یک ناشر کتاب در هند، «روحالله خمینی» را در کتاب خود، در زمره «شرورترین مردان جهان» قرار داده است. این امر، موجب محکومیت و واکنشهای گسترده برای ترویج اسلامهراسی و منجر به درخواست عذرخواهی و برخورد قانونی با ناشر شده است
ایران وایر - کتاب با درج نام و عکس خمینی در کنار برخی از دیکتاتورها ازجمله «هیروهیتو» یا امپراتور شووا حاکم ژاپن، «چنگیز مغول» یا «تموچین» و «کیم ایل سونگ»، اولین رهبر کره شمالی و «صدام حسین» دیکتاتور عراق، گفته است «خمینی یک رهبر مذهبی بین سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۸ در ایران بوده که بسیاری از مردم را بابت نداشتن اعتقاد به "الله" میکشت. مردم اگر به موسیقی گوش میکردند، با خشونت مواجه میشدند. او مقصر انقلاب ایران و جنگ ایران و عراق است که او را در برابر کشتار میلیونها نفر، مسوول کرد.»
اشاره کتاب احتمالا به اعدامهای گسترده مخالفان جمهوری اسلامی ازجمله اعضای سازمان مجاهدین خلق و گروههای چپگرای مارکسیست و کمونیست در تابستان ۱۳۶۷ است.
«کیو کانکت بوکز»، ناشر کتاب عذرخواهی کرده است. براساس گزارشها، کتاب منتشر شده برای دانشآموزان کلاسهای ابتدایی در چندین مدرسه دهلی در نظر گرفته شده است.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
برخی از شیعیان معترض در هند دست به اعتراض خیابانی زدهاند. تصاویری در شبکههای اجتماعی منتشر شده که برخی از معترضان را در دستههایی کوچک و محدود در خیابان نشان میدهد که از نسبتهای داده شده به خمینی در این کتاب، ابراز ناخرسندی می کنند.
انجمن شیعیان جامو و کشمیر، در بیانیهای گفته: «این توصیف بیپروا نهتنها دقت تاریخی را نادیده میگیرد، بلکه کلیشههای مضر را نیز تداوم میبخشد.»
این انجمن، خمینی را «محترمترین و تاثیرگذارترین رهبر مسلمانان از لحاظ اخلاقی، مذهبی و سیاسی» توصیف کرده است.
گروههای مختلف مسلمانان از جمله هیاتی از شیعیان هند، خواستار برخورد شدید علیه ناشر و حذف نام خمینی از این کتاب شدهاند.
«مولانا مسرور عباس انصاری»، رییس اتحادیه مسلمانان کشمیر، از درج نام خمینی بهعنوان یکی از «شرورترین» انسانهای تاریخ معاصر در برنامه درسی هند ابراز خشم کرده و خواستار تحریم خرید کتاب از این ناشر، توسط مردم شده است.
دولت جمهوری اسلامی ایران هنوز واکنش رسمی به درج نام خمینی بهعنوان یکی از «شرورترین» رهبران جهان در یکی از کتابهای درسی در هند نداشته است. واکنش فوری شماری از شیعیان در آن منطقه ازجمله جامو و کشمیر، بهدلیل سابقه خانوادگی خمینی در آنجاست.
نیاکان خمینی اواسط قرن یازدهم هجری برای ترویج و تبلیغ مذهب شیعه، عازم شمال هند و شهر لکنو، واقع در ناحیه «اوده» شدند که یکی از مناطق شیعهنشین هند است. جد روحالله خمینی در دهلی و کشمیر اقامت داشته و «مرتضی پسندیده»، برادر موسس جمهوری اسلامی هم در خاطراتش، حضور اقوام خود در هند را تایید کرده است.
«حسین دهباشی»، پژوهشگر و تاریخنگار، کمتر از ۱۰ سال پیش با فردی بهنام «سید سرباز روح الله رضوی»، مسلمان شیعه کشمیر مصاحبه کرده بود که او در آن توضیح میداد جد پدری خمینی زاده هند است و در کشمیر به خاک سپرده شده است.
در جریان فتوای خمینی علیه «سلمان رشدی»، نویسنده کتاب «آیات شیطانی» و دعوت به قتل او و ناشر کتابش، یکی از اولین گروههایی که بابت آن دست به حمایت وسیع خیابانی زدند، مسلمانان هند و پاکستان بودند که از رهبر وقت جمهوری اسلامی پیروی میکردند.
بازداشت برادرزاده علی شمخانی + تمام اما و اگرها
یورش حامیان رئیسی برای کنار گذاشتن قالیباف