شاهزاده رضا پهلوی و شهبانو فرح پهلوی در دو پیام جداگانه روزهای یکشنبه و دوشنبه را به عنوان «عزای عمومی» برای «همراهی با سوگ ملی» مرگ ژینا (مهسا) امینی اعلام کردند.
صدای امریکا - آقای پهلوی در توئیتر و اینستاگرام خود نوشت: قتل تکاندهنده ژینا (مهسا) امینی به دست رژیم ضد ایرانی و زنستیز جمهوری اسلامی، احساسات عموم ملت ایران را جریحهدار کرده است.
این احساس مشترک، این سوگ ملی، این خشم ملی، نمودار عزم و اراده ملتی است که برای احقاق حقوق خود تا پای جان ایستاده است.
شنبه شب شهبانو فرح پهلوی هم در وبسایت و اینستاگرام خود نوشت: بار دیگر فرزندی از ایرانزمین به دست گزمه های حکومتی ضد ایرانی جان خود را از دست داد. من به عنوان یک مادر ایرانی این مصیبت بزرگ و دردناک را به مادر, پدر ژینا و بازماندگان او از صمیم قلب تسلیت می گویم. با تمام تلاش های رژیم برای سرکوبی زنان، مبارزات آزادیخواهانه و خستگی ناپذیر زنان ایران قابل ستایش و تقدیر است. من نیز با پیروی از شاهزاده رضا پهلوی روزهای ۲۷ و ۲۸ شهریور را عزای عمومی و سوگواری به نام او و همه فرزندان جان باخته ایران اعلام می دارم.
ژینا (مهسا) امینی زن جوانی بود که به همراه خانواده از سقز به تهران سفر کرد. نیروی انتظامی تهران به بهانه حجاب او را بازداشت کرد اما چند ساعت بعد او در حالیکه به کما رفته بود، در بیمارستان بستری شد و بعد از مدتی جان باخت. برخورد با او، واکنش چند میلیونی بر انگیخت. حتی در خارج از ایران، مقامات دولت آمریکا، نهادهای حقوق بشری، فعالان سیاسی و فرهنگی این رویداد را محکوم کردند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در واکنش به این جنایت گفت: «از جان باختن مهسا امینی که طبق گزارشها هنگام بازداشت از سوی پلیس اخلاق مورد ضرب و شتم قرار گرفته بسیار نگران هستیم. ما به تلاشهای خود برای پاسخگو کردن مقامهای ایران برای این موارد نقض حقوق بشر ادامه خواهیم داد.»
رابرت مالی در این توییت که همراه با هشتگ #مهسا_امینی منتشر شد، ضمن ابراز همدردی با خانواده این زن جوان، مرگ او در پی جراحات وارده در بازداشت را «هولناک» خواند.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، روز جمعه در پاسخ به پرسشی درباره مهسا امینی، با اشاره به اجبار حجاب توسط جمهوری اسلامی بر زنان ایران و موارد اسیدپاشی به خاطر رعایت نکردن آن، از شورای حقوق بشر خواست قطعنامهای را در محکوم کردن اجبار حجاب برای زنان در ایران تصویب کند.
پرسشی از مدافعان گشت ارشاد، احمد زیدآبادی