رادیو فردا - سخنگوی قوه قضائیه ایران میگوید که حسن میرکاظمی معروف به حسن رعیت به ۳۵ سال زندان محکوم شده است.
ذبیحالله خدائیان روز چهارشنبه ۲۴ شهریورماه در جمع خبرنگاران در تهران گفت که در این پرونده ۲۰ نفر محکومیت یافتند و اتهامات آنها مشارکت در اخلال عمده در نظام پولی و ارزی کشور و پولشویی، کلاهبرداری، جعل، استفاده از سند مجعول و اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات بود.
حسن رعیت مرداد ۱۳۹۸ بازداشت شد و به گفته سخنگوی قوه قضائیه، به یک فقره حبس ۲۵ سال، ۳ فقره حبس سه سال و یک فقره حبس یکسال، جمعا به ۳۵ سال حبس محکوم شده است.
حسن رعیت یک فعال مشهور حوزه آهن است و از او به عنوان دستیار بابک زنجانی نام برده میشود. او همچنین سابقه حضور در فعالیتهای امنیتی و همچنین سرکوب معترضان سیاسی در سال ۱۳۸۸ را دارد.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا
نام او به دلیل انتشار تصاویر حضورش در سرکوب اعتراضهای سال ۸۸ و همچنین تصاویرش با بابک زنجانی خبرساز شده بود.
سال ۸۸ تصویری از حسن میرکاظمی منتشر شد که او مسلح به کلت در سرکوب معترضان به انتخابات ریاست جمهوری حضور داشت.
پیش از آن نیز تصاویری از حسن میرکاظمی در کنار بابک زنجانی در جت اختصاصی آقای زنجانی منتشر شده بود. بابک زنجانی نیز گفته بود که آقای رعیت از «دوستان و تجار خوب» است و در آن هواپیما با او همسفر بوده است.
به گفته سخنگوه قوه قضائیه، رعیت و همپروندهایهای او با اقدامات خود، در نظام ارزی کشور اخلال ایجاد کرده بودند و وامهای کلانی را از برخی بانکها گرفته بودند. در یک مورد ۶۰ میلیون یورو از یکی از بانکها وام گرفته بودند تا کالا وارد کنند؛ اما با جعل مدارک، وانمود کردند که کالا وارد شده حال آنکه کالایی وارد نشده بود.
حسن رعیت سال ۱۳۹۱ از سوی سایت بازتاب به عنوان «تاجر بسیجی» معرفی شد و به گفته علیرضا زاکانی، نماینده سابق مجلس، رابطه نزدیکی با اکبر طبری داشته و در پرونده بدهی ۱۵۰۰میلیارد تومانی آقای میرکاظمی به بانک صادرات استان گلستان، با دخالت طبری، رای به سود او صادر شده است.
***
مداحان محبوب رهبر در حاشیه امن هستند
ایندیپندنت فارسی - حسن رعیت درهمان سال ۱۳۸۸ که به روی مردم هفتتیر میکشید و به قول مشهور درباره وی، «کف خیابان را از ضدانقلاب پاک میکرد»، همراه با حسین شیرازیمنش به عضویت پروژه اقتصادی «تجار کیش» درآمده بود؛ پروژهای که بعدتر و با ورود بابک زنجانی به آن، این دو را به عنوان دو دستیار و رابط اصلی بابک زنجانی در همه پروژههای اقتصادی وی، از خرید و فروش هواپیما تا تجارت نفت و تأسیس بانک، مطرح کرد.
بابک زنجانی در مصاحبهای که پیش از دستگیریاش با بیبیسی انجام داده بود، درباره عکسی که از میرکاظمی در اعتراضات ۸۸ منتشر شده بود، گفت که وی در سال ۱۳۸۸ سمتی داشته است که همراه داشتن کلت را توجیه میکرده است: «واقعاً خطایی نداشته و کار حرفهایاش را انجام داده است و در جریانات سال ۸۸ به دلیل مسئولیتی که داشته یک سلاح هم به کمرش بوده و اتفاق خاصی نیفتاده است.»
میرکاظمی درحالی در سال ۱۳۹۴ از سوی شریک و دوست تجاریاش به عنوان «نیروی امنیتی» معرفی میشود که علاوه بر مالکیت بر شرکت مصادرهای «دنیای فلز» در نزدیکی تهران، شرکت رنوس و مجتمع کشت و صنعت فدک و مجتمع فولاد و ذوبآهن ازنا، مهره کلیدی شبکه مداحان، و بزرگترین بدهکار بانک کشاورزی هم لقب گرفته است.
دوستی وی با «محمود کریمی» و «محمدرضا طاهری»، دو مداح محبوب علی خامنهای، که از هیئت ثارالله آغاز شده بود، بعدتر چنان گسترده شد که ویلا و باغوحش خصوصی وی در اتوبان تهران- کرج، علاوه بر کریمی و طاهری، به پاتوق اکثر مداحان مطرح ایران بدل شده بود.
مطالب بیشتر در سایت ایندیپندنت فارسی
رابطه میرکاظمی و دو مداح نزدیک به علی خامنهای تنها به رفاقت محدود نمانده است. محمود کریمی بیش از سه دهه با میرکاظمی به تجارت مشغول بوده است و محمدرضا طاهری هم با تأسیس شرکتی به نام «لوح مهراندیش خام» در سال ۱۳۸۷، شراکت خود را با حسن میرکاظمی و سید مسعود میرکاظمی (وزیر بازرگانی و سپس نفت در دولت احمدینژاد) آغاز کرده است.
بعد از حوادث سال ۱۳۸۸، نام حسن میرکاظمی با پرونده بابک زنجانی، فاضل لاریجانی، سعید مرتضوی و حمیدرضا باقری درمنی گره خورد. سلطانفر، از نمایندگان ادوار مجلس، میرکاظمی را معرف بابک زنجانی برای ورود به پروژه فروش نفت ایران پس از تحریمهای سال ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ میداند. همچنین، در زمان بالا گرفتن مناقشه لاریجانی و احمدینژاد بر سر وزارت رفاه، فیلمی از برادر رییس مجلس منتشر شد که در آن، فاضل لاریجانی برای پیشبرد طرح خرید شرکتهای شستا از سوی بابک زنجانی، درخواست رشوه از سعید مرتضوی را مطرح میکند. در فیلم دیگری که در سال ۱۳۹۲ از اتاق کار سعید مرتضوی منتشر شد، نشان داده میشود که حسن میرکاظمی و بابک زنجانی ماجرای درخواست رشوه فاضل لاریجانی و حمیدرضا باقری درمنی را برای سعید مرتضوی تعریف میکنند.
انتشار این دو فیلم نشان داد که میرکاظمی نه یک چهره امنیتی معمولی و تاجری متوسط، که رابط افراد مهم در بزرگترین پروژههای مالی آلوده به رانت و فساد در جمهوری اسلامی است. حتی در ماجرای برخورد با صادق آملی لاریجانی، نام حسن میرکاظمی در رابطه با دریافت وام ارزی با فشار اکبر طبری، معاون اجرایی دفتر لاریجانی در قوه قضاییه نیز مطرح شد. این موضوع در جریان رسیدگی به پرونده او از سوی نماینده دادستان نیز تایید شد.
حسن میرکاظمی، به روایت سایت بازتاب، معرف بابک زنجانی به «یک حلقه امنیتی خاص» هم بوده است. این حلقه امنیتی خاص، نه در وزارت اطلاعات یا سپاه، که در بیت رهبری و تحت فرمان مرتضی رضایی فعالیت داشته است.
افرادی که مصون ماندند
علاوه بر مرتضی رضایی، مسعود میرکاظمی، وزیر نفت سابق در دولت احمدینژاد و رئیس کنونی سازمان برنامه و بودجه، محمدرضا طاهری و محمود کریمی دو مداح محبوب علی خامنهای به صورت مستقیم از شرکای تجاری حسن رعیت بودهاند. این افراد هیچگاه از سوی سازمان اطلاعات سپاه و قوه قضاییه احضار، بازجویی و متهم نشدهاند. در زمانی که رعیت در بازداشت سپاه بود، رفتوآمد این مداحان به بیت علی خامنهای ادامه یافت که نشانهای محکم از مصونیت آنها زیر عبای رهبر جمهوری اسلامی است.
مرتضی رضایی با وجود اتهام فساد گسترده مالی فراتر از پرونده حسن رعیت هنوز در دفتر علی خامنه ای مشغول به کار است.
در پرونده حسن رعیت تنها کسانی قربانی شدند که حلقه ارتباطی او با راس حکومت نبودند و صرفا زمینه فساد را فراهم میآوردند. حمیدرضا باقری درمنی در روز ۱ دیماه ۱۳۹۷ و چند ماه پیش از دستگیری رعیت اعدام شد. او از جمله افرادی بود که در دادگاههای ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی با نام «سلطان قیر» محاکمه و بهسرعت اعدام شد. باقری درمنی حلقه کلیدی ارتباطات رعیت با خاندان لاریجانی بود.
بابک زنجانی دیگر رابط رعیت، سالها است که در زندان و زیر حکم اعدام است. اکبر طبری، معاون اجرایی دفتر صادق آملی لاریجانی محاکمه و به ۳۱ سال زندان محکوم شد. قاضی منصوری دیگر کارپرداز حسن رعیت هم به صورت مشکوکی در بخارست کشته شد و به ابهامها در مورد نقش او در شبکه قدرت و فساد افزود.
حسن رعیت تنها بازمانده از میان حلقه دوم فساد در شبکه قدرت جمهوری اسلامی است. اعضای حلقه اول همچنان در مصونیت کامل قرار دارند. او همانگونه که خود را توصیف کرده بود، رعیت مرتضی رضایی از نزدیکترین چهرههای امنیتی به علی خامنهای است. مرتضی رضایی همچنان در پرده نگاه داشته شده است و حذف حسن رعیت میتواند خطوط ارتباطی این شبکه افشا شده فساد به چهرههای اصلی نظام را پاره کند.
«پس از مرگ رهبر»، محمد نوریزاد
دردسرهای تیم ملی فوتبال زنان با مربیان مرد