Friday, Jan 29, 2021

صفحه نخست » مشکل واقعی با انتصاب رابرت مالی به عنوان نماینده امور ایران چیست؟

Malley.jpg صدای آمریکا - مایکل روبین، پژوهشگر «انستیتو آمریکن اینترپرایز»، مقام پیشین وزارت دفاع ایالات متحده، در یادداشتی در روزنامه واشنگتن اگزمنر، با اشاره به گزارش‌ها درباره احتمال انتصاب رابرت مالی به عنوان نماینده دولت بایدن در مذاکرات با ایران نوشته است که گروه ضد جنگ «کد پینک» و جناح نزدیک به سناتور برنی سندرز در حزب دموکرات به دفاع از او پرداخته و محافظه‌کاران به استقبال مقام‌‌های رژیم ایران از مطرح شدن اسم رابرت مالی اشاره کرده‌اند.

روبین می‌گوید رابرت مالی به لحاظ رزومه گزینه‌ای بسیار شایسته است. او ریاست «گروه بین‌المللی بحران» را برعهده دارد و سابقه خدمت در دولت‌های کلینتون و اوباما را داشته است. آقای روبین با اشاره به این که تقریبا بر سر تمام مسائل مربوط به ایران و خاورمیانه با او مخالف است، می‌گوید با این وجود افراد اندکی در واشنگتن به اندازه رابرت مالی مهربان، باکلاس، و هوشمند هستند. حامیان او هم حق دارند بگویند انتخابات پیامدهایی دارد.

انتقاد از ایده‌های او (نه خود او) ایرادی ندارد. اما مشکل بزرگتر با انتصاب مالی این نیست که او به اندازه کافی به تهران بدبین نیست، بلکه این انتصاب نشان می‌دهد که تیم امنیت ملی بایدن از این موضوع که چرا برجام چنین سریع از مسیر خارج شد، درس نگرفته‌اند.

مطالب بیشتر در سایت صدای آمریکا

دولت اوباما در جریان توافق هسته‌ای با ایران به جای ایجاد یک اجماع داخلی فراگیر کوشید نگرانی‌های جمهوریخواهان را به حاشیه براند. اوباما مخالفان برجام در سپاه پاسداران را با منتقدان داخلی خودش یکی کرد.

جان کری و وندی شرمن، وزیر خارجه و معاون وزارت خارجه وقت آمریکا، در جریان مذاکره با ایران هرگز به جد به دنبال یک معاهده نبودند. شاید آنها نگران این بودند که تصویب برجام در سنا راه بسیار دشواری باشد. اگر آنها چنین کرده بودند ممکن بود بتوانند امتیازهای بیشتری از ایران بگیرند و از حمایت دوحزبی بیشتری برخوردار شوند. کری و شرمن تحریم‌ها را سریع برداشتند و تهران مزایای توافق را در آغاز راه دریافت کرد.

رابرت مالی چه در زمان خدمت در دولت و چه در «گروه بین‌المللی بحران» به جای مواجهه با دیدگاه‌های محافظه‌کاران آنها را قرنطینه کرد.

بایدن مانند یک میانه‌رو حرف می‌زند؛ ولی انتصاب‌های او به شکل فزاینده‌ای خلاف این به نظر می‌رسد. این رویکرد باعث می‌شود پرونده ایران همچنان مساله‌ای جناحی باقی بماند. آمریکا موقعی قویتر است که از یک جبهه متحد داخلی با چالش‌های سیاست خارجی مواجه شود.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy