوز کفن آیت‌الله‌هاشمی خشک نشده بود که دفتر مشاوران رییس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام بدون هیچ توضیحی پلمب شد و یاسر‌هاشمی نیز همان زمان در مصاحبه‌ای گفت: "یک کار نسنجیده‌ای در مجمع اتفاق افتاد و در روز سوم فوت حاج ‌‌آقا بدون هیچ دلیلی تمامی دفاتر را پلمب کردند و هروقت هم جویا شدیم که دلیل این مساله چه بوده، اعلام کردند از بالا دستور رسیده است. حتی از دفتر مقام رهبری نیز پیگیری کردیم که آنها هم گفتند ما چنین دستوری نداده‌ایم و آخر هم نفهمیدیم که این «بالا» کجا و چه کسی است! هیچ ‌کس دلیل قانع‌کننده‌ای در این خصوص به ما نداد و با اینکار به مشاوران حاج‌آقا و بنده بی‌احترامی شد. حتی آقای شمخانی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی هم به بنده گفتند که این کار بدون مجوز ما بوده وکتبا اعلام کرده‌ایم که پلمب باید باز شود."

جماران در ادامه نوشت:« در همان ایام بود که فائزه‌ هاشمی از ممنوع‌الخروجی تعدادی از اعضای خاندان‌ هاشمی خبر داد و این گمان و حدس قوت گرفت که شاید اعضای بیت ‌هاشمی از اطلاعات محرمانه و سری نظام باخبر هستند یا اینکه نوشته‌های محرمانه‌ای از پدرشان نزد آنها وجود دارد و به همین دلیل است که یاسر‌ هاشمی، فائزه‌ هاشمی، عماد ‌هاشمی، فواد‌ هاشمی و حسن لاهوتی ممنوع‌الخروج شده‌اند.»

اکبر هاشمی رفسنجانی، از چهره‌های اصلی رژیم اسلامی نوزدهم دی ماه سال ۱۳۹۵ در سن ۸۲ سالگی درگذشت.

گزارش شده بود او در زمان شنا در استخری در شمال تهران دچار سکته قلبی شد و حالش رو به وخامت گذاشت و تا زمان انتقال وی به بیمارستان علائم حیاتی اش را از دست داد.

علت درگذشت او نه تنها از سوی دحترانش فاطمه و فائزه مشکوک و غیر طبیعی اعلام شد، بلکه از سوی برخی از مقام های رسمی جمهوری اسلامی نیز مرگ او مشکوک اعلام شد.

سخنان دیشب محسن هاشمی، فززند ارشد اکبر هاشمی رفسنجانی در مورد وصیت نامه پدرش بار دیگر بسیاری را در حیرت فرو برد و در عین حال پرسش های بسیاری را مطرح می کند:

آیا واقعاً این وصیت نامه طی این مدت در اختیار او بوده، ولی این موضوع را کتمان می کرده است؟ یا اینکه این وصیت نامه هیچگاه در اختیار او نبوده است؟

تاکید محسن هاشمی بر این موضوع که تنها نسخه موجود از این وصیت نامه را تحویل آیت الله خامنه ای داده است، چون این بخش از وصیت نامه پدرش در باره آیت الله خامنه ای بوده است، بر ابعاد شگفت آور این موضوع می افزاید. افزون بر این محسن هاشمی نمی گوید چه زمانی این وصیت نامه را به آقای خامنه ای تحویل داده است.

آنچه مسلم است این موضوع از نظر شکل و محتوا ابعادی بسیار پیچیده و مخفی دارد، که شاید یک روزی فاش شود.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy