بی بی سی فارسی
رایگیری در اولین انتخابات پارلمانی تاریخ قطر آغاز شده و شهروندان برای انتخاب دو سوم اعضای مجلس شورای مشورتی به پای صندوقهای رای رفتهاند.
در انتخابات روز شنبه زنان و مردان در شعبههای رایگیری جداگانه صف کشیده و رای دادهاند.
پیش از این در قطر انتخابات برای شوراها و شهرداریهای محلی برگزار شده، اما این اولین باری است که مردم برای انتخاب اعضای نهاد قانونگذاری کشور پای صندوقها میروند.
قرار است از بین ۱۸۳ نامزد انتخابات ۳۰ نفر برای مجلس شورا انتخاب شوند. ۱۵ کرسی باقیمانده را امیر قطر منصوب خواهد کرد.
قطر کشوری کوچک و ثروتمند در حاشیه خلیج فارس و چهارمین تولیدکننده بزرگ گاز طبیعی در جهان است.
هرچند سیاست داخلی این کشور چندان تحرکی ندارد و احزاب سیاسی در آن ممنوع هستند، قطر نقش پررنگی در سیاست جهان عرب و خاورمیانه بازی میکند.
مجلس شورای قطر میتواند درباره سیاستهای کلی حکومت و تصویب بودجه تصمیم بگیرد، اما اختیاری برای تصمیمگیری درباره نهادهای اجرایی و امور دفاعی، امنیتی و اقتصادی دیگر ندارد.
منتقدان میگویند شرایط اعطای حق رای بسیار محدود بوده است.
۹۰ درصد جمعیت ساکن در قطر را مهاجرانی تشکیل میدهند که قطر به نیروی کار آنها وابسته است. آنها در این انتخابات حق رای ندارند.
حتی به تمام شهروندان قطر هم حق رای داده نشده و آنهایی میتوانند رای بدهند که خانوادهشان از قبل از ۱۹۳۰ در این کشور ساکن بودهاند.
این دورهای است که پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی خاندان حاکم بر قطر با خاندانهای حاکم بر بحرین و عربستان و همچنین برخی قبایل داخل قطر بر سر کنترل قلمرو رقابت داشتند.
منوط کردن حق رای به سکونت در قطر پیش از آن تاریخ باعث شده حساسیتهای قبیلهای در کشور برانگیخته شود.