Friday, Feb 23, 2024

صفحه نخست » سخنان جنجالی مسیح علی‌نژاد: رضا پهلوی نخستین فردی بود که از ائتلاف اپوزیسیون خارج شد

01_alinejad.jpgسخنان جنجالی مسیح علی‌نژاد در دو گفت‌وگو: رضا پهلوی نخستین فردی بود که از ائتلاف اپوزیسیون خارج شد

یورونیوز - سخنان جدید مسیح علی‌نژاد فعال حوزه زنان درباره ائتلاف سال گذشته برخی از چهره‌های اپوزیسیون در دانشگاه جورج تاون واشنگتن جنجالی شد. خانم علی‌نژاد در دو مصاحبه به فاصله یک روز سخنان تازه‌ای درباره این ائتلاف از هم پاشیده شده بیان کرد.

وی ابتدا در گفت‌وگو با مجله فرانسوی لوپوئن اعلام کرد که «رضا پهلوی» نخستین فردی بود که از ائتلاف خارج شد.

شورای همبستگی برای دموکراسی و آزادی در ایران در تاریخ ۲۱ بهمن ۱۴۰۱ نخستین نشست خود را در دانشگاه جورج‌ تاون در واشینگتن‌ دی‌سی برگزار کرد.

این نشست با حضور رضا پهلوی، نازنین بنیادی، حامد اسماعیلیون و مسیح علینژاد برگزار و عنوان شد که عبدالله مهتدی و شیرین عبادی نیز در شورای آن‌ها حضور دارند. از سوی دیگر در همان روز گلشیفته فراهانی و علی کریمی با پیام‌های ویدیویی به آن‌ها پیوستند. آن‌ها در تاریخ ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ «منشور همبستگی و سازماندهی برای آزادی» خود به‌ نام «مهسا» را منتشر کردند اما پس از آن خبر جدایی اعضا شنیده می‌شد. ابتدا حامد اسماعیلیون به‌طور رسمی و عمومی اعلام کرد که از شورا جدا شده است و پس از آن نازنین بنیادی نیز با انتشار متنی همین اقدام را تکرار کرد.

حال یکسال پس از جلسه دانشگاه جورج تاون مسیح علی نژاد در پاسخ به آرمین عارفی خبرنگار مجله لوپوئن درباره اینکه «فکر می‌کنید چرا ائتلاف اپوزیسیون ایرانی در خارج از کشور که شما بخشی از آن بودید شکست خورد؟» گفت: «من به‌عنوان یک زن ایرانی با خودم گفتم وقتی مردم در ایران کشته می‌شوند باید واکنش نشان دهم. من متوجه شدم که به تنهایی نمی‌توانم کاری انجام دهم. فکر کردم اگر با هم متحد باشیم و بتوانیم اختلاف‌های سیاسی خود را کنار بگذاریم و یک طرح انتقال قدرت را ارائه دهیم ممکن است غرب با این گروه از مخالفان ایرانی موافقت کند. به همین دلیل از ایده ایجاد این ائتلاف با همه این شخصیت‌ها استقبال کردم. نخستین نفری که از این گروه خارج شد آقای پهلوی بود.»

علی‌نژاد: رضا پهلوی خروج از ائتلاف را اعلام نکرد

خبرنگار این رسانه با این حال به او گفت که آقای پهلوی هرگز این موضوع را اعلام نکرد که خانم علی‌نژاد گفت: « نه، او آن را اعلام نکرد. اما او در واقع اولین نفری بود که از ائتلاف خارج شد. چند هفته پس از گردهمایی ما در دانشگاه جورج تاون واشنگتن که ائتلاف اعلام شد، آقای رضا پهلوی خواستار اضافه شدن سه عضو جدید به ائتلاف شد. پس از چند روز بحث و جدل شدید این درخواست پذیرفته شد. با این حال به محض اینکه این گروه اعضای جدید را پذیرفت آقای پهلوی باز هم خواستار اضافه شدن سه نام دیگر و شاید تعداد بیشتری از حامیان سلطنت‌طلب خود در ائتلاف شد. مشکل این بود که برخی از نام‌های پیشنهادی علنا به ائتلاف حمله کرده و از آقای پهلوی خواسته بودند که از آن جدا شود زیرا آن‌ها او را پادشاه واقعی ایران می‌دانستند. بقیه اعضا احساس کردند که این یک درخواست زیادی است.»

وی اضافه کرد: «در حالی که در حال بحث درباره پذیرش نام‌های جدید پیشنهادی رضا پهلوی بودیم او با این استدلال که ما از قبول شرایط او خودداری کرده‌ایم از ائتلاف خارج شد هر چند تصمیمی در این مورد گرفته نشده بود.»

علی‌نژاد: آقای پهلوی فکر می‌کرد باید امتیازات ویژه‌ای به او داده شود

وی تاکید کرد که می‌خواستند داخل این شورا هر عضو جدیدی به‌صورت دموکراتیک اضافه شود اما آقای پهلوی فکر می‌کرد باید امتیازات ویژه‌ای به او داده شود.

خانم علی‌نژاد افزود: «با این حال هنوز فرصتی برای ادامه ائتلاف بدون دخالت مستقیم رضا پهلوی وجود داشت اما حامد اسماعیلیون پس از آن تصمیم به استعفا گرفت زیرا احساس می‌کرد که حملات سلطنت‌طلبان ائتلاف را بی‌اثر می‌کند. »

وی تصریح کرد: «تاسف‌آورتر این بود که ما به‌عنوان یک ائتلاف دموکراتیک اپوزیسیون در حال آماده شدن برای دیدار با شماری از رهبران غربی از جمله دفتر ماکرون و همچنین برخی از اعضای پارلمان اروپا بودیم.»

«مسئله شخصیتی که بیشترین وزن سیاسی در اپوزیسیون را دارد برای من مهم نیست»

وی گفت: «می‌دانید مسئله شخصیتی که بیشترین وزن سیاسی در اپوزیسیون را دارد برای من مهم نیست. آنچه ما نیاز داریم این است که کنار هم بنشینیم و به رهبران کشورهای دموکراتیک نشان دهیم که مصمم به پایان دادن رژیم ایران هستیم. این که چه نوع حکومتی خواهیم داشت تنها به مردم ایران بستگی دارد.»

گرچه این سخنان برای نخستین بار مطرح می‌شد اما سر و صدای اصلی پس از مصاحبه دیگر علی‌نژاد با تلویزیون ایران اینترنشنال بود که وی این سخنان را مفصل‌تر تکرار کرد.

«اپوزیسیون خارج از کشور ایران سرگردان است»

وی در این گفت‌وگو گفت آنچه که باعث می‌شود کشورهای غربی هنوز سپاه را در فهرست تروریستی قرار ندهند ترس از این موضوع است که سپاه در کشورهای اروپایی عملیات تروریستی بیشتری انجام دهد می‌خواهند مطمئن شوند که یک اپوزیسیون کارآمدی وجود دارد که می‌دانند بعد از رفتن جمهوری اسلامی آن‌ها هستند که می‌توانند یک انتخابات آزاد برگزار کنند و از هرگونه ناامنی و آشوب جلوگیری کنند.

وی با این حال اپوزیسیون خارج از کشور را «سرگردان» توصیف کرد.

خانم علی نژاد به دیدارهای سال گذشته خود با مارک روته، نخست وزیر هلند، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه و جیک سالیوان ، مشاور امنیت ملی آمریکا اشاره کرد و گفت: «در این دیدارها همین بحث مطرح بود. چون جهان سیستم محور است فرد محور نیست. آن‌ها می‌گویند که ما برای عبوری از جمهوری اسلامی تردیدی نداریم اما با چه کسانی باید گفت‌وگو کرد. نگرانی دارند ایران شبیه سوریه شود.»

وی در این گفت‌وگو تاکید کرد که دیدارهای فردی نیروهای اپوزیسیون با مقام‌های غربی برای انعکاس صدای مردم ایران و ایجاد فشار بیشتر بر آنان تاثیر دارد، اما تا وقتی به جامعه جهانی ثابت نشود که اپوزیسیون ایران در عین داشتن دیدگاه‌های متفاوت، توانایی برگزاری انتخابات را دارد این دیدارها نمی‌تواند به نتیجه مطلوب برسد.

او در ادامه خواهان این شد که رسانه‌ها از تمامی افراد حاضر در حلقه اتحاد جرج‌تاون برای بررسی اختلافات پیش آمده دعوت کنند و در این زمینه با مردم ایران شفاف باشند.

او خواستار آن شد که شاهزاده رضا پهلوی و حامد اسماعیلیون و دیگر چهره‌ها در رسانه‌ها حاضر شده و درباره اختلاف‌ها و دلیل از هم پاشیدن ائتلاف به ابهامات و سوالات پاسخ بدهند.

وی خطاب به رسانه‌ها گفت که «چرا از پهلوی دعوت نمی‌کنید که پاسخگو باشد. اگر ما بخواهیم حرف بزنیم موجی از حمله ایجاد می‌شود. تهدید به قتل می‌شویم.»

«دیگر دوران دیکتاتوری نیست»

وی افزود: «دیگر دوران دیکتاتوری نیست که شما فقط بیانیه دهید و بگویید همه باید بیانیه‌ها را منتشر کنند اما پاسخگو نباشید.»

این گفت‌وگو واکنش‌های زیادی در پی داشت.

واکنش‌ها به این دو گفت‌وگو چه بود؟

نیما افشار نادری فعال رسانه‌ای در شبکه اجتماعی ایکس گفت که عصاره این مصاحبه نه نقدِ دیگران و از جمله «آقای پهلوی» که این است که می‌گوید: «جامعه جهانی باید ببیند که ما آدم‌های متمدنی هستیم.» این نوع از خودکم‌بینی که منشاء اصلاح‌طلبی هم در آن بی‌تاثیر نیست، چیزی‌ست که مردمی که خود را در حال حاضر در جامعه‌ای «به شدت ملی‌گرا» و اعتماد به نفسِ بازیافته ایرانی تعریف می‌کنند، از آن فاصله‌ای زیاد دارند.

شراگیم زند، روزنامه‌نگار خارج از ایران نیز در واکنشی گفت: «مسیح در مصاحبه با ایران اینترنشنال درباره پاسخگو نبودن رضا پهلوی و کثافتکاری‌های ندیمانش، انقدر تمیز و صریح و بی‌تعارف حرف زد؛ که فکر کنم اردوگاه مشترک سایبریون/پهلویون که اساسا اگر بنشینی پای حرف‌هاشون، جز عربده و فحش و توهین و توهم خودبرتر بینی چیزی ندارند، اعلام جهاد کنند!»

اما در طرف مقابل مریم شریعتمداری از دختران انقلاب که هم اکنون خارج از ایران است با طرفداری از رضا پهلوی گفت:« از صحبت‌های مسیح علینژاد اینطور برداشت کردم: شاهزاده رضا پهلوی تمام قد پای سوگندشان ایستاده‌اند و کاری را انجام دادند که یک شاه مشروطه انجام می‌دهد. صداهای مختلف را شنیدند و برخلاف خواست تعدادی از پادشاهی‌خواهان، با مخالفان خود نشست برگزار کردند تا نشان بدهند تنها شاه مشروطه‌خواهان نیستند. زمانی‌که عده‌ای فرصت‌طلب قصد داشتند تا با ایجاد فشار ایشان را مجبور کنند از سوگند خود کناره‌گیری کنند، محکم ایستادند و از حق پادشاهی خواهان دفاع کردند و نشان دادند که عمیقا به دموکراسی و خواست مردم باور دارند.»

کاوه شهروز، فعال سیاسی ساکن کانادا نیز گفت: م این مصاحبه بسیار خوب مسیح را از دست ندهید. بعد از شکست‌های یک دو سال گذشته دیگر وقتش رسیده که نیروهای دموکراتیک و کثرت گرا با هم متحد شوند. و وقتش رسیده که از سازمانها و سامانه‌های بت پرست که نیروی خود را فقط صرف تخریب دیگران می‌کنند رد شد.»

اصغر سپهری فعال سیاسی سلطنت‌طلب نیز گفت: « یک: از همان ابتدا هدف از همبستگی منشور این بود که رضاشاه دوم را در کنار چند پنجاه‌وهفتی بنشانند و بگویند «از حالا دموکراتیک تصمیم می‌گیریم و آقای پهلوی هم یک رای دارد». به قول امام راحل «اینا از دموکراسی اینو می‌خوان». بنابراین صحبت‌های امروز علینژاد که «آقای پهلوی باید پاسخگو باشد» تلاش مذبوحانه دیگری است که رضاشاه دوم را تا سطح خود پایین بکشد. ۲- اینکه علینژاد می‌گوید «قرار بود همه در کنار هم با جمهوری اسلامی مبارزه کنیم تا بعد مردم در صندوق رای انتخاب کنند» از جنس همان حقه‌بازی‌هاست که تجربه نشان داده نتیجه مورد نظر برگزارکننده رفراندوم از صندوق درمی‌آید. ۳- علینژاد به دیدارهایش با سران کشورهای خارجی اشاره می‌کند و از قول آنها می‌گوید که خواهان «وحدت اپوزیسیون» شدند. خوشبختانه من دچار تئورى توطئه نیستم که نتیجه بگیرم اینها در دیدارهای‌شان به سران کشورها توصیه می‌کنند تا زمانی که پهلوی با اینها اتحاد نکرده از مردم ایران حمایت نکنند!»

مهدی مرادی، فعال سیاسی نیز گفت: «اما آنچه مسیح علینژاد به آن اشاره نکرد، نقش «موفق» رضا پهلوی دربابِ «همبستگی» بود. شاهزاده در به نتیجه رسیدنِ یک همبستگیِ عجیب و تاریخی براستی موفق بود، و آن همبستگیِ ارتش سایبریِ سپاه و سلطنت، و ظهورِ وحدت کلمه میانِ مهره‌ها و همذات‌پندارانِ سابق و فعلی رژیم در «خارج» و برادرانِ قرارگاه‌نشین‌ در «داخل» بود. وضعیتِ امروز به جایی رسیده است که بقول جرج اورول در پرده‌ی آخرِ «مزرعه حیوانات»، دیگر برای ما، تشخیص و تمیز دادنِ خوک از انسان ناممکن شده است.»



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy