ویرایش اول: ۱۴۰۲ خورشیدی
در معرفی ابتدایی این کتاب کوچک باید به شش موضوع اشاره کرد:
۱. چرا این موضوع به صورت کتابچه بررسی و عرضه شده است؟ این اثر نه یک کتاب بلکه یک کتابچهی الکترونیک است. نویسنده به عمد آن را کوتاه نوشته تا نسل کم حوصله ی حاضر بتواند با آن رابطه بر قرار کند.
۲. وجوه قیام کربلا کداماند؟ قیام کربلا را از شش جهت می توان مورد بررسی قرار داد: ۱) رخداد تاریخی در سال ۶۱ هجری در محلی خاص، ۲) آثار مربوط بدان در تاریخ شیعه، ۳) پیام یا پیامهای ادعایی کربلا برای امروز در سخنان پیروان و دوستداران حسین، ۴) نقالی کربلا (روضه خوانی و مداحی)، ۵) آیین های عمومی عزاداری عاشورا، و ۶) نسبت حکومت دینی و اسلام سیاسی با آیین ها و نحوه گزارش این رخداد.
۳. وجه حماسی قیام کربلا تا چه حد قابل دفاع است؟ در این اثر حماسه بودن این رخداد و حماسی بودن اثار مربوط بدان (فراتر از داوری ارزشی ما) مورد نقد و چالش قرار میگیرد. برای این چالش آن را با دیگر رخدادها و آثار حماسی مقایسه کرده ام. حماسه معرفی کردن واقعه ی کربلا یک توهم است. آثار مربوط به آن نیز روضه خوانی اند و نه حماسه سرایی.
۴. پیام کربلا چیست؟ از نگاه نویسنده چنان که می آید پیام کربلا نه انسانی، ملی و جهانی بلکه فرقهای، قدرتمدارانه و امتیازخواهانه بوده است و مبلغان این پیام از این ویژگی ها کنار نکشیده بلکه از آنها به صراحت دفاع کردهاند.
۵. قدسیت قیام و محتوای آثار مربوطه تا چه حد قابل دفاع است؟ در این اثر به قدسیت زدایی از محتوای روضهها و مقتل ها پرداختهام. منطق باورمندان این است که «چون نمی بینی معنایش این نیست که وجود ندارد». با این منطق هر گونه توهمی را می توان فروخت.
۶. وجوه آیینی عزاداریها کداماند؟ آیینهای عشورا سه وجه بزرگداشتی دینی، بسیج سیاسی، و کارناوالی داشتهاند. این سه وجه در این اثر توضیح داده شده اند.
۷. نسبت حکومت دینی و قیام عاشورا و آیینهای آن چیست؟ چرا حکومت دینی این حجم از تبلیغات سیاسی و این حجم از سرمایه گذاری را در مورد عاشورا و اربعین انجام داده است؟ در این اثر هم به واقعیت این تبلیغات و سرمایه گذاریها و هم به چرایی آن اشاره می کنم. قیام کربلا و استفاده ی حکومت دینی از آن بدون توجه به موضوع قدرت و استیلا و اقتدار قابل فهم نیست.