Monday, Jan 18, 2021

صفحه نخست » جلسه رئیس موساد و پومپئو در یک رستوران ایتالیایی، ماجرا چه بود؟

pompeo_011721.jpgمیدل ایست آی نوشت: عصر دوشنبه گذشته، یوسی کوهن، رئیس مستعفی موساد، با مایک پومپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، دیدار کرد.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: آنها در رستوران معتبر ایتالیایی کافه میلانو(Cafe Milano)، در محله مجلل جورج تاون واشنگتن دیدار کردند. خبر این دیدار توسط مردیت مک گراو ، خبرنگار پولتیکو، که در مورد آن توئیت کرد، رسانه ای شد.

کوهن شهرت دارد که جلسات "تصادفی" را جلوی دوربین و روزنامه نگاران ترتیب می دهد تا در حالی که وانمود می کند در سایه است، در ملا عام دیده شود.

یک روز پس از این نشست، نیروی هوایی اسرائیل به اهدافی واقع در شرق سوریه، نزدیک مرز با عراق حمله کرد.

در طی این حمله، چند ساختمان آسیب دیدند. به احتمال زیاد، این حملات ربطی به جلسه واشنگتن نداشته است. چنین حملاتی بر اساس اطلاعات دقیق و "امکان سنجی های عملیاتی" انجام می شود که توسط تحلیلگران حرفه ای اطلاعاتی و نظامی و تصاویر ماهواره ای به دست می آید، نه توسط رئیس موساد و وزیر خارجه آمریکا در یک رستوران.

واقعیت این است که کوهن برای خداحافظی با جینا شری هَسپِل، رئیس فعلی سیا، که هفته آینده جای خود را به ویلیام برنز، خواهد داد، در واشنگتن بود.

با این وجود هم کوهن و هم پومپئو سیاستمداران بلندپروازی هستند. برخی رفتارهای بی پروا و تبیلغاتی که این دو را به عنوان مخالفان سرسخت ایران به تصویر می کشد، گرچه باعث پیچیده تر شدن روند انتقال قدرت به بایدن می شود، ولی اهداف تبلیغاتی این دو نفر را تأمین می کند.

کوهن امیدوار است، در صورت کناره گیری یا شکست نتانیاهو در انتخابات، نخست وزیر بعدی اسرائیل باشد، البته احتمال این امر کم است. پومپئو نیز قصد دارد برای به دست آوردن کرسی سنای آمریکا در ایالت کانزاس، نامزد شود.

اما دیدار در کافه میلانو تنها مربوط به تحولات آینده نیست. حمله روز سه شنبه در نوع خود چهارمین حمله در ماه گذشته بود و نشان دهنده فعالیت شدید اسرائیل برای کاهش حضور ایران و متحدانش در سوریه است. از سال 2013، اسرائیل هزاران حمله علیه اهداف نظامی مرتبط با ایران در سوریه انجام داده است، اما بندرت چنین عملیات هایی را تأیید می کند.

به گفته منابع امنیتی اسرائیل، حمله روز سه شنبه، به منظور مقابله با حضور ایران در مرز سوریه و عراق و افزایش تنش ها در منطقه قبل از روی کار آمدن بایدن رخ داده است.

ایران در پاسخ، نیروها و تجهیزات خود مانند موشک ها و هواپیماهای بدون سرنشین را به مرز سوریه و عراق منتقل کرده است، مناطقی که کاملا تحت کنترل ایران و نسبتاً دور از اسرائیل است. محسابات ایران این است که موشک ها می توانند از سایت های جدید در شرق استان دیر الزور به خاک اسرائیل اصابت کنند.

اسرائیل دو نگرانی جدی دارد. یکی این که پس از روی کار آمدن بایدن، واشنگتن علاقه خود به عراق را از دست خواهد داد و عراق بیش از پیش تحت کنترل ایران در خواهد آمد.

و دیگری اینکه این احتمال وجود دارد که ایالات متحده مجدداً به توافق هسته ای با ایران بپیوندد و تحریم های اعمال شده توسط دونالد ترامپ را کاهش دهد و درنتیجه فشار اقتصادی علیه تهران کاهش یافته و فضای بیشتری برای مانور داشته باشد.

ایران نیز در آستانه ورود بایدن به کاخ سفید، نگرانی های خود را دارد. تهران امیدوار است که دولت جدید دموکرات ها، اغلب تحریم های وضع شده را بر دارد و ایالات متحده ظرف چند هفته آینده به برجام برگردد. البته ایران می داند که این کار ساده ای نخواهد بود. بایدن درگیر مسائل فشرده تری در داخل کشور، از جمله همه گیری کرونا و مشکلات اقتصاد داخلی است و در صحنه بین الملل نیز چین و روسیه اولویت بیشتری دارند.

ایران، که انتخابات ریاست جمهوری را در ژوئن 2021 برگزار خواهد کرد، با دوگانه تندروها و اعتدال گرایان روبرو است. میانه روها، به رهبری حسن روحانی، به مصالحه با واشنگتن قبل از انتخابات در عوض لغو نسبی تحریم ها رضایت می دهند. تندروها برای جلوگیری از پیروزی میانه روها احتمالاً ترجیح می دهند در مقابل هرگونه تلاش برای گفتگو با واشنگتن قبل از انتخابات، کارشکنی کنند و گفتگو ها را به بعد از انتخابات موکول کنند.

در مجموع، به زودی شاهد نوعی توافق بین ایران و ایالات متحده خواهیم بود، اما تا آنجا که به اسرائیل و ایران مربوط می شود، درگیری های آن ها در بیشتر موارد ذکر شده ادامه خواهد یافت.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy