Wednesday, Sep 15, 2021

صفحه نخست » دردسرهای تیم ملی فوتبال زنان با مربیان مرد

wire16.jpgایران وایر - آتوسا ایران‌مهر، شهروندخبرنگار

تیم ملی فوتبال زنان ایران راهی تاشکند شده است تا در مسابقات مقدماتی قهرمانی ۲۰۲۲ آسیا شرکت کند.

پس از توقف طولانی فعالیت‌های تیم ملی زنان ایران و خروج از رده‌بندی فیفا، این تیم از اردیبهشت ۱۴۰۰ با انتخاب «مریم ایراندوست» به عنوان سرمربی، از خواب دو ساله بیدار شد.

پس از چهار ماه اردوی منظم، دختران ملی‌پوش ایران خود را در معرض محکی جدی قرار داده‌اند. چهار ماهی که گذشت، لبریز از اتفاقاتی بود که نمونه‌هایش فقط در فوتبال ملی ایران پیدا می‌شود. برخی از آن‌ها را مرور می‌کنیم.

حمایت کم سابقه فدراسیون

«شهره موسوی»، نایب رییس فدراسیون فوتبال در بخش زنان، رییس یک شرکت هرمی است. او با این شعار که آمده است تا تیم ملی را به جام جهانی ببرد، وارد فدراسیون فوتبال شد.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

رسانه‌ها با توجه به سوابق او و کارنامه روسای پیشین، وعده‌ها و شعار‌هایش را جدی نگرفتند. اما نگاهی منصفانه به عملکرد شش ماهه‌اش نشان می‌دهد که کارنامه مثبتی به جا گذاشته است.

اولین قدمش، پرداخت پاداش معوقه برای قهرمانی فوتسال زنان در آسیا بود. سپس کادر فنی تیم ملی فوتبال را معرفی کرد.

برای اولین بار اعضای تیم ملی زنان در «هتل المپیک» استقرار یافتند. به گفته خود بازیکنان، اردوها در ایده‌آل‌ترین شرایط برگزار شدند.

تدارک دو بازی دوستانه در بلاروس با تیم ملی زنان این کشور و ازبکستان، قدم بعدی شهره موسوی بود. دوباره یک ماه بعد تیم ملی عازم تاشکند شد تا دو دیدار دوستانه با تیم ملی این کشور برگزار کند.

حل مشکل لباس تیم ملی زنان که معضلی قدیمی به شمار می‌رفت، از دیگر دست‌آوردهای شهره موسوی است.

میان تمام قدم‌های مثبتی که برداشت، ناگهان به فوتبال زنان با «شایعه استعفا» شوک وارد کرد. بعد تکذیب کرد و گفت با قدرت به کارش ادامه خواهد داد.

به گفته منابع مطلع، او در پی درخواست حقوقی ثابت و درخور برای کادر فنی تیم ملی، با «شهاب‌الدین عزیزی خادم»، رییس فدراسیون فوتبال ایران به اختلاف رسید و پس از عدم تفاهم، تمایلش به کناره‌گیری را مطرح کرد.

خبر استعفایش سرانجام توانست حقوق مربیان زن در فوتبال ایران را مصوب کند. این اتفاق در حالی رخ داد که برخی از این مربیان هنوز از دوران فدراسیون قبلی طلب‌کار هستند.

نکته بعدی این که فدراسیون برای اولین بار تیم ملی زنان را با پرواز اختصاصی راهی مسابقات کرد. پیش‌تر فقط تیم ملی مردان از این امتیاز ویژه بهره‌مند بود.

ایراندوست؛ کاریزماتیک اما جنجالی

مریم ایراندوست، دختر «نصرت ایراندوست»، پس از هشت سال دوباره روی نیمکت تیم ملی زنان نشسته است. او در این چهار ماه، تقریبا تمام بازیکنان حرفه‌ای فوتبال زنان ایران را به اردوی تیم ملی دعوت کرد تا خودش از نزدیک عملکرد آن‌ها را ارزیابی کند.

این تصمیمش در ابتدا مورد انتقاد برخی از مربیان فوتبال زنان ایران قرار گرفت. مریم ایراندوست در پاسخ گفته بود نمی‌خواهم حقی از کسی ضایع کنم و باید به همه بازیکنان فرصت دیده شدن را بدهیم.

ایراندوست حتی برای انتخاب کاپیتان، از شاگردانش درخواست رزومه کرد. به نظر می‌رسید او سعی در ایجاد شرایطی عادلانه دارد اما چند انتقاد هم به سرمربی تیم ملی وارد است. مهم‌ترین مساله، کادر فنی است. او پدرش را به عنوان مدیر فنی تیم ملی زنان ایران معرفی کرد؛ مردی که در اکثر موارد به دلیل مداخله حراست وزارت ورزش و جوانان، مجبور شده است روی سکو‌ها بنشیند. این‌جا ایران است و شما حتی اگر پدری باشید که در هفتمین دهه زندگی‌ خود قدم می‌زنید هم نباید کنار زمین فوتبال بازی دختران محجبه را ببینید. روی سکوها اما گویا ایراد شرعی ندارد.

نصرت ایراندوست در هیچ یک از اعزام‌های خارجی، تیم ملی زنان کشور را همراهی نکرده است و این یعنی مشکل اساسی برای مدیر‌ فنی تیم ملی.

«سمیه شهبازی»، کمک مربی تیم ملی است اما سابقه‌اش برای حضور در کادر فنی تیم ملی کافی به نظر نمی‌رسد.

مربی دروازه‌بانان هم «جلال بشر‌زاد» است که با مشکل همراهی تیم ملی زنان در اعزام‌ها روبه‌رو است. او هم نباید بازیکنان دختر ایرانی را از نزدیک ببیند و تمرین دهد.

به این ترتیب، با محدودیت شرعی که تیم ملی زنان را گرفتار کرده است، نصرت ایراندوست و جلال بشرزاد از همراهی تیم ملی محروم هستند و فقط سمیه شهبازی روی نیمکت کنار ایراندوست می‌نشیند.

از انتقادات مهمی که به مریم ایراندوست وارد می‌شود، فعالیت‌ زیاد او در فضای مجازی است.

پزشک تحمیلی به تیم ملی

«فریناز فهیمی‌پور» سال‌ها است در رده‌های مختلف تیم‌های ملی، به عنوان پزشک فعالیت می‌کند. او به سهل‌انگاری هنگام آسیب‌دیدگی بازیکنان معروف شده است. در موارد متعددی، کوتاهی‌هایش منجر به صدمات جبران ناپذیری شده‌اند تا بازیکنان در آستانه اعزام، از لیست تیم ملی خارج شوند.

در تازه‌ترین مورد، «افسانه چترنور»، «خانم گل» لیگ برتر و از مهره‌های اصلی تیم ملی، با اهمال پزشک تیم ملی از لیست ایراندوست خارج شده است.

رسانه‌ها علت خط خوردن چترنور را مصدومیت از مچ پا اعلام کردند اما حقیقت ماجرا حاکی این است که افسانه در اردو با شکم‌درد مواجه شد و چون دردناک بود، با پزشک تیم مطرح کرد.

تشخیص فهیمی‌پور، احتمال ابتلا به کرونا بود. اما این بازیکن نه تنها در اتاقش قرنطینه نشد بلکه با سایر بازیکنان تمرین کرد.

پس از دو روز شکم درد و مصرف قرص‌هایی که تجویز شده بودند، در تمرینات تیم ملی حالش دگرگون و در اثر شدت استفراغ، نقش بر زمین شد.

در بیمارستان معلوم شد که کیست داشته و در اثر شدت فشار، کیست او پاره شده است. پزشکان یک ماه طول درمان برایش در نظر گرفتند.

این که چرا این پزشک با وجود اشتباهات خطرناک مکررش، هم‌چنان با تیم ملی اعزام می‌شود، سوالی است که شاید علتش همکاری دکتر فهیمی‌پور با رییس «کمیته پزشکی» فدراسیون فوتبال، دکتر «محمد رازی» باشد. آن‌ها در یک مطب کار می‌کنند.

قهر بازیکنان

از معضلات دیگری که مریم ایراندوست طی این مدت با آن سر و کار داشته، قهر بازیکنان از اردو بوده است.

پس از آن که «مریم یکتایی»، دروازه‌بان سابق تیم ملی که عضو باشگاه «بشیکتاش» ترکیه است، به تیم ملی ایران دعوت شد، «زهرا خواجوی»، دروازه‌بان شماره یک تیم ملی به نشانه اعتراض، از حضور در اردو خودداری کرد تا ایراندوست هم او را به «کمیته اخلاق» معرفی کند.

خواجوی معتقد بود که وقتی خودش هستم، یکتایی نباید در آستانه اعزام دعوت می‌شد.

«شبنم بهشت» هم یکی دیگر از بازیکنان تیم ملی بود که اردو را با قهر ترک کرد. او که دوست صمیمی افسانه چترنور است، پس از آن که افسانه بازی‌های مقدماتی آسیا را از دست داد، به نشانه اعتراض، دعوت ایراندوست را نپذیرفت.

با وجود همه این مشکلات، تیم ملی زنان ایران اکنون در تاشکند به سر می‌برد و باید در رقابت با بنگلادش و اردن، تنها سهمیه گروه «G» را کسب کند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy