دفتر نخستوزیر اسرائیل جمعه ۱۴ اردیبهشت طرحی سهمرحلهای را برای دوران پس از حماس در غزه تا سال ۲۰۳۵ معرفی کرد که به موجب آن نوار غزه تحت نظر کشورهای عربی به خودمختاری میرسد و به قطبی جدید برای جذب سرمایهگذاری تبدیل خواهد شد
منابع: ایران اینترنشنال، صدای آمریکا و اورشلیم پست
عکسی از طرح ۲۰۳۵ توسعه نوار غزه که رسانههای اسرائیل جمعه ۱۴ اردیبهشت از صفحه دفتر نخستوزیر این کشور منتشر کردند
***
طبق این طرح، غزه به یک منطقه آزاد تجاری و یکی از مهمترین بنادر صنعتی مدیترانه تبدیل میشود.
به گزارش اورشلیم پست، طرح احیای غزه تا سال ۲۰۳۵ را دفتر نخستوزیری روز جمعه در فضای مجازی منتشر کرده که نشان میدهد نوار غزه در یک برنامه سهمرحلهای پس از جنگ، به خودمختاری رسیده و با کمک کشورهای عربی طی ۱۰ سال به قطبی جدید برای جذب سرمایه، منطقه آزاد تجاری و به یکی از مهمترین بنادر صنعتی مدیترانه تبدیل میشود.
براساس این طرح در گام نخست طی ۱۲ ماه، مناطق امن و عاری از کنترل حماس توسط اسرائیل در غزه ایجاد خواهد شد و ائتلافی از کشورهای عربی کمکهای بشردوستانه را در مناطق امنی که از شمال شروع شده و به آرامی به سمت جنوب گسترش مییابد، توزیع کرده و بر آن نظارت میکنند و فلسطینیان غزه مناطق امن را تحت نظارت کشورهای عربی اداره خواهند کرد.
در گام دوم که ۵ تا ۱۰ سال طول خواهد کشید، یک ائتلاف عربی در نهادی به نام «اداره توانبخشی غزه»، بر بازسازی و مدیریت امور مالی نوار غزه نظارت کرده و فلسطینیان غزه، منطقه را اداره کرده و مسئولیت مدیریت آن را بر عهده خواهند گرفت.
در مرحله سوم، که «خودگردانی» نام گرفته، قدرت به آرامی به یک دولت محلی غزه یا یک دولت متحد فلسطینی منتقل خواهد شد تا ضمن تضمین امنیت اسرائیل گام نهایی مدیریت غزه توسط فلسطینیها به طور کامل برداشته شود و آنها به پیمان ابراهیم بپیوندند.
اورشلیمپست خاطرنشان کرد که این طرح به حذف حماس، غیرنظامی شدن موفقیتآمیز نوار غزه و توافق همه طرفها مشروط خواهد بود.
اسرائیل از آغاز جنگ با حماس در ۷ اکتبر سال گذشته همواره اصرار داشت که تا نابودی کامل حماس و حذف این نیرو از نوار غزه به نبرد ادامه میدهد و غزه پس از جنگ را بدون حماس اداره میکند.
ایالات متحده اما در اختلافی آشکار با اسرائیل خواهان مدیریت غزه پس از جنگ توسط فلسطینیهاست و میگوید باید دو کشور مستقل در منطقه مستقر شود.
حماس در حمله تروریستی ۱۵ مهر (۷ اکتبر) به اسرائیل بیش از ۱۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۵۳ نفر را گروگان گرفت. این حمله آغازگر جنگ جاری میان اسرائیل و حماس در غزه بود.
چگونه "مارکسیسم" در حال بلعیدن جامعهٔ آمریکاست