Saturday, May 18, 2024

صفحه نخست » آکسیوس: مذاکره هفته جاری آمریکا و جمهوری‌ اسلامی در عمان + دلایل و جزئیات

oman.jpgآکسیوس به نقل از دو منبع آگاه گزارش داد برت مک‌گرک، مشاور ارشد دولت آمریکا در امور خاورمیانه، و آبرام پیلی، نماینده موقت ایالات‌متحده در امور ایران، هفته جاری در عمان و به صورت غیرمستقیم با مقام‌های جمهوری‌ اسلامی درباره چگونگی پرهیز از تشدید درگیری‌های منطقه‌ای مذاکره کردند

ایران اینترنشنال - بر اساس این گزارش، مک‌گرک و پیلی سه‌شنبه وارد عمان شدند و با میانجی‌های عمانی دیدار کردند، اما مشخص نیست چه مقامی از طرف جمهوری‌ اسلامی در این دور از مذاکرات که یک ماه پس از حمله تلافی‌جویانه سپاه به اسرائیل انجام شد، حاضر شده است.

منابع آگاه به آکسیوس گفته‌اند این مذاکرات بر شفاف‌سازی پیامدهای اقدام‌های جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی‌اش در منطقه و نگرانی‌های آمریکا درباره برنامه هسته‌ای تهران متمرکز بود.

در هفته‌های اخیر و پس از اظهارات چند مقام جمهوری‌ اسلامی درباره احتمال حرکت حکومت ایران به سمت تولید سلاح هسته‌ای نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ای جمهوری‌اسلامی شدت گرفته است.

این دومین دور گفتگوهای دو طرف در سال جاری میلادی است. بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، نخستین دور این گفتگوها اوائل اسفند در عمان برگزار شد.

مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال

در جریان آن مذاکرات، واشینگتن کوشش کرد تهران را متقاعد کند از نفوذ خود بر حوثی‌های یمن برای پایان دادن به حملات این گروه نیابتی جمهوری‌ اسلامی به کشتی‌ها در دریای سرخ استفاده کند.

در دیدار محرمانه و غیرمستقیم دو طرف در اسفند سال ۱۴۰۲ هم همچون دیدار اخیر، برت مک گورک و آبرام پیلی از طرف آمریکا حضور داشته‌‌اند و علاوه بر مساله حملات حوثی‌ها، نگرانی‌های واشینگتن درباره برنامه هسته‌ای جمهوری‌ اسلامی هم طرح شده است.

در مذاکرات اسفند ۱۴۰۲، علی باقری کنی، معاون وزیر امور خارجه و مسئول مذاکرات هسته‌ای ایران، نماینده جمهوری اسلامی بود و به گفته مقام‌های عمانی، دو طرف مستقیما مذاکره نداشته‌اند و آن‌ها بین نمایندگان هیات‌های ایران و آمریکا تبادل پیام‌ کرده‌اند.

اکسیوس می‌نویسد یکی از اهداف اصلی دولت بایدن پس از حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل، جلوگیری از گسترده‌تر شدن جنگ غزه و بدل شدن آن به جنگ منطقه‌ای بوده است.

بر این اساس، ایالات متحده با این باور که جمهوری‌ اسلامی بر نیروهای نیابتی خود از جمله حزب‌الله لبنان، حشد شعبی در عراق و شبه‌نظامیان در سوریه و حوثی‌ها نفوذ زیادی دارد، تلاش کرده تهران را برای کنترل این نیروها زیر فشار بگذارد.

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، دوشنبه ۲۴ اردیبهشت، گفت دولت بایدن در صورتی که ضرورت یابد، راه‌هایی برای برقراری ارتباط با جمهوری‌اسلامی دارد.

به گفته این مقام آمریکایی، دولت بایدن به ارزیابی این موضوع که جمهوری اسلامی در حال حاضر درگیر فعالیت‌های کلیدی لازم برای تولید یک سلاح هسته‌ای قابل آزمایش نباشد، ادامه می‌دهد.

ودانت پاتل همچنین گفته بود واشینگتن بر این باور است که رهبر جمهوری اسلامی برای از سرگیری برنامه هسته‌ای نظامی خود که ایالات متحده معتقد است تهران در پایان سال ۲۰۰۳ آن را تعلیق یا متوقف کرده، تصمیم تازه‌ای نگرفته است.

کاخ سفید و وزارت امور خارجه ایالات متحده از اظهارنظر درباره خبر برگزاری مذاکرات غیرمستقیم با جمهوری اسلامی در عمان خودداری کردند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy