رادیو فردا - در حالی که رسانههای حکومتی در ایران با انتشار همزمان یک روایت یکسان از چگونگی کشته شدن نیکا شاکرمی مدعیاند که مرگ این دختر ۱۷ ساله در جریان اعتراضات روی نداده، روزنامهنگاران و خبرنگاران مستقل به نقل از خانواده شاکرمی این روایت حکومت را زیر سوال بردهاند.
***
به گفته اعضای خانواده نیکا شاکرمی، او روز ۲۹ شهریور در اعتراضات تهران در بلوار کشاورز حضور داشت و پس از آن ناپدید شد.
بر اساس این گزارش، این دختر نوجوان در آخرین تماس تلفنی که با دوستی داشته خبر داده است که ماموران در تعقیب او هستند.
به گفته آتش شاکرمی، خاله نیکا، پس از حدود ده روز بیاطلاعی از وضعیت این دختر، پیکر بیجان او روز شنبه، ۹ مهر، تحویل خانوادهاش داده شد.
به نوشته هدیه کیمیایی، خبرنگار، در حسابش در توئیتر، در ده روزی که نیکا مفقود بود، خانوادهاش سه بار به کهریزک رفتند و به امید یافتنش مشخصات او را دادند، اما به آنها گفته شده چنین کسی اینجا نیست.
بر اساس این گزارش، پس از آن، نیروهای امنیتی در حالی پیکر نیکا را به مادر و خالهاش نشان دادند که این دو «اجازه دیدن کامل بدن» این دختر را نداشتند.
خانم کیمیایی نوشته است: «تنها بخشی از صورت و سر او [نیکا] را نشان دادهاند که بینی و جمجمهاش متلاشی بوده. جنازه را هم دزدیدند و خودشان دفن کردند، نیکا بعد از بازداشت در بلوار کشاورز ۱۰ روز در اختیار نهادهای امنیتی بوده.»
این روزنامهنگار اضافه میکند که خاله و دایی نیکا بازداشت شدهاند تا «عمق جنایت» مشخص نشود.
همچنین گزارشهایی از تدفین مخفیانه نیکا شاکرمی در روستایی دورافتاده در استان لرستان منتشر شده است، در حالی که خانوادهاش قصد داشتند او را در خرمآباد به خاک بسپارند.
روز سهشنبه، رسانههای وابسته به حکومت و سپاه پاسداران همچون خبرگزاری تسنیم و روزنامه همشهری مدعی شدند که پیکر بیجان نیکا شاکرمی روز ۳۰ شهریورماه جاری در حیاطخلوت یک خانه در خیابان لبافی چهارراه امیراکرم در منطقه انقلاب پیدا شده است.
در گزارش این رسانهها با ادعای اینکه نیکا شاکرمی در جریان اعتراضات سراسری کشته نشده، آمده بود که این نوجوان ۱۷ ساله بر اثر سقوط از پشت بام یک ساختمان جان باخته و ۸ کارگر که در این ساختمان حضور داشتهاند در این رابطه بازداشت شدهاند.
در این گزارش کشته شدن نیکا شاکرمی به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی رد شده و آمده است: «این ۸ مرد در تحقیقات عنوان کردند از طریق همسایهها و حضور ماموران از حادثه مطلع شدند و دختر جوان را مشاهده نکردهاند.»
با این حال در یکی دو روز گذشته بسیاری در شبکههای اجتماعی درباره اخباری که در رسانههای حکومتی در این زمینه منتشر شده ابراز شک و تردید کردهاند.
به گفته دادستان تهران، پروندهای قضایی در این زمینه تشکیل شده است.
اما ادعای حکومت برای تحقیق درباره جان باختن نیکا در حالی است که هنوز تردیدهای زیادی در زمینه اراده حکومت برای علنی کردن چگونگی جان باختن مهسا امینی در بازداشگاه گشت ارشاد وجود دارد.
سازمان حقوق بشر ایران اعلام کرده که شمار کشتهشدگان اعتراضات اخیر در ایران به «دستکم ۱۵۴ نفر» رسیده است.
بسیاری از کشتهشدگان افراد نوجوان و جوانی هستند که حکومت مسئولیتی در این زمینه برعهده نگرفته است.
پیشتر برنامه ۲۰:۳۰ صدا و سیما در گزارشی با تأیید کشته شدن حدیث نجفی، یک معترض جوان توسط گلوله، رسانههای خارج از کشور را به کشتهسازی متهم کرده و مدعی شده است که حدیث نجفی توسط افراد ناشناس کشته شده است.