Sunday, Nov 17, 2024

صفحه نخست » صادق زیباکلام: دق و دلی هزینه های کمرشکن دوا و درمان را برسر پزشکان خالی نکنیم

zk.jpgهفتۀ گذشته، ۲۱ آبان، دکتر «مسعود داوودی» متخصص جراح قلب، در ساعت ۲۳:۰۰ شب هنگامی که از بیمارستان عازم منزل بود، با سلاح گرم به‌قتل می‌رسد. آن قتل فجیع، مردم یاسوج را در بهت و حیرت فرو می‌برد و ده‌ها هزار تن از آنان با شرکت در تشییع پیکر وی، نسبت به او ادای احترام می‌نمایند.

قاتل در فضای مجازی اعلام کرده بوده که قصدش انتقام از دکتر داوودی است، بواسطۀ آنچه او تصور می‌کرده اهمال دکتر داوودی در رسیدگی به برادر بیمارش بوده. سه سال پیش، برادر قاتل دچار سکتۀ قلبی سنگینی می‌شود. او را به اورژانس بیمارستان یاسوج منتقل می‌کنند و دکتر داوودی پزشک آنکال بوده. اقدامات مؤثر واقع نمی‌شود و بیمار در نتیجۀ ایست قلبی متأسفانه فوت می‌شود.

مشکل از اینجا به‌وجود می‌آید که برادر بیمار، اهمال کادر پزشکی، از جمله دکتر داوودی را مقصر مرگ برادرش می‌داند. آن‌ها از دکتر داوودی، هم در شیراز و هم در تهران شکایت می‌نمایند، اما پزشکی قانونی در هر دو مرکز، دکتر داوودی را تبرئه می‌نماید. بررسی‌هایی که توسط کمیسیون پزشکی صورت می‌گیرد، «حتی کمترین درصد قصور پزشکی» را در مورد علت فوت تشخیص نمی‌دهند. مع‌ذلک برادر متوفی، دکتر داوودی را مقصر می‌دانسته و سرانجام هم بعد از قتل، با استوری‌کردن آلات قتل، اذعان می‌نماید که انتقام برادرش را گرفته.

تراژدی‌ای که برای دکتر داوودی اتفاق افتاد، می‌تواند برای هر پزشک دیگری هم اتفاق بیفتد. همۀ ما بارها با بیماران و همراهان آنان روبرو شده‌ایم که از بی‌توجهی پزشک و یا کادر درمان گلایه و شکایت داشته‌اند.

یک‌شنبۀ هفتۀ گذشته، برای ادامۀ کارهای پزشکی‌ام باید نزد آقای دکتر «پیام آزاده» به بخش آنکولوژی بیمارستان امام حسین مراجعه می‌کردم. آقایی که دو برابر هیکل من و دکتر آزاده را داشت، متوسل به دکتر شده بود که اقدامی برای بیمارش انجام دهد. دکتر آزاده هم می‌گفت کارش به بخش سرطان مربوط نمی‌شود. اصرارهای آن فرد به‌تدریج از حالت خواهش و تمنا خارج می‌شد و حالت عصبانیت و پرخاش می‌گرفت. هر لحظه فکر می‌کردم ممکن است به دکتر حمله کند. تا کمک می‌آمد، به‌آسانی می‌توانست من و دکتر آزاده را «شل و پل» نماید. من ۱۰ سال است دکتر آزاده را می‌شناسم و یقین دارم اگر به او مربوط می‌شد، بدون نیاز به خواهش و تمنا، چه رسد به التماس و سرانجام خشم و تهدید، انجام می‌داد.

کمبود و گرانی دارو، تخت بیمارستان و هزینه‌های کمرشکن درمان، بسیاری را به انفجار کشانده و پزشک معالج، دم‌دستی‌ترین محل تخلیۀ مصیبت‌هاست.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy