ایران وایر - «کیانوش سنجری» سال ۱۴۰۱ در گفتوگویی که با«ایرانوایر» داشت، بخشهایی از زندگی تلخی که در بازگشت به ایران تجربه کرده بود را، بازگو کرده بود.
او در بخشی از صحبتهایش، به نام بازجو خود اینگونه اشاره کرده بود: «من در آمریکا بودم که دیدم بازجو من آقای پورسیف، مدیر کانون هواداران باشگاه استقلال شده است. او بازجو من بود و من داشتم او را در برنامه ۹۰ میدیدم که در ورزشگاه آزادی با خبرنگاران صحبت میکرد.»
***
کیانوش سنجری در این گفتوگو از لحظات رعبانگیز، تلخ و به گفته خودش «تحقیرآمیزی» صحبت میکند که با شخصی به نام «مجید پورسیف»، بازجو شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تجربه کرد. او گفته بود که وقتی رو به دیوار ایستاده و سرش را برای لحظاتی استراحت کردن پایین آورده بود، مجید پورسیف از پشت سرش را با دو دست گرفته و به دیوار کوبیده بود. کیانوش سنجری روایت میکرد که چگونه مجید پورسیف دستور داد که موهای سرش را بتراشند و به او گفته بود وقتی آنقدر لاغر شود که استخوانهایش را ببیند، آزادش خواهد کرد.
آنچه در این گزارش میخوانید، روایتی است از تلاش یک حکومت برای گمراه کردن نگاه بخش بزرگی از جامعه هواداری فوتبال ایران با لیدرهایی که مانند «عباس اسماعیلبیگی» در پرسپولیس، یا «هانی کُرده» در استقلال، از میان اوباش و اراذل انتخاب میشوند، یا مجید پورسیف که از بیرحمترین بازجوهای زندانهای جمهوری اسلامی بوده است.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
مجید پورسیف یا «سید مجید» کیست؟
آنچه در مورد مجید پورسیف، یکی از بازجوها و شکنجهگرهای کیانوش سنجری تاکنون منتشر شده، این است که از دهه ۱۳۶۰ خورشیدی به سپاه پاسداران پیوست و نخستین فعالیت خود را بهعنوان بادیگارد «اسدلله لاجوردی»، رییس پیشین زندان اوین و از مخوفترین چهرههای نظام جمهوری اسلامی آغاز کرد.
پساز آن، به سمتهایی همچون «حفاظت بخش آسایشگاه و زندان اوین»، «معاونت حفاظت اطلاعات امنیت زندان اوین»، «ریاست بخش معتادین زندان قصر» و «رییس دفتر قاضی زارع دهنوی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب» منصوب شد.
کیانوش سنجری در یادداشتی که ۲۲مرداد۱۳۸۶ خطاب به قاضی دهنوی نوشته بود، عنوان کرد که مجید پورسیف مقابل چشمهای این قاضی و مقابل دیدگان وکیل و خانواده متهمان سیاسی، آنها را در سالن دادگاه کتک زده و به صورتشان سیلی میزند.
همین اویی که سیاههای از غیرانسانیترین رفتارهای ممکن را با دانشجویان یا فعالان سیاسی داشته، سال ۱۳۸۸ بهعنوان مدیر کانون هواداران باشگاه استقلال منصوب میشود و قریب به یک دهه در این باشگاه حضور داشته است. ردپای او را حتی میتوان در حضور «هانی کُرده» یکی از سردستههای اوباش و اراذل در تمرینات پیش از فصل کنونی استقلال هم دید؛ با اینکه بهصورت مستقیم هنوز در این باشگاه سمت ندارد.
رسانههای ایران، تیر۱۳۸۸ خبر دادند که مجید پورسیف، کارت لیدرهای باشگاه استقلال که به گفته خودش برخی از آنها مدرک فوق لیسانس داشتند را باطل کرده و در فرمهای جدید برای انتخاب لیدر از آنها خواسته گرایشهای سیاسی و همینطور مدارک مبنیبر حضور در بسیج را ارائه کنند.
سایت «اعتماد ملی» نوشته بود: «در اين فرم، روی سابقه فعاليت حزبی و گروهی، همراه با ذكر نوع فعاليت و مدت آن تاكيد شده و البته از آن جالبتر، بخشی هم براي مسابقه فعاليت فرهنگی و عضويت در بسيج در نظر گرفته شده است.»
پورسیف که همان سالها سر کیانوش سنجری را در زمان استراحت پس از ساعتها شکنجه روحی در بازجویی ناگهان به دیوار میکوبید تا غرق در خون بیهوش شود، مقابل دیدگان پدر و مادر زندانیان سیاسی، آنها را در اتاق قاضی کتک میزد و به بازداشتشدگان میگفت برای آزاد شدن باید پوستشان به استخوانشان برسد، به خبرآنلاین گفته بود: «ما کانون هواداران تیم را منحل کردیم و لیدرهای قدیمی هم اخراج شدهاند. با مکانیسمی جدید عدهای دیگر و با استعلامهای قضایی برای لیدری استقلال انتخاب شدهاند تا مشکلات قدیم دیگر پیش نیاید.»
یکی از استخدامشدگان جدید، هانی کُرده، اوباش مشهور تهران بود. خبرگزاری «تابناک» سال ۱۴۰۱ مدعی شد با بررسی پروندههای قضایی و کیفری هانی کُرده، به مواردی مانند «قتل»، «آدمربایی» و «دزدی» رسیده است و او را «صاحب بار» نامید. تابناک نوشته بود که میان فروشندگان موادمخدر، صاحب بار کسی است که خردهفروشهای مواد مخدر بدون مجوز او، اجازه خرید یا فروش ندارند.
مردی که کیانوش سنجری او را سید مجید معرفی میکرد، در باشگاه استقلال لیدرهای مهندس و فوقلیسانس را اخراج کرد و به جای آنها، مشتی اوباش و قدارهکش را روی سکوها قرار داد. بخش بزرگی از شبکههای مجازی و کانالهای تلگرامی را در دست گرفت و ادبیات سخیف هواداری را جانشین شعارهای هواداری کرد.
از نظم جهانی اطلاعات نادرست چه میدانیم؟
اگر فقط یک سال میان اخبار مرتبط با باشگاههای استقلال و پرسپولیس، نهفقط در رسانههای رسمی داخل کشور، که حتی در کانالهای تلگرامی و صفحات اینستاگرامی منسوب به «کانونهای هواداری» این دو باشگاه سر کشیده باشید، با عبارت قبیح «تیم حکومتی» برای هر دو باشگاه مواجه شدهاید.
«مهدی محمودیان»، کنشگر سیاسی و فعال مدنی، تیر۱۴۰۰ در اتاق «کلابهاوس» ایرانوایر پیرامون موضوع «باشگاههای فوتبال زیر چتر نهادهای امنیتی»، از تجارب خود بهعنوان یک «هوادار دائمی تیم استقلال» حرف زد و خود را فردی معرفی کرد که اگر بهدلیل فعالیتهای سیاسی در زندان اوین یا بازداشتگاههای سپاه نبوده، تمامی بازیهای استقلال در ورزشگاه آزادی را طی سه اخیر از نزدیک تماشا کرده است.
او در بخشی از صحبتهایش در پاسخ به سوال یکی از حاضران در این اتاق، پیرامون آنچه «تضعیف هدفمند تیم فوتبال استقلال» و آنچه در مورد «حکومتی بودن باشگاه پرسپولیس» بهواسطه موفقیتهایش در فضای مجازی گفته میشود، گفت: «واقعیت این است که من میتوانم ساعتها در مورد ناکارآمدی حاکمیت در بخشهای مختلف کشور و حتی باشگاهها و فوتبال صحبت کنم، اما در این مورد که یک تیم سوگلی است، یا تیم دیگری چون نامش تاج بوده است، الزاما مورد قبول من نیست و میتواند در سطح کُریهای ورزشگاهی باقی بماند.»
مرور آنچه در سالهای اخیر چه روی سکوهای هواداری و چه با تاسیس کانالهای هواداری باشگاههای استقلال و پرسپولیس در تلگرام، اینستاگرام و توییتر گذشته، نشان میدهد حکومت تلاش کرده است از باشگاههای فوتبال بهعنوان ابزاری برای «گمراه کردن اذهان مردم» استفاده کند.
سال ۲۰۱۹، پروفسور «فیلیپ هاوارد (Philip Howard)»، از اساتید برجسته دانشگاه آکسفورد، در مقالهای که با عنوان «نظم جهانی اطلاعات نادرست» منتشر شد، از تلاش برای «استفاده از ابزارهای دیجیتال توسط دولتها و احزاب سیاسی برای گمراه کردن کاربران و دستکاری اطلاعات در ورزش» خبر داد.
در صفحه پنجم این تحقیق، کشورهای ایران، چین، روسیه، ونزوئلا، عربستان سعودی، پاکستان و هند، بهعنوان سردمداران استفاده از اخبار اشتباه، زرد، جانبدارانه و نادرست ورزشی با هدف گمراه کردن نسلهای جوان جامعه از اتفاقات سیاسی، معرفی شده بودند.
ماموریت سید مجید در استقلال چه بود؟
مجید پورسیف یا همانی که در بازداشتگاههای ایران او را با لقب سید مجید میشناختند، تنها یکی از چهرههایی است که برای هم کنترل کردن جو سکوهای ورزشگاهها و هم در دست گرفتن مهندسی افکار بخشی از جامعه ایران که دیوانهوار عاشق و شیفته استقلال یا پرسپولیس هستند، وارد این باشگاهها شدند.
طی دهههای گذشته، میدانستیم که استقلال و پرسپولیس محلی برای رفتوآمد چکمه پوشهای سپاه پاسداران هستند، اما آنچه گاهی دور از نگاهها میماند، حضور بازجوهای سپاه و وزارت اطلاعات در پستهایی بود که بهصورت مستقیم با جامعه هواداری و مردم ایران طرف میشد.
مهدی محمودیان در همان گفتوگو مدعی شده بود که از ابتدای دهه ۱۳۹۰ خورشیدی، اوباش و اراذلی را دیده است که روزی برای دفاع از پروندههای آنها به دادگاه میرفت و پساز آن، همان اوباش را بهعنوان نیروهای حملهکننده به ساختمان «حزب مشارکت» دیده بود و پساز آن، همانها را روی سکوها بهعنوان لیدر شناخت.
سید مجید یا همان مجید پورسیف، وظیفه سامان دادن به اوباش و اراذل در خدمت حکومت در باشگاه استقلال را برعهده گرفته بود. اوباشی که در زمان اعتراضات مردم را در خیابانها سرکوب میکنند و در زمان آرامش، روی سکوها از باشگاههای استقلال و پرسپولیس حقوق میگیرند.
زمان به ضرر جمهوری اسلامی است