از قهر خشن مشاور «فرهنگی» پزشکیان تا شعارهای مردم علیه «ظریف دروغگو»!
کیهان لندن - تبلیغات انتخاباتی مسعود پزشکیان، نامزد اصلاحطلبان در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با حاشیههای زیادی همراه شده است. او که طی روزهای گذشته با انتقاد شدید دانشجویان دانشگاههای «تهران» و «شریف» (دانشگاه صنعتی آریامهر) روبرو شده بود، روز گذشته نیز اعتراض کشاورزان اصفهان منتظرش بود. مشاور «فرهنگی» او نیز شامگاه گذشته در صداوسیمای حکومت درگیری راه انداخت و در برنامه زنده میکروفون را پرت و استودیو را ترک کرد.
کمتر از ۱۰ روز مانده به انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری اسلامی در ایران، جمهوری اسلامی نتوانسته تنور یخزدهی انتخابات نمایشی را گرم کند. اصلاحطلبان نیز مانند دور پیشین در سال ۱۴۰۰ نتوانستهاند مانند ربع قرن گذشته «شور انتخاباتی» ایجاد کنند.
پروژه «دو قطبی کردن انتخابات» نیز تا کنون با شکست روبرو شده و مسعود پزشکیان نامزد اصلاحطلبان نتوانسته افکار عمومی و اصطلاحا «قشر خاکستری» یا همان شهروندان مردد را برای شرکت در انتخابات تحت تأثیر قرار دهد.
مسعود پزشکیان صبح روز چهارشنبه ۳۰ خردادماه به همراه محمدجواد ظریف راهی اصفهان شد؛ هرچند اصلاحطلبان در اصفهان تدارک ویژهای برای این تور انتخاباتی دیده بودند اما در ابتدای حضور پزشکیان و ظریف در پل خواجو اصفهان مردم آنها را دوره کرده و علیهشان شعار دادند.
شماری از شهروندان خطاب به ظریف فریاد میزدند «خجالتبکش ظریف دروغگو». همچنین هنگام حضور ظریف و پزشکیان در پل خواجو، مردم با شعارهای «به اصفهان نفس بده، زایندهرود رو پس بده» و انتقادهای مکرر از وضعیت مدیریت آب در این استان و سایر استانها که منجر به خشکی زایندهرود شده، آنها را دوره کردند.
همچنین یکی از کشاورزان با انتقاد از عملکرد دولتهای پیشین خطاب به پزشکیان و ظریف گفت خشکی زایندهرود «نتیجه اقدامات دولت اصلاحات» و «کارنامه رفقای آقای دکتر» است. در حالی که اطرافیان پزشکیان تلاش داشتند این کشاورز را ساکت کنند، پزشکیان در پاسخ به او گفت: «به این یکی دولت رأی بدهید تا درستش کند.»
در نشست تبلیغاتی پزشکیان در یک ورزشگاه در اصفهان نیز یک دانشجوی دختر ۱۸ ساله طی سخنانی به پزشکیان با تأکید بر اینکه حقوق ملت در قانون اساسی جمهوری اسلامی نادیده گرفته شده است، گفت: «به عنوان نمایندهای از سوی نسل زد، نسلی که به سنتشکنی و مطالبهگری شناخته شده و اعتقادی به اصلاح از طریق صندوق رأی ندارد صحبت میکنم؛ آیا شما در دولتتان توان برخورد با گشت ارشاد، حجاببانها و نیروهای خودسر را دارید؟ اگر پاسختان مثبت است، ضمانت اجرایی این قول چیست؟»
او در بخش دیگری از سخنانش به دانشجویان اخراجی و تشکلهای منحل شده دانشجویی اشاره کرد و پرسید برای اینها چه برنامهای دارید؟
این ویدئو مربوط به سخنان یک دانشجو در اصفهان است
تبلیغات انتخاباتی برای تحریم پرشور سیرک انتخابات!
-- KayhanLondon کیهان لندن (@KayhanLondon) June 19, 2024
این روزها جلسات نامزدهای سیرک انتخابات بیشتر به نشستهای پرشور برای تحریم انتخابات تبدیل شده است.
تکلیف نامزدهای اصولگرا که معلوم است.
جوانانی که مسیر «اصلاحطلب اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا» را طی کردهاند، به خوبی از خجالت اصلاح... pic.twitter.com/lJKUyU8LxT
شامگاه چهارشنبه نیز مسعود پزشکیان به همراه محمد فاضلی و محمد بهشتی دو مشاور «فرهنگی» خود در میزگرد فرهنگی انتخابات در شبکه دو صداوسیمای حکومت حضور پیدا کردند.
در بخش پایانی میزگرد که به صورت زنده پخش میشد، شهاب اسفندیاری کارشناس برنامه خطاب به مسعود پزشکیان گفت: «در مورد اخراج اساتید به نحوی صحبت کردید که با استادی که تخلف هم کرده میخواهید مماشات کنید؛ دکتر فاضلی که کنار شما هستند عضو هیئت علمی پیمانی دانشگاه شهید بهشتی بودند، طبق مقررات عضو هیئت علمی عضو پیمانی نه میتواند مأمور باشد نه خارج از دانشگاه سمت بگیرد. ایشان در ریاست جمهوری و وزارت نیرو سمت داشتند و طبق گفته رئیس دانشگاه و مدیرگروه دو سال مراجعه و حضور در دانشگاه نداشتند، ۸ سال دوره پیمانیشان طول کشیده اخراج شدند! چه «الم شنگهای» در دانشگاهها و رسانهها راه انداختند. ۹۰ هزار عضو هیئت علمی داریم، به خاطر ۵ نفر حیثیت آموزش عالی ما را خدشهدار کردند. اینها بازی سیاسی است، مقهور بازیهای سیاسی نشوید.»
پس از این جملات محمد فاضلی ناگهان برآشفته شد و به شهاب اسفندیاری گفت «دروغ میگویید». او با عصبانیت و پرخاش بدون اینکه درباره علت اخراجاش از هیئت علمی دانشگاه توضیحی ارائه دهد، از جای خود بلند شد و میکروفون را پرت کرد و از استودیو بیرون رفت!
یک نمونه «فرهنگی» از رفتار مشاوران «فرهنگی» در جمهوری اسلامی
-- KayhanLondon کیهان لندن (@KayhanLondon) June 20, 2024
محمد فاضلی مشاور «فرهنگی» مسعود پزشکیان که مورد حمایت اصلاحطلبان رژیم است، در میزگرد «فرهنگی» انتخاباتی که شامگاه چهارشنبه ۳۰ خرداد از شبکه دو صداوسیمای حکومت بطور زنده پخش شد، ضمن درگیری لفظی با کارشناس برنامه، با... pic.twitter.com/wk9jZ40Xsi
او دقایقی بعد پستی در شبکه «ایکس» منتشر اما بعد از ساعتی آن را پاک کرد. تصویر این پست اما همچنان در شبکههای اجتماعی موجود است. او نوشته بود: «دکتر پزشکیان شایسته اون برخورد بود. وقتی برای حمایت از او به صداوسیما رفتهام، توهینآمیز، من را بیفرهنگ خطاب بکند، پاسخش ترک صداو سیمای حکومت و نامزد کوتهقامت است. ما بازیچه کوتهقامتان نیستیم.»
در حالی که این رفتار عصبی و خشن محمد فاضلی با واکنش گسترده کاربران روبرو شده، اصلاحطلبان نیز با استفاده از هشتگ #فاضلی تلاش برای بهرهبرداری از رفتار ضدفرهنگی محمد فاضلی به سود خود و زدن رقیب دارند!
محمد حبیبی فعال صنفی آموزگاران که در سالهای گذشته بارها زندانی و محاکمه شده با کنایه به بیانیه حمایتی محمد فاضلی از شرکت در انتخابات نوشته: «سخت بود آقای محمد فاضلی؟ دفعه بعد که خواستی بیانیه روزنهگشایی بدهی ، به هزاران معلم و دانشجو و کارگری فکر کن که بازداشت شدند، کتک خوردند، حبس کشیدند، تحقیر شدند و اخراج شدند. به آن بازنشسته ای که در مقابل چشمان همسرش، دستش را شکستند. به دخترانی که هر روز سرکوب میشوند.»
مهدی محمودیان روزنامهنگاری که او هم بارها سابقه بازداشت و زندان دارد خطاب به محمد فاضلی نوشته «جناب فاضلی؛ شما که در برابر قطع بلندگو اینگونه برافروخته شدید، چگونه مردمی که حیات و مماتشان به نابودی رفته و صدایشان خفه شده را به روزنهگشایی دعوت کردید؟ کاندید ریاست جمهوری حتی جرات نکرد در دفاع از حق شما قدمی بردارد، چگونه انتظار داشتید چند نماینده ۴درصدی برای حق مردم بایستند؟»
مسعود پزشکیان نامزد مورد حمایت اصلاحطلبان طی روزهای گذشته در دو دانشگاه «تهران» و «شریف» (آریامهر) هم در جمع دانشجویان حاضر شد اما مورد انتقاد قرار گرفت.
علی کریمی دبیر انجمن اسلامی دانشگاه «شریف» (دانشگاه صنعتی آریامهر) خطاب به پزشکیان گفت: «شما کاندیدای انتخاباتی هستید که حتی صلاحیت مقربین حلقه اصلی حاکمیت هم در آن احراز نشده است. این صلاحیت که از روی مصلحت است، چه ارزشی دارد جز آنکه نمایشی باشد برای جذب مشارکت مردم؟»
او در ادامه با اشاره به سرکوب گسترده دانشگاهها در اعتراضات جنبش ملّی ۱۴۰۱ افزود: «ما دیدیم که چگونه پیش چشمان ما در دانشگاه شریف هنگامی که امنیت و آرامش دانشگاه زیر پای نهادهای امنیتی بود، از آنها حمایت کرده و لحظاتی بعد خود را طرفدار جنبش مردم نشان دادید.» وی در ادامه پرسید: «اکنون چه چیزی تغییر کرده، جز آنکه تاریخ مصرف اصلاحطلبان برای مردم گذشته است.»
او با اشاره به بازداشتهای گسترده دانشجویان منتقد و «تبدیل دانشگاه به مکانی امنیتی» گفت: «آیا نمیدانید سازمان نظامی که افتخار پوشیدن پیراهن آن را دارید اکنون به یک تشکیلات سیاسی و امنیتی تبدیل شده است».
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه «شریف» با تأکید بر اینکه «ما از این فریب رنگارنگ هرروزه شما بیزاریم» گفت: «یادمان نمیرود آن بیماری که مرگ را به بالین مردم آورد نه کرونا که ویروس منحوس خوکامگی بود.»
علی کریمی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «در سرزمینی که اصحاب قدرت ساختهاند، خواهرانمان به یُمن گشت ارشاد امنیت حضور در خیابان را ندارند. ما ربودهشدن زنان و دختران را به جرم گیسوان دیدهایم. آقای پزشکیان، شما گفتهاید که با دختران بیحجاب نباید با خشونت برخورد شود. آیا فراموش کردهاید که بیحجابی برای نظام حرام سیاسی اعلام شده است؟ اگر مقامات بالادستی دستور به چنین برخوردهایی بدهند آیا شما جرأت ایستادن در برابر آنها را دارید؟»
درگیری میان اصولگرایان و اصلاحطلبان در حالی برای کسب ریاست دولت چهاردهم در جریان است که در آنسو مردم نسبت به نمایش انتخابات بیتفاوت هستند و تنور انتخابات نزد افکار عمومی همچنان سرد است!