بهمن آرمان، اقتصاددان، در گفت و گو با جی پلاس:
چینی ها بعد از خشک کردن هورالعظیم نفت ایران را استخراج نکردند!
این استاد دانشگاه گفت: بخشی از این مشکل هایی که ما داریم سرچشمه شان سوء مدیریت است. دیدیم که اعتراضات مردم از خوزستان آغاز شد درحالیکه این استان ثروتمند ترین استان کشور است چراکه سهم آن از تولید ناخالص حدود 12.5 درصد است.
سوال اینجا است چرا اعتراضات در استانی که 90 درصد نفت کشور را تولید می کند و دومین قطب تولید فولاد است با وجود رودخانه های بزرگ دز و کرخه رخ داده است؟
آیا با روش های نوین آبیاری مانند آبیاری زیر سطحی که مصرف آّب را تا حدود 50 درصد و برداشت محصول را 45 درصد بیشتر می کند، باید شاهد لنگ ماندن مردم خوزستان برای چندمتر مکعب آب باشیم؟ خانم ابتکار رسما می گوید خشک شدن هورالعظیم به خاطر تصمیمات سیاسی و امنیتی بوده نه تغییرات اقلیمی.
سال هاپیش به مناطق غرب کارون که حوزه های مشترک نفتی ما با عراق است می دیدم تعداد زیادی کامیون پر از خاک در آن مناطق تردد می کنند. وقتی علت آن را پرسیدم گفتند این کامیون ها به این خاطر می روند که هوزالعظیم را خشک کنند تا نفت از آنجا استخراج کنند.
در خلیج مکزیک برای رسیدن به کفت دریا باید 2500 متر پایین بروند تا حفاری کنند و ما در مناطق خلیج فارس درحال استخراج نفت هستیم. چه دلیلی دارد هورالعظیم را برای استخراج نفت خشک کنیم؟ اکنون اطلاعاتی به دست می رسد که به دلیل تحریم ها ما نمی توانستیم تجهیزات لازم را برای استخراج نفت وارد کشور کنیم و برای همین هم کار را تحویل چینی ها دادند تا با خشک کردن زمین ها چاه استخراج نفت حفر کنند که همین کار هم نکردند و اطلاعات ما را بردند به عراقی ها دادند و از آنجا شروع به استخراج نفت کردند.