Tuesday, Jan 7, 2025

صفحه نخست » حمایت ترامپ از حمله اسراییل به تاسیسات اتمی ایران

7-6.jpgایندیپندنت فارسی - وبسایت نیویورک پست روز دوشنبه ششم ژانویه در گزارشی به نقل از مقام‌های اسرائيلی نوشت که حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران برای تل‌آویو «بسیار دشوار» خواهد بود. با این حال این منابع آگاه افزودند که دولت بنیامین نتانیاهو مایل است چنین اقدام جسورانه‌ای را در صورتی که لازم بداند انجام دهد زیرا دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا با آن مخالفتی نشان نداده است.

اسرائیل از زمان حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ حماس درگیر جنگ غیرمستقیم با جمهوری اسلامی ایران و همچنین نبرد با نیروهای نیابتی‌اش از جمله حماس، حزب‌الله لبنان و حوثی‌های یمن بوده است؛ گروه‌های شبه‌نظامی که تل‌آویو آنها را شاخک‌های «اختاپوسی به نام ایران» توصیف می‌کند.

اکنون، با تضعیف شدید گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی و حتی خود تهران در پی بیش از یک سال درگیری منطقه‌ای، منابع آگاه اسرائیلی به نیویورک پست گفته‌اند که در حال تلاش برای از بین بردن توانایی‌های هسته ای ایران هستند و حتی اگر لازم بدانند در این مسیر به حمله متوسل خواهند شد.

یکی از این منابع آگاه گفته است: «ما به خوبی می‌دانیم که سلاح‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران تهدیدی برای اسرائیل محسوب می‌شود بنابراین موضع دولت اسرائیل این است که به شدت با آن مخالفت کند. ما امیدواریم راهی غیرنظامی برای توقف فعالیت‌های هسته‌ای تهران وجود داشته باشد اما اگر چنین راهکاری پیدا نشود، ما آماده اقدام نظامی هستیم.»

یکی دیگر از مقام‌های دفاعی اسرائیل نیز به نیویورک پست گفت: «به نظر می‌رسد مقابله با برنامه هسته‌ای ایران در حال حاضر بزرگتر از آن چیزی است که به نظر می‌رسد. یکی از دشواری‌های این مقابله، این است که ایران تاسیسات هسته‌ای خود را در مکان‌های زیرزمینی متعددی جا داده است که از بین بردن هم‌زمان و با موفقیت آن را بسیار سخت می‌کند.»

او با اشاره به این که برخی از مکان‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی در اعماق زمین قرار دارند، افزود: «پیچیدگی طرحی برای از بین بردن این تاسیسات مستلزم قابلیت‌های نظامی بزرگی است، مانند بمب‌های سنگرشکن که اسرائیل در حمله ماه سپتامبر خود در بیروت آنها را برای از بین بردن حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان، استفاده کرد.»

مطالب بیشتر در سایت ایندیپندنت فارسی

مقام‌های اسرائیلی همچنین تاکید می‌کنند که علاوه بر دشواری‌های حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، موضوع دیگر آن است که پیامدهای جهانی چنین اقدامی می‌تواند بسیار زیاد باشد، زیرا جمهوری اسلامی یکی از چهار کشوری است که در برابر غرب همسو هستند یعنی چین، روسیه و کره شمالی.

یکی از منابع اسرائیلی در این زمینه گفت: «یک نگرانی درباره حمله به برنامه هسته‌ای ایران این است که ممکن است ثبات جهان بیش از اکنون به خطر بیفتد. این احتمال وجود دارد که روسیه و کره شمالی بخواهند به اقدامی واکنشی دست بزنند و در اینجا است که این سوال مهم مطرح می‌شود که در آن صورت ایالات متحده چه خواهد کرد؟»

همچنین موضوع دیگری که مقامات اسرائیلی به آن اشاره کردند این است که بعید است اسرائیل بتواند در حمله به مراکز هسته‌ای ایران از «ابهامات استراتژیک» بهره‌مند شود، همانطور که در سپتامبر ۲۰۰۷ هنگامی که به یک رآکتور هسته‌ای مشکوک در سوریه حمله کرد، این کار را انجام داد.

به گفته آنها، حمله به یک سایت هسته‌ای سال‌های زیادی است که اتفاق نیفتاده و جهان در حال حاضر به دلیل گسترش رسانه‌های اجتماعی و شیوه‌های کسب اطلاعات، در وضعیت متفاوتی قرار گرفته است.

یکی از این مقام‌ها گفت: «پانزده سال پیش، زمانی که به نیروگاه اتمی سوریه حمله کردیم، به مدت ۱۰ سال در مورد آن صحبت نکردیم. در آن زمان، در دست نبودن شیوه‌های اطلاعاتی به شیوه کنونی، به ما کمک کرد که این موضوع را پنهان کنیم و از اقدامات تقابلی محفوظ بمانیم.»

در همین حال مقامات اسرائیلی تاکید کردند که اطمینان دارند اگر درنهایت اسرائیل تصمیم بگیرد دست به اقدام نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران بزند، ترامپ در کنار تل‌آویو خواهد ایستاد.

به گفته آنها،‌ این اطمینان از آنجا ناشی می‌شود که برخلاف جو بایدن، ترامپ آشکارا چنین اقدام بالقوه‌ای را محکوم نکرده و به طور مداوم از اجازه دادن به اسرائیل برای تعیین استراتژی‌های دفاعی خود حمایت می‌کند.

میکا گودمن، کارشناس اسرائیلی و پژوهشگر موسسه سالوم هارتمن نیز پیش از این در مصاحبه‌ای با روزنامه پست گفته بود: «آنچه اسرائیل واقعا به آن نیاز دارد این است که بداند اگر به ایران حمله کند، از حمایت آمریکا برخوردار خواهد بود. ما باید بدانیم که آمریکا با ما خواهد بود یعنی یا با ما به ایران حمله کند یا هر آنچه را که از زرادخانه‌اش نیاز داریم به ما بدهد.»

او با تاکید بر این که «اگر ایران هسته‌ای شود، آنچه از نظم جهانی باقی مانده است فرو می‌ریزد»، افزود: «آمریکا بارها گفته است که ایران نباید بمب هسته‌ای داشته باشد. جورج بوش، باراک اوباما، دونالد ترامپ و جو بایدن همگی بر این موضوع تاکید کرده‌اند پس این فقط وعده یک رئیس جمهوری نیست. اگر چنین وعده‌ای محقق نشود و اگر ایران به بمب هسته‌ای برسد، نشان‌دهنده این است که حرف آمریکا هیچ ارزشی ندارد و نظم جهانی دگرگون خواهد شد.»

یک سخنگوی وزارت دفاع اسرائیل نیز در این مورد به نیویورک پست گفت: «آنچه همه ما می‌دانیم این است که ایالات متحده سال‌های سال و درواقع از زمان آغاز اسرائیل به عنوان یک کشور، همیشه در کنار ما ایستاده است. ما اطمینان داریم که دولت ترامپ نیز مانند سال‌های قبل در کنار ما خواهد بود، به‌ویژه آن که بر همه روشن شده است که جمهوری اسلامی ایران و نیروهای نیابتی‌اش تمام جهان را تهدید می‌کنند.»





Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy