صدای آمریکا - امجد امینی، پدر مهسا (ژینا) امینی، روز جمعه پنجم بهمن اعلام کرد دستگاه قضایی جمهوری اسلامی او را به دلیل اعتراض به حکم اعدام پخشان عزیزی به «تبلیغ علیه نظام» متهم کرده است.
آقای امینی با انتشار متنی در حساب رسمی اینستاگرام خود گفت که در ابتدا به بهانه «نشر اکاذیب» احضار و تفهیم اتهام اما در نهایت به «تبلیغ علیه نظام» متهم شده است.
پدر مهسا امینی در ادامه گفت روز ۲۴ دی با مهلت پنج روزه به شعبه اول بازپرسی دادسرای سقز احضار شده و او روز شنبه ٢٩ دی در بازپرسی حضور یافته است.
آقای امینی که زندگی خود و همسرش، مژگان افتخاری، پس از کشتهشدن مهسا را «مرگ تدریجی» توصیف کرد، افزود که شاکی این پرونده نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی بوده است.
او در ادامه افزود که تنها ۴۸ ساعت بعد، برگه دیگری به او ابلاغ شد که در آن قرار منع تعقیب در ارتباط با اتهام «نشر اکاذیب» اعلام شد.
آقای امینی گفت در این برگه جدید به اتهام «تبلیغ علیه نظام که نه در احضاریه بود و نه بازپرس به من تفهیم اتهام کرده بود، مجرم هستم و قرار جلبم به دادرسی صادر شده است.»
پدر مهسا امینی میگوید فردای آن روز دو پیام دیگر دریافت کرده که بر اساس آن در دادگاههای کیفری و انقلاب پرونده دارد.
او تصریح کرد که تشکیل این پروندهها «به دنبال استوری بود که برای پخشان عزیزی گذاشته بودم.»
امجد امینی خروجی «تبلیغ علیه نظام» از نظام قضایی جمهوری اسلامی به رغم ذکر اتهام «نشر اکاذیب» در احضاریه و گفتههای بازپرس را «تخلف بزرگ» توصیف کرد.
صدور حکم اعدام علیه پخشان عزیزی و دیگر زندانی سیاسی کُرد، وریشه مرادی، با اعتراض شدید فعالان سیاسی و مدنی ایرانی و همچنین جامعه بینالمللی مواجه شده است.
علاوه بر این، شهرهای کردنشین و بازار سنندج در روزهای اخیر در پاسخ به فراخوان احزاب کرد برای اعتراض به صدور احکام اعدام وریشه مرادی و پخشان عزیزی، از بازکردن مغازههای خود خودداری کرده و دست به اعتصاب زدند.
خانم عزیزی روز دوم مرداد سال جاری در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست ایمان افشاری با اتهام «بغی، از طریق عضویت در جمعیتهای معارض کشور» به اعدام و چهار سال زندان محکوم شده بود. او در تابستان سال گذشته به دست نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران در تهران بازداشت شده بود.
سناریوی سریال طاقتفرسای ترامپ برای اقتصاد ایران
"اکراه دارم دربارۀ بیبیسی، به ویژه برنامۀ پرگار"