Thursday, Aug 12, 2021

صفحه نخست » انزجار آرژانتینی‌ها از انتخاب یک تروریست به عنوان وزیر کشور، نقش وحیدی در بمب‌گذاری آمیا

terror_081321.jpgفلورنسیا مونتارولی - ایران وایر

«ابراهیم رئيسی»، رییس‌جمهوری ایران باقی اعضای کابینه پیشنهادی خود را روز چهارشنبه بیستم مرداد ۱۴۰۰ معرفی کرد. نام «احمد وحیدی» در میان افراد پیشنهادی، توجه بسیاری را به خود جلب کرد. وزیر کشور آینده، از فرماندهان سابق نیروهای «قدس» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که از سال ۲۰۰۷ میلادی تحت پی‌گرد قضایی «اینترپل» قرار دارد.

او متهم است که در بمب‌گذاری سال ۱۹۹۴ در ساختمان «مرکز فرهنگی یهودیان» (آمیا) در بوینس‌آیرس که در جریان آن ۸۵ تن کشته و صدها تن زخمی شدند، نقش داشته است.

این بمب‌گذاری، خونین‌ترین حمله تروریستی و هولناک‌ترین واقعه یهودستیزانه‌ تاریخِ معاصرِ امریکای جنوبی است. وحیدی اندکی بعد از آن که به دست داشتن در این حمله متهم شد، در دولت «محمود احمدی‌نژاد» پست وزیر دفاع گرفت؛ در دولت فردی که اظهاراتش در انکار «هولوکاست»، خشم و انزجار جهانیان را برانگیخت.

احمدی‌نژاد در سال ۲۰۱۳، با دولت «کریستینا فرناندز کرشنر» نیز توافقی محرمانه امضا کرد که بر اساس آن، قرار بود ایران از اتهام دست داشتن در این حمله مبرا شود.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

در سال ۲۰۱۰،‌ دولت «باراک اوباما» احمد وحیدی را به دلیل «کمک کردن به تأمین مالی برنامه هسته‌ای و موشکی ایران و دور زدن تحریم‌های بین‌المللی» تحریم‌ کرد.

در سال ۲۰۱۱، وحیدی که وزیر دفاع ایران بود، در اقدامی وقیحانه، به امریکای لاتین رفت و دو بار با «اوو مورالس»، ریيس‌جمهوری وقت بولیوی دیدار کرد. این اقدام او چنان بحث‌برانگیز و جنجالی شد که دولت آرژانتین را بر آن داشت تا اعتراض به دولت بولیوی را رسانه‌ای کند.

در نتیجه، وحیدی سفر خود را کوتاه کرد و به ایران بازگشت و بولیوی نیز از آرژانتین عذرخواهی کرد.

از آن زمان تاکنون، وحیدی دیگر چندان در صحنه بین‌المللی حاضر نمی‌شد و نقش کم‌رنگ‌تری را نیز در داخل کشور ایفا می‌کرد. او اکنون در حالی وظیفه تازه را پذیرفته که هم تحت تحریم است و هم تحت پی‌گرد قضایی.

نقش وحیدی در بمب‌گذاری آمیا

در زمانِ حمله به مرکز فرهنگی یهودیان، احمد وحیدی فرمانده نیروی قدس سپاه بود. سال‌ها بعد از بمب‌گذاری، «آلبرتو نیسمان»، دادستان ویژه تحقیق در مورد این حمله که اندکی بعد هم به قتل رسید، وحیدی را متهم کرد که یکی از مغزهای متفکر این بمب‌گذاری بوده است.
نیسمان بر این باور بود که وحیدی در سال ۱۹۹۳ در جلسه‌ای در مشهد حضور داشته که در جریان آن، نقشه‌ حمله مطرح شده و چراغ سبز آیت‌الله «علی خامنه‌ای»، رهبر جمهوری اسلامی را نیز گرفته است.

نیسمان در آخرین گزارش خود نوشته بود: «وحیدی در این جلسه‌ محرمانه، فقط یک شرکت‌کننده منفعل نبوده است بلکه پیشنهاد می‌کند که کشور ما هدف حمله قرار گیرد. همین پیشنهاد او است که برای بررسی، به کمیته امور ویژه ارسال می‌شود و در نهایت، مورد موافقت قرار می‌گیرد.»

وقتی بر سر هدف توافق حاصل شد، «علی فلاحیان»، وزیر اطلاعات وقت با همکاری وحیدی که در آن زمان فرمانده نیروی قدس بود، اجرای نقشه عملیات را به عهده گرفتند. در سال ۲۰۰۷، اینترپل به درخواست دولت آرژانتین، علیه وحیدی و پنج تن دیگر، «اخطار قرمز» صادر کرد. به این ترتیب، توجه جامعه جهانی متوجه درخواست دستگیری و استرداد وحیدی شد که یک سال پیش توسط دولت آرژانتین ارایه شده بود.

دیگر مقامات ایرانی که در جریان این بمب‌گذاری نقش داشته‌اند، عبارتند از: «علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی» ریيس‌جمهوری وقت ایران؛ علی فلاحیان و «علی‌اکبر ولایتی» از وزرای سابق، «محسن رضایی» فرمانده پیشین سپاه، «عماد فایز مغنیه» فرمانده سابق نیروی‌های امنیتی «حزب‌الله» لبنان، «محسن ربانی» رایزن فرهنگی وقت در سفارت ایران در آرژانتین و «احمدرضا اصغری» دبیر سوم وقت سفارت ایران در بوینس‌آیرس.

واکنش آرژانتین به انتخاب احمد وحیدی

وزارت خارجه آرژانتین در بیانیه‌‌‌ای که روز چهارشنبه منتشر شد، به انتخاب وحیدی به‌عنوان وزیر پیشنهادی کشور در ایران واکنش تندی نشان داد: «آرژانتین بار دیگر پیشنهاد احمد وحیدی را برای سمت وزارت کشور ایران قویاً محکوم و اعلام می‌کند که این انتخاب...، اهانت به دستگاه قضایی آرژانتین و قربانیان حمله تروریستی آمیا است. دولت آرژانتین بار دیگر از دولت جمهوری اسلامی ایران می‌خواهد با قوه قضاییه آرژانتین همکاری کامل داشته باشد و اجازه دهد که افراد متهم به دست داشتن در بمب‌گذاری آمیا، در دادگاه‌های صالح محاکمه شوند.»

این بیانیه در حالی منتشر شد که کریستینا فرناندز کرشنر، سیاست‌مدار ارشدی که متهم به انعقاد معامله‌ای غیرقانونی برای سرپوش گذاشتن بر نقش ایران در بمب‌گذاری آمیا است، در حال حاضر معاون رییس‌جمهوری آرژانتین است. از سال ۲۰۱۳ که تفاهم‌نامه با رژیم ایران فاش شد و در پی آن، با ماجرای قتل نیسمان در سال ۲۰۱۶، دولت آرژانتین تصمیم گرفت که روابط خود را با ایران به حداقل کاهش دهد. آرژانتین فقط سه دیپلمات در تهران دارد و میزان صادرات خود به ایران را نیز حدود ۵۰ درصد کاهش داده است.

مرکز فرهنگی یهودیان نیز در واکنش به حضور احمد وحیدی در دولت ابراهیم رئیسی، بیانیه‌ای صادر کرده و انتخاب وی را «غیرقابل قبول» خوانده است: «بیش از ۲۷ سال پس از حمله، ما بار دیگر درخواست قاطع خود را برای محاکمه‌ آمران و عاملان آن، مطابق با ضمانت‌های قانونیِ موجود در قانون اساسی آرژانتین اعلام می‌کنیم. مشاهده این که متهمان جنایتی علیه بشریت که در آن ۸۵ تن کشته و بیش از ۳۰۰ نفر زخمی شدند، هم‌چنان مجازات نشده‌اند و پاداش هم می‌گیرند و به مقامات عالی سیاسی دست می‌یابند، عمیقاً دردناک و غیرقابل قبول است.»

ابراهیم رئیسی، رییس جمهوری جدید ایران خود از اعضای «هیات مرگ» در تهران بوده که در تابستان ۱۳۶۷، به فرمان «روح‌الله خمینی»، هزاران زندانی سیاسی را به طور غیر قانونی اعدام کرده است. دولت تندرو او اکنون در انتظار رأی اعتماد مجلس است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy