Monday, Jul 15, 2024

صفحه نخست » قوت گرفتن احتمال برکناری شهردار پایتخت

15-1.jpg

کیهان لندن - علیرضا زاکانی شهردار پرحاشیه تهران بار دیگر با خبری درباره خرید و فروش پُست و مقام در شهرداری تهران در مرکز توجه قرار گرفته است. انتقاد یک عضو شورای اسلامی شهر از عملکرد سه ساله‌ی زاکانی در شهرداری سبب تنش در جلسه‌ی این شورا شد. رئیس شورای اسلامی شهر هم آب پاکی را روی دست منتقدان شهردار ریخت و گفت زاکانی فعلا می‌ماند!

حساسیت‌ها در ارتباط با عملکرد علیرضا زاکانی در شهرداری تهران طی روزهای گذشته و پس از انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی افزایش پیدا کرده است. حامیان مسعود پزشکیان بطور سازمانیافته حاشیه‌ها و ناکارآمدی‌های زاکانی را برجسته کرده و تلاش دارند او از مقام شهرداری پایتخت عزل شود.

علمکرد علیرضا زاکانی سبب ایجاد تنش در نشست روز گذشته شورای اسلامی شهر تهران نیز شد. ماجرا از آنجا آغاز شد که هادی کسایی‌زاده روزنامه‌نگار ویدئویی منتشر کرده که فردی در آن ادعا می‌کند در ازای انتصاب او به عنوان معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه یک تهران، سعید صدرزاده، دستیار علیرضا زاکانی، شهردار تهران، از او درخواست ۴۰۰ سکه طلا و ۴۵۰ هزار دلار کرده‌ است.

پس از ایجاد موجی از واکنش‌ها به این ویدئو در فضای مجازی، نرجس سلیمانی دختر قاسم سلیمانی فرمانده پیشین سپاه قدس که عضو شورای اسلامی شهر تهران است در نشست روز یکشنبه ۲۴ تیرماه این شورا از «گزارش‌های متعدد» درباره تخلفات مشابه در شهرداری تهران و در دست بررسی بودن آنها از سوی شورای شهر خبر داد. او گفت: «در مطالب منتشرشده در فضای مجازی، شاهد هستیم افشای اطلاعاتی، به یک عرف در مناطق تبدیل شده است.»

نرج سلیمانی ایرادهای دیگری به عملکرد علیرضا زاکانی وارد کرد و گفت: «از وقتی وارد شورا شدیم شهر تغییر قابل‌ توجهی نداشته و حمل‌ و نقل عمومی، جمع‌آوری پسماند، اختلال در مدیریت امور شهری و ارتباط مردم با شهرداری همچنان وضعیت مناسبی ندارد.»

👈مطالب بیشتر در کیهان لندن

در واکنش به اظهارات نرجس سلیمانی، محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران گفت: «چرا کارکرد ما را زیر سوال می‌برید؟ من شخصا موضوع را پیگیری می‌کنم و ناراحت می‌شوم وقتی می‌گویید سه سال کار نکردید.»

او خطاب به نرجس سلیمانی گفت: «یعنی ما زیر کولر باد خوردیم. اینکه چشمان خود را ببندیم و دهان خود را باز کنیم در شأن فرزند قاسم سلیمانی نیست. من نماینده شهردار نیستم و عضو شورا هستم.»

در این میان مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران هم روز یکشنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۳با بیان اینکه «هیچ بحثی در خصوص تغییر شهردار تهران مطرح نیست» گفته که «شایعات در خصوص تصدی شهرداری از سوی برخی افراد صحت ندارد و از شخصی که این موج دروغ را در فضای مجازی راه انداخته شکایت رسمی شده است.»

مهدی چمران در جمع خبرنگاران تأکید کرده که «هیچ تغییری در سیستم مدیریت شهری نخواهیم داشت و علیرضا زاکانی با قدرت کار خود را ادامه خواهد داد.»

علی‌اصغر قائمی عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز به «هم‌میهن» گفته ویدئویی را که در شبکه‌های اجتماعی درباره خرید و فروش پُست در شهرداری منتشر شده دیده و اطلاعات بیشتری در اینباره ندارد. او گفته «اگر صحت داشته باشد طبیعتا چاره‌ کار استیضاح آقای زاکانی است.»

این عضو شورای اسلامی شهر درباره حمایت حامیان و نزدیکان زاکانی در این شورا با استیضاح او گفته «بعید می‌دانم که مخالفتی در این مورد صورت گیرد چرا که این موضوع برای حوزه مدیریت شهری قابل تأمل است.»

اصلاح‌طلبان و حامیان مسعود پزشکیان بیش از دو هفته است در تلاش هستند تا انتقام مناظره‌های تلویزیونی انتخابات نمایشی را از علیرضا زاکانی که نامزد این نمایش بود و سپس انصراف داد بگیرند.

روزنامه اصلاح‌طلب «هم‌میهن» در گزارشی نوشته که علیرضا زاکانی که در تمام دوران نمایندگی مجلس و مناظرات ریاست‌ جمهوری از مبارزه با فساد گفته، حالا با پرونده‌های فسادهای مختلفی از جمله خرید و فروش پست در دوره شهرداری‌اش در تهران روبروست؛ فسادهایی که برای ردگم‌کنی به خروج دلار از کشور رسیده است. آنطور که گفته می‌شود «پست‌ها در هر منطقه نرخ خود را دارد و بیشترین نرخ به منطقه یک در امور ساخت‌ و ساز برمی‌گردد و حتی شهرداران نواحی نیز نرخ خود را دارد.»

نرجس سلیمانی درباره خرید و فروش پُست‌ها در شهرداری تهران به «هم‌میهن» گفته «متأسفانه گزارش‌های متعددی از بروز این اختلال در شهرداری به کمیسیون داده شد. متعاقب آن ضمن بررسی و جلسات با تعدادی از اشخاص که در موقعیت‌های مختلف با این مسئله مواجه شده بودند شکل گرفت و در حال حاضر مسئله در حال بررسی است. اصل موضوع وجود تخلفات را تایید می‌کنم. متاسفانه این مساله ریشه‌های تاریخی دارد و به دلایل متعدد در بعضی موارد به صورت محدود و داخلی در بخش‌هایی تبدیل به رویه‌های غلط و نامبارک نانوشته‌ای شده که در جزایر اختلال و فساد گسترش پیدا کرده است، همچون ویروس در فضاهای مبهم و بدون نور.»

یکی دیگر از حاشیه‌ها درباره علیرضا زاکانی قرارداد مبهم چند هزار میلیارد تومانی است که او از سوی شهرداری تهران با یک شرکت نسل دومی و وابسته به خودش امضا کرده است. ناصر امانی عضو شورای اسلامی شهر تهران گفته این قرارداد توسط یکی از شرکت‌های نسل دومی شهرداری بسته شده و موضوع آن زیر ساخت‌های انرژی اتوبوس‌های برقی بوده بوده است.

سوده نجفی عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران نیز امروز دوشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۳ گفته اگر «شهرداری درباره قرارداد چند هزار میلیاردی شفاف‌سازی نکند جزئیات را در صحن می‌گویم. این قرارداد در ۸ اردیبهشت در زمینه خرید ۹۵۰ دستگاه شارژ AC و DC با عنوان خرید خدمات طراحی مهندسی و بدون مجوز شورا و تشریفات، توسط یک موسسه زیرمجموعه دفتر شهردار [علیرضا زاکانی] منعقد شده است.

سوده نجفی دو هفته پیش نیز در تذکری در صحن شورای شهر تهران از شهرداری تهران خواست که درباره قرارداد چند هزار میلیارد تومانی غیرقانونی و خارج از تشریفات با چین پاسخگو باشد.

وبسایت «عصر ایران» هم هفته گذشته نوشت که شنیده‌ها حکایت از این دارد با توجه رویکرد ضعیف و ناکارآمد زاکانی در شهرداری تهران برخی اعضای شورای شهر تهران به دنبال تغییر شهردار تهران هستند و با توجه به اینکه زاکانی با دولت پزشکیان زاویه دارد و امکان عدم همکاری دولت با شهرداری در دوره جدید وجود داشته باشد تصمیم جدی برای تغییر زاکانی را شرایط کنونی دارند.»

این خبر افزوده «در راستای تعامل با دولت جدید برای پیشبرد هرچه بهتر امور شهرداری تهران و آبادانی تهران برخی از اعضای شورای شهر تهران بنا دارند محمد مخبر را برای شهرداری تهران انتخاب کنند.»

«عصر ایران» نوشته «این گروه از اعضای شورای شهر معتقدند که با توجه به تعامل خوب محمد مخبر با دولت پزشکیان می تواند پروژه های کلان شهرداری را جلو ببرد و اکنون او بهترین گزینه برای شهرداری تهران است و می‌تواند با روابط خوبی که در حاکمیت دارد منجر به پیشرفت شهر تهران شود و برای دوره بعد انتخابات شورای شهر هم حضور خود را تمدید کند.»

علیرضا زاکانی بسیجی اصولگرا طی سال‌های گذشته توانست به نمایندگی مجلس شورای اسلامی و شهرداری تهران برسد. او در دو دوره اخیر انتخابات ریاست جمهوری به عنوان نامزد پوششی حضور پیدا کرد تا از نامزد اصلی اصولگرایان حمایت و به ویژه در مناظره‌های تلویزیونی وظیفه تخریب رقیب را به عهده بگیرد. حضور زاکانی در دوره سیزدهم انتخابات ریاست جمهوری به پیروزی ابراهیم رئیسی کمک زیادی کرد و این دوره نیز او به عنوان نامزد پوششی وارد صحنه رقابت‌ها شد.

در جریان مناظره‌ها و مصاحبه‌های انتخاباتی علیرضا زاکانی در مقابل مسعود پزشکیان قرار گرفته بود و جدل‌های دوطرفه زیادی را با او پیش برد. اکنون به نظر می‌رسد نخستین تسویه حساب انتخاباتی حامیان پزشکیان متوجه علیرضا زاکانی شده است.

علیرضا زاکانی که سابقه حضور در جنگ ایران و عراق در سنین نوجوانی و سپس عضویت در بسیج را دارد، از نیروهای اصولگرا و تندرو در جمهوری اسلامی به شمار می‌رود. او یک سال بعد از پایان جنگ به دانشگاه علوم پزشکی رفت و ۹ سال بعد مدرک پزشکی عمومی گرفت. زاکانی سال‌ها عضو انجمن اسلامی و چهار سال نیز رئیس بسیج دانشجویی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران بود.

وی در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی و در جریان سرکوب دانشجویان در کوی دانشگاه در سال ۱۳۷۸ رئیس بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان تهران بود. او از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۲ ریاست سازمان بسیج دانشجویی کشور را در دست داشت و از همانجا به فهرست نامزدهای اصولگرایان در انتخابات مجلس شورای اسلامی هفتم راه پیدا کرد.

علیرضا زاکانی از سال ۱۳۸۳ به مجلس شورای اسلامی راه یافت و به عنوان نماینده‌ای صریح از جناح اصولگرایان تندرو در مجلس ماندگار شد.

او از امرداد ۱۴۰۰ به عنوان شهردار تهران انتخابات شد و از مجلس به شهرداری رفت. عملکرد او به عنوان شهردار تهران نیز مطلوب نیست و اقدامات عجیب وی از جمله نقش برجسته‌اش در سازماندهی حجاب‌بان‌ها در متروها به عنوان بخشی از پروژه سرکوب زنان به بهانه «پوشش اختیاری» و ساختن مسجد در پارک‌ها و بوستان‌ها با واکنش‌هایی روبرو شد.

هر چند پس از انتخابات ریاست جمهوری، حامیان مسعود پزشکیان تلاش زیادی برای کشیدن صندلی شهرداری پایتخت از زیر پای زاکانی انجام دادند اما او هفته گذشته در دیداری گرم و صمیمی با مسعود پزشکیان حضور داشت و تصاویر آنها در حالیکه خندان یکدیگر را به آغوش کشیده‌اند منتشر شد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy