Saturday, Feb 6, 2021

صفحه نخست » در اولین مذاکره وزرای امور خارجه فرانسه، بریتانیا و آلمان با بلینکن چه گذشت

FM_020621.jpgرادیو بین المللی فرانسه - وزرای امور خارجه فرانسه، بریتانیا و آلمان برای اولین بار پس از آغاز ریاست جمهوری جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با آنتونی بلینکن، وزیر امورخارجه این کشور درباره موضوعات مختلف از جمله توافق هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردند. وزیر امورخارجه فرانسه گفت‌وگوها درباره ایران را «مهم» ارزیابی کرده است.

روسای دستگاه دیپلماسی این چهار کشور روز جمعه با انتشار بیانیه مشترکی از تمایل خود برای «احیای» روابط دو سوی اقیانوس اطلس خبر دادند و نوشتند: «امیدوارند مشارکت‌های دیرین و نیرومند دوسوی اقیانوس اطلس احیا شود و با یکدیگر علیه چالش‌های جهانی آینده مقابله کنند.»

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه

دومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا در حساب توییتر خود نوشت سه کشور اروپایی امضاکننده برجام و آمریکا «درباره چگونگی رسیدن به یک راهبرد واحدی که بتواند به نگرانی‌های مشترک ما درباره ایران پاسخ دهد، گفت‌وگو کردند.»

ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه نیز در توییتی گفت این مذاکرات «گفت‌وگوی مهمی درباره ایران» و درباره شیوه مدیریت «جمعی» چالش‌های مرتبط با هسته‌ای و امنیت منطقه‌ای بود.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا نیز تاکید کرد که کشورش به اقدامات هماهنگ برای غلبه بر چالش‌های جهانی متعهد است. این اظهارات وزیر خارجه جدید آمریکا متفاوت با موضع پیشین این کشور در عرصه سیاست جهانی است.

بلومبرگ: بایدن به دنبال کاهش فشار مالی بر ایران بدون برداشتن تحریم‌های کلیدی است

ایران اینترنشنال - خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد دولت جو بایدن در حال بررسی راهی برای کم کردن فشار مالی بر ایران بدون برداشتن تحریم‌های اقتصادی از جمله تحریم‌های نفتی است.

بلومبرگ روز شنبه ۱۸ بهمن به نقل از چهار منبع آگاه نوشت یکی از گزینه‌های دولت آمریکا در این زمینه، حمایت از وام صندوق بین‌المللی به ایران برای کمک به پیامدهای اقتصادی شیوع کرونا در این کشور است.

به گفته این منابع آگاه، گزینه دیگری که دولت بایدن در حال بررسی آن است کم کردن تحریم‌هایی است که مانع رسیدن کمک‌های بین‌المللی به ایران در زمینه کرونا می‌شود.

این گزارش می‌افزاید که اتخاذ چنین راهکارهایی، می‌تواند با دلایل انسان‌دوستانه توجیه شود.

مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال

همچنین گزینه‌ دیگر، احتمال امضای یک دستور اجرایی از سوی بایدن برای لغو تصمیم دونالد ترامپ در زمینه خروج از برجام است.

اما به گفته این منابع آگاه، صدور معافیت‌ از تحریم‌ها برای فروش نفت ایران در بازارهای بین‌المللی هنوز به طور جدی از سوی دولت آمریکا بررسی نمی‌شود.

بلومبرگ تاکید کرد احیای توافق هسته‌ای ایران، یکی از چالش‌های سیاست خارجی دولت بایدن و از مجموعه اقداماتی است که با هدف متوقف کردن یا معکوس کردن تدابیر اتخاذ شده از سوی تیم امنیت ملی دولت ترامپ صورت می‌گیرد.

شورای امنیت ملی آمریکا روز جمعه جلسه‌ای را درباره مسائل خاورمیانه با تمرکز بر ایران برگزار کرد، اما جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در توییتر اعلام کرد که این جلسه حاوی «هیچ اعلام سیاسی» نیست.

سخنگوی کاخ سفید همچنین در یک نشست خبری گفت اگر جمهوری اسلامی به تعهدات خود در برجام برگردد، زمینه برای رسیدن به توافقی «طولانی‌تر و قوی‌تر» فراهم می‌شود. او تاکید کرد: «توپ در زمین ایران است تا به تعهداتش عمل کند.»

عصر جمعه نیز، وزیران خارجه چهار کشور آمریکا، آلمان، فرانسه و بریتانیا درباره چگونگی رسیدن به یک رویکرد متحد برای برطرف کردن نگرانی‌های مشترک نسبت به ایران نشستی را برگزار کردند که پس از آن، وزرای خارجه فرانسه و بریتانیا، این نشست را «مهم، عمیق و با هدف رسیدن به رویکرد متحد در مورد ایران» توصیف کردند.

احتمال موافقت آمریکا با اعطای وام از سوی صندوق بین‌المللی پول به ایران در حالی است که جهاد ازعور، مدیر بخش خاورمیانه و آسیای میانه این سازمان، به تازگی اعلام کرد با وجود گذشت نزدیک به یک سال از درخواست وام پنج میلیارد دلاری ایران، این درخواست کماکان در دست بررسی است.

با این حال، این مقام صندوق بین‌المللی پول به آسوشیتدپرس گفت هنوز زود است بگوییم سیاست آمریکا در منطقه به ویژه آنچه مربوط به ایران است، در دوران ریاست جمهوری بایدن چگونه خواهد بود.

مقام‌های دولت پیشین آمریکا که با اعطای این وام مخالفت کرده بودند، معتقد بودند تهران این مبلغ را به جای مقابله با کرونا برای شبه‌نظامیان مورد حمایتش در خاورمیانه خرج می‌کند.

درخواست ایران از صندوق بین‌المللی پول، نخستین درخواست وام ایران از این صندوق از سال ۱۹۶۲ میلادی (۱۳۴۱) به این سو است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy