Thursday, Dec 19, 2024

صفحه نخست » جنگ جهانى سوم و یا مهار پوتین؟ بابک رحمتی

putin.jpgپس از سرنگونى بشار اسد و فرار مخفیانه او به روسیه که خود داستان مفصلى است و نیاز به مقاله اى جداگانه دارد. در این میان، پس از سرنگونى رژیم اسد، اسرائیل مناطق نظامى و انبارها متعلق به سلاحهاى شیمیایى و کشتى‌ها و فرودگاههاى سوریه و ... را بمباران کرده و ازبین برده است، تا خیالش از بابت حمله هاى بعدى راحت باشد.

شبکه العربیه از حمله ارتش اسرائیل به اهداف نظامی در شرق دمشق خبر داد.
پس از سقوط حکومت بشار اسد، اسرائیل بارها اهداف نظامی را در سوریه هدف قرار داده است. اسرائیل میگوید ما باید مطمئن باشیم که از هیچ طریقى به حزب الله (لبنان) کمکى نمیشود. در هیچ مرزى نباید کمک به حماس و یا حزب الله شود. نگرانى ما از وضعیت کنونى سوریه هم هست که رژیم ولایت فقیه دوباره به سوى سوریه (دمشق) بیایید اسرائیل إعلام کرد سوریه براى سورى‌ها و لبنان براى لبنانى‌ها! ما باید مطمئن باشیم هیچ تهدیدى براى مرزهاى ما وجود ندارد

جنگ ادامه میابد؟

تمام شواهد حاکى از آن است که اسرائیل براى حمله به عراق آماده میشود؟ شاید هم ابتدا به تاسیسات رژیم در ایران حمله کند. اسرائیل پاهای اختاپوس را زده است. اسماعیل هنیه، حسن نصرالله و جانشین او صفى الدین در لبنان و یحیا سنوار در غزه و دهها تن دیگر، و مهمتر از اینها گروههاى حماس و حزب الله را چنان زهر کش کرد که دیگر چون گذشته نخواهد بود!

قطعنامه اتحادیه اروپا [۱]

قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی از تهران می‌خواهد که در خصوص «ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در دو مکان اعلام نشده در ایران، توضیحات معتبر ارائه کند و آژانس را از مکان (های) فعلی مواد هسته‌ای و یا تجهیزات آلوده مطلع کند». یک گزارش جامعه که تکلیف آنرا روشن میکند! آیا جمهورى اسلامى میخواهد همکارى کند یا نه؟ ۱۳ سال پیش گزارش جامعى تهیه شده بود. گروسى از دید خودش زیاد راضى نبود! اورانیوم مشکوک زیاد بود. گروسى راضى نبود و گفته است: " مشکلات هنوز سر جایش است. در سه ماه آینده قطعنامه شدید ترى صادر خواهد شد و به احتمال قوى پرونده رژیم به شوراى امنیت میرود مسیر براى رژیم در جهت خوبى نمى رود! در حین حال، ممکن است اسرائیل به تاسیسات رژیم حمله کند! و سرنوشت شوروى سابق را بر سر عمامه داران بیاورد، باید منتظر ماند و دید.
اگر یادتان باشد على لاریجانى گفته بود برویم یک برجام دیگرى امضاء کنیم! ۶ سال پیش که ترامپ از برجام خارج شده بود و مرتب میگفتند بر گردد! امروز میگویند یک برجام دیگر / توافقنامه دیگرى امضاء کنیم!
اسرائیل، حزب الله را را ادب کرده است و حزب الله بسیار ضعیف شده است، این نتیجه بازى با دم شیر بود!

روسیه و تنش‌ها!

تغییرات زیادى در روند جنگ اکروائین و روسیه رخ داده است این تغییرات عبارت از:
اولین تغییر اینکه به اوکرایین اجازه داده‌اند از موشکهاى بالاى ۳۰۰ کیلومترى استفاده کند!
بریتانیا اجازه ى استفاده اوکرایین از موشک هاى " سایه طوفان " را داده است. فرانسه هم که این موشکها را به اوکرائین داده است، اجازه داد، تا از موشکهاى دور برد استفاده کند.
دوم: تغییر دکترین روسیه است. روسیه سال ۲۰۲۰ قراردادى را امضاء کرده بود که آنرا تغیر داده! آن تغییرات مى گوید: " دشمن بالقوه براى ما (روسیه) فرق میکند! اگر دشمن غیرهسته اى با کمک یک کشور هسته اى به روسیه حمله کند این یک حمله ى هسته اى محسوب میشود و ما میتوانیم به آن حمله کنیم (با سلاح هسته اى) یعنى اگر اکروایین که غربى‌ها به آن سلاح داده باشند و به روسیه حمله کند ما با سلاح هسته اى جوابش را میدهیم!
سومین تغییر در دکترین هسته اى روسیه، اینکه گفته است ما توقف جنگ را در صورتى میپذیریم که آنچه ما مى گوئیم باید باشد! منظور این است که دو شهر دونتسک و لوهانسک از آن ما باشد! در واقع روسیه از قبل همه چیز را تعیین کرده است "هم خر را میخواهد هم خرما و خرسون و..."
تغییر چهارم اینکه استفاده روسیه از موشک مافوق صوت «اورشنیک (به روسی: Орешник، به معنای "فندق") است. موشکى که۱۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر درساعت سرعت دارد. از شهر آستراخان شلیک شد و احتمالاً از زمین تمرینی کاپوستین یار پرتاب شده است و به شهرDenipro شلیک کرده‌اند! موشکى که میتواند سلاح هسته اى حمل کند (شلیک شده‌اش کلاهک هسته اى نداشته است!) لازم به تذکر است کلاهک آن خوشه اى است یعنى داراى چند کلاهک است! پوتین از سازنده هاى آن موشکها قدر دانى کرد و به آنها مدال داد!
این موشک طورى برنامه ریزى شده است که سامانه هاى غرب نمیتواند با آن مقابله کند؟ آیا سامانه اى براى دفاع از آن ساخته خواهد شد؟ فعلن، معلوم نیست. چنین موشکى یکبار در دنیا آزمایش شده است! روسیه با این کارش، غرب را تهدید کرده است، که اگر شما به أوکرائین کمک کنید، من از این موشک استفاده خواهم کرد. در واقع روسیه به اروپا و ناتو هشدار داده است. روسیه معتقد است اگر سلاح پیشرفته آورده‌اید فکر نکنید معادله جنگ را شما تغییر خواهید داد. تغییر دیگر، اینکه ورود ۱۱ هزار سرباز کره شمالى به روسیه است که خودش پیام مخصوصى دارد. آن پیام جنگ جهانى (سوم) است! [۲]
"کره شمالى تا ۱۰۰ هزار سرباز را به روسیه قول داده است! سربازان کره شمالى، پهبادهاى رژیم عمامه داران، و کمک از چین، از یک طرف و کمکهاى بریتانیا، آلمان و فرانسه و آمریکا به اوکرایین از طرف دیگر ما را بسوى یک جنگ جهانى نزدیک میکند. باید گفت امروز فقط مسئله اوکرایین نیست جنگ بر سر اروپاست! "
روسیه به گذشته خود فکر میکند، و پس از فروپاشى شوروى سابق از خواب بیدار شده و بدنبال جنگى بزرگ است، شاید جنگ جهانى دیگر (سوم)!
گوئیا روسیه پس از گرفتن کریمه، دونتسک و لوهانسک، نظرى به جاهاى دیگر هم دارد. بعنوان نمونه، مولداوى Republica Moldova کشورى در خشکى شرق اروپا و گرجستان که پارلمانش هم به سمت روسیه تمایل دارد. اروپا همیشه روسیه (اروپا آسیاییى) را موى دماغ خود احساس کرده است ساختن ارتش ۸۰۰ هزار تنى بخاطر این است که در مقابل روسیه کم نیاورد! تا امروز میدانیم آلمان ۱۰۰ میلیارد یورو براى این جنگ تصویب کرده است! از طرفى فرمانده لجستیک، گفته است من جنگ با روسیه را گسترده تر از اینها میبینم! باید یک شنگن نظامى درست کرد یعنى اینکه براى ورود وخروج نیروهاى نظامى، ویزاى عبور لازم نباشد! یعنى لجستیک اروپا بتواند همه سلاحها را جابجا کند. آلمان بخوبى میداند، اگر با روسیه در گیر شوند اولین جایى که زیر ساخت‌هایش بمباران میشود آلمان خواهد بود. در نتیجه کل اروپا، آماده جنگ خواهد شد.
مشخص نیست، این جنگ چه زمانى رخ خواهد داد؟ اکنون شاهدیم که فرانسه، بریتانیا اجازه موشکهاى سایه طوفان را به اوکرایین داده است. ولى آلمان، اجازه پرتاب موشکTaurus را هنوز به اوکرایین نداده است. چون این موشک تاروس تا ۵۰۰ کیلومتر برد دارد، بقیه موشکها تا ۳۰۰ کیلومتر برد دارند. شاید آلمان بخاطر جلوگیرى از تنش‌ها چنین کارى را میکند یعنى نمى خواهد فعلن روسیه را عصبانى کند!
اینها همه نتیجه همان خوابى است که پوتین دیده است، پوتین همچنان به تاریخ گذشته میرود. جنگهاى بین با لهستان و روسیه، آلمان، جنگ با لیتوانى زمانى که تمامى امپراطورى‌ها دچار فروپاشى شدند. امپراطورى آلمان، مجارستان و عثمانی ... امپراطورى روسیه که دچار فروپاشى شد. از سال ۱۹۱۸ مجارستان تشکیل شد از همان زمان دعواى روسیه و مجارستان آغاز شد. اروپایى‌ها خصوصن شرق اروپا همیشه ترسشان از همان زمان قلدرى روسیه بوده است.
۱۰۰ سال پیش هم همین جنگها وجود داشته است، ۱۹۲۰ جنگِ بین روسیه و لهستان بود، که لهستانى‌ها آن جنگ را بردند. روسیه به آن شکست مى اندیشند. لهستان با لیتوانى جنگ کرد که قسمتى از لیتوانى را از آن خود کرد.
روسیه امروز بدون همه پرسى و با قلدرى و جنگ و کشتار، قسمتى از اوکرایین را اشغال کرده و همچنان بدنبال گسترش و کشور گشایى است. آیا اروپایى‌ها با کمک ناتو چنین اجازه اى به روسیه خواهند داد و با این رئیس جمهورى دیکتاتور اروپا /آسیایى خواهند جنگید و به جنگ جهانى سوم منجر خواهد شد؟ آیا با آمدن دونالد ترامپ میتوان انتظار مهار پوتین را داشت؟ آیا پوتین در یک زد و بند با ترامپ، خامنه اى را هم خواهد فروخت و شاهد نابودى تاسیسات هسته اى جمهورى اسلامى هم خواهیم بود و جنگهاى پسا سرنگونى، مهار خواهد شد؟ یا در بر همان پاشنه خواهد چرخید؟

بابک رحمتی
_________________
[۱] https://www.asriran.com/fa/amp/news/971802
[۲]جناب مراد ویسی در مورد این جنگ مفصل صحبت کرده است که در یوتوپ موجود است این مقاله از این ویدئو هم استفاده شده است.
*



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy