رادیو بین المللی فرانسه - بیش از پانزده نماینده کرد مجلس در نامهای به علی خامنهای نسبت به توهین یک مجری صداوسیما به لباس محلی کردها اعتراض کردند. این مجری لباس کردی یکی از مهمانان یک برنامه صداوسیما را «لباس چوپانی» خوانده بود.
همچنین کمال حسینی پور نماینده سردشت و پیرانشهر در تذکری در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه) مجلس خطاب به رئیس سازمان صداوسیما گفت: کردها از اصیل ترین و قدیمی ترین اقوام ایرانی هستند چرا در رسانه ملی که از بیت المال تأمین اعتبار می شود هر روز به اقوام اصیل ایرانی کرد، لر، آذری، ترکمن و بلوچ توهین می شود؟ چرا اجازه می دهید در برنامه های صداوسیما به اقوام اصیل ایرانی توهین شود؟
وی افزود: چطور اجازه می دهید به فرهنگ اصیل ایرانی توهین شود؟ لباس کردی لباس غیرت، شهامت و مردانگی است و ما نمایندگان کرد به هیچ فردی اجازه توهین نمی دهیم. لازم است در انتخاب مجریان و مهمانان برنامه های صداوسیما دقت کنید و از مردم غیور کرد معذرت خواهی کنید.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در تذکری خطاب به اردکانیان وزیر نیرو گفت: مردم سردشت و پیرانشهر برای آب شرب خود هم با مشکل مواجه هستند. مگر مردم نجیب این شهرستان ها ایرانی نیستند؟ مگر سال ها مرزداری نکرده اند؟
نیکزاد نایب رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر گفت: هیچ کس، هیچ گروه و هیچ رسانه ای حق اهانت به قوم اصیل ایرانی را ندارد. کردهای با غیرت افتخار ایران هستند. از آقای علی عسگری می خواهم در اسرع وقت به این موضوع رسیدگی کنند.
همچنین مهدی فرشادان نماینده سنندج در جلسه علنی امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی در انتقاد از توهین یک مجری صدا و سیما به لباس کردی اظهار کرد: رئیس جمهور، وزرا و علی الخصوص رئیس صدا و سیما باید بدانند فرهنگ و لباس زیبای کردها دارای هویت و ریشه است اما تعداد انگشت شماری از مدیران بی سواد در صدا و سیما باید در اظهارنظرهای جاهلانه خود درباره لباس مقدس کردها خودداری کنند.
فرشادان با تاکید بر اینکه لباس و فرهنگ دیگر اقوام مورد احترام ما کردها است، اظهار کرد: متاسفانه برخی مدیران بی سواد صدا و سیما در چند سال اخیر به جای پرداختن به مقدسات، ارزش ها و باورهای ما کردها بدون هیچ واهمهای موجب آزردگی خاطر کردها شدهاند.
نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر این اهانتها را در سطح گسترده بررسی کنیم، صحبتهای اخیر این مجری نسبت به لباس کردها درباره این که نماد چوپانی است، از دو حالت خارج نیست یا این مجری بی سواد ناآگاه و خام است و یا اینکه این گفتار سیاست غلط سازمان صدا و سیما را نشان میدهد که با اجازه دادن به این افراد موجب اهانت به ارزشها، هنجارها و هویت ملی کردها می شوند.
نماینده مردم سنندج در مجلس شورای اسلامی خطاب به مدیران صدا وسیما گفت: این اولین بار نیست که این سازمان برخلاف رسالت و کارکرد اصلی خود که همانا ایجاد وحدت و همدلی است، حرکت میکند. من اهانت به مردم نجیب کرد را توسط این مجری در حقیقت سیاست غلط صدا و سیما میدانم که دارای نگاه از بالا به پایین است. به لباس کردی افتخار میکنم زیرا کردها پایه و بنیاد تمدن این سرزمین هستند که در روزهای سخت حافظ این کشور بوده اند. کردهایی که لباسشان را پرچم شرف و انسانیت می دانند، لباس کرد، شال کردها، سربند و دستمال آنها و ... همگی دارای یک فلسفه هستند و در مجموع میراث ما کردها را در این سرزمین تشکیل می دهد.
فرشادان گفت: این اهانتها چیزی از ارزشهای فرهنگی ما کردها کم نمیکند. بنابراین از رئیس صدا و سیما میخواهم که با این مجری برخورد لازم را انجام دهد.
مجری شبکه دو سیما در یک برنامه زنده تلویزیونی به مهمان برنامه اش که لباس کردی بر تن دارد، می گوید: این لباس چوپانی چیست که پوشیده اید! دکتر فریبرز عزیزی مهمان برنامه در جواب می گوید: این لباس یادگار کاوه آهنگر و نماد آزادی از چنگال استبداد است.