یکی از عواملی که ترامپ را به ازسرگیری سیاست فشار حداکثری علیه حکومت ایران واداشته گزارش سرویسهای اطلاعاتی آمریکا است که بر اساس آن جمهوری اسلامی ایران کوشیده علاوه بر او مقامات امنیتی دولت پیشین وی را به قتل برساند. در پی این اقدام، جمهوری اسلامی ایران به مسئله ای شخصی برای دونالد ترامپ یا در اصل به دشمن اصلی او تبدیل شده است به طوری که حکومت ایران تنها رژیمی است که ترامپ سیاستی ستیزه جویانه علیه آن دارد
ناصر اعتمادی - رادیو بین المللی فرانسه
"وال استریت جورنال" به نقل از نزدیکان رئیس جمهوری منتخب آمریکا نوشت که ترامپ در نظر دارد پس از ورود به کاخ سفید سیاست "فشار حداکثری" علیه رژیم ایران را با قدرت بیشتر از سر بگیرد و نخستین اقدامهای او در این زمینه هدف گرفتن صنایع نفت ایران و بنادر ترخیص و خرید و فروش نفت این کشور در خارج به ویژه در چین خواهد بود. به گفتۀ رابرت مکنلی، وزیر پیشین انرژی آمریکا، فشارهای دولت ترامپ بر بنادر چین صادرات نفت ایران را روزانه پانصد هزار بشکه کاهش خواهد داد.
یک مقام نفتی ایران چنین تدبیری را برای صنایع نفت جمهوری اسلامی فاجعهبار خوانده و افزوده است که حکومت ایران هماکنون نفت خام خود را با تخفیف بسیار به چین می فروشد و در فقدان سرمایهگذاریهای لازم طی سالهای گذشته ایران هماکنون با قحطی گاز روبرو است.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه
وال استریت جورنال سپس افزوده است : عامل دیگری که صنایع نفت ایران و به تبع اقتصاد این کشور را به زانو در خواهد آورد حملۀ اسرائیل به تأسیسات نفتی ایران است. "وال استریت جورنال" با اظهار این مطلب افزوده است که نتانیاهو در حملۀ بیست و شش اکتبر گذشته به پایگاه های نظامی ایران از حمله به تاسیسات نفتی و اتمی این کشور به دلیل فشارهای دولت بایدن صرف نظر کرد. اکنون، اما، با رفع شدن این فشارها پس از انتخاب مجدد ترامپ معلوم نیست که اسرائیل در واکنش به حملۀ مجدد ایران از بمباران تأسیسات نفتی و اتمی این کشور خودداری ورزد.
وال استریت جورنال در ادامه افزوده است که برخلاف دولت بایدن، مشاوران اصلی ترامپ قویاً مدافع بمباران تأسیسات نفتی و اتمی ایران هستند و خود ترامپ نیز مخالف چنین اقدامی به نظر نمی رسد.
یک مقام پیشین کاخ سفید به روزنامۀ آمریکایی گفته است که تلقی ترامپ و گروه مشاوران و دستیاران وی این است که رژیم ایران هم اکنون ضعیف است و فرصت بهره برداری از این ضعف فرارسیده است. به نوشتۀ وال استریت جورنال یکی از عواملی که ترامپ را به ازسرگیری سیاست فشار حداکثری علیه حکومت ایران واداشته گزارش سرویسهای اطلاعاتی آمریکا است. بر اساس این گزارش مأموران جمهوری اسلامی ایران کوشیدهاند علاوه بر ترامپ مقامات امنیتی دولت پیشین او را به قتل برسانند.
میک مولروا، مقام پیشین وزارت دفاع آمریکا در امور خاورمیانه، تلویحاً به "وال استریت جورنال" گفته است که در پی این اقدام، جمهوری اسلامی ایران به مسئله ای شخصی برای دونالد ترامپ یا در اصل به دشمن اصلی او تبدیل شده است به طوری که حکومت ایران تنها رژیمی است که ترامپ سیاستی ستیزه جویانه علیه آن دارد. با این حال، برخی از اعضای گروه رئیس جمهوری منتخب آمریکا به "وال استریت جورنال" گفته اند که بعید هم نیست که ترامپ در دورۀ جدید در پی دستیابی به توافق با رژیم ایران باشد. اما، میک مولروا گفته است که ترامپ تنها در صورتی حاضر به توافق با رژیم ایران است که رهبران تهران تمام شروط او را بدون چون و چرا بپذیرند.
بریان هوک که سیاست فشار حداکثری علیه ایران را در دولت اول ترامپ هدایت می کرد اخیراً به "سی ان ان" گفت که ترامپ قصد دارد از نظر سیاسی رژیم ایران را منزوی و از نظر اقتصادی ضعیف کند تا پولی برای حمایت از خشونت و جنگ و نیروهای نیابتی اش در منطقه برای آن نماند.