یک مامور سابق وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران (واجا) با اشاره به ترور علی رازینی و محمد مقیسه در دیوان عالی گفت: همکاران ما به این نتیجه رسیدهاند که این رخداد و عامل آن هیچ ارتباطی به «سازمان منافقین» نداشته است
کیهان لندن - یک مأمور سابق وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی (واجا) میگوید، عامل ترور علی رازینی و محمد مقیسه در کاخ دادگستری تهران، «افسردگی» داشت و احتمالاً به دلیل «مشکلات معیشتی» و «فقر» این کار را کرده است.
اصغر رضوی که از او به عنوان «کارشناس امنیتی» نام برده شده، در مصاحبهای که ششم بهمنماه ۱۴۰۳ منتشر شد به تشریح ابعاد مختلف ترور دو حاکم شرع دیوانعالی دادگستری پرداخت و ادعاها را در مورد اینکه سازمان مجاهدین پشت این قضیه قرار داشته، رد کرده است.
در بخشی از این مصاحبه رضوی با اشاره به اینکه قتل دو قاضی «سیاسی نبود» توضیح داد، عامل تیراندازی در کاخ دادگستری به علت تغییر رستهاش از اداری به خدماتی با کسر حقوق مواجه شد و عصبی بود و نسبت به رازینی و مقیسه و کلیت سازمان قضایی دلخوری داشت.
رضوی در بخشی از این مصاحبه با بیان تجربیات خود از پروندههای مشابه در سالهای دورتر بیان میکند که مقامهای جمهوری اسلامی تمایل دارند ترورها و رویدادهای مشابه را به مجاهدین نسبت دهند، در صورتی که در بسیاری موارد پس از تحقیقات گسترده شواهد و اسنادی برای اثبات آن وجود نداشت.
پیشتر مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری در دولت حسن روحانی و نماینده وزارت اطلاعات در گروه چهارنفره موسوم به «هیئت مرگ» در دهه ۶۰ و برخی مقامات دیگر نظام ادعا کرده بودند ترور دو قاضی «سازماندهی شده» و «هدفدار» بود و «مجاهدین خلق در آن دست داشتند.»
این «کارشناس امنیتی» افزود، نسبت دادن ترورها به سازمان مجاهدین به نفع آنهاست اما آنها در شرایط فعلی توان این کارها را ندارند.
بخشی از این مصاحبه مرتبط با مسائل سیاسی و تظاهرات علیه حکومت بود. رضوی تأکید کرده که «در سطح جامعه گرایشی به نفع مجاهدین دیده نمیشود و تلویزیونشان هم مخاطب چندانی ندارد.». او توضیح داد وقتی پلیس آلبانی به مقرّ آنها [در تیرانا] حمله برد و کامپیوترهایشان را جمعآوری کرد، آمریکاییها هم از این اقدام آلبانی حمایت کردند و گفتند مجاهدین شرایط آلبانی را رعایت نکرده و پایگاه و مقبولیتی هم در ایران ندارند.
او دربارهی حضور برخی مقامهای آمریکایی در نشستهای سازمان مجاهدین نیز گفت: «این موارد حمایت غیررسمی و غیردولتی از آنهاست. پمپئو یا بولتون و بسیاری دیگر چند هزار دلار دریافت میکنند و در جمع آنها سخنرانی میکنند و فحشی هم به جمهوری اسلامی میدهند و آنها را در سخنرانی حمایت میکنند. این نشانهی حمایت دولت آمریکا نیست.»
این مأمور سابق وزارت اطلاعات در بخش دیگری از مصاحبه عنوان کرده «آمریکا با جمهوری اسلامی به نسبت رضا پهلوی و مجاهدین خلق راحتتر کار میکند... البته گاهی هم شرایط متفاوت میشود.»
او درباره اینکه چرا مجاهدین در داخل و خارج از ایران موقعیت قابل اعتنایی ندارند توضیح داد، «مجاهدین چهره تروریستی دارند»، «اعضای آن فسیل شدهاند» و «بنا بر شرایط تازه هیچ تغییر نکردهاند و وضعیت آنها از این جهت صد برابر بدتر از برخی از ماها است.»
رضوی همچنین عنوان کرد مجاهدین «در دوران بلوک شرق و بلوک غرب و جنبشهای چریکی باقی ماندهاند که نشانگر عدم تطبیق با شرایط فعلی است.»
جنازههای محمد مقیسه و علی رازینی دو حاکم شرع دیوان عالی که در کاخ دادگستری تهران ترور شدند، یکشنبه ۳۰ دیماه ۱۴۰۳ در تهران تشییع شد. ادعا شده بود ضارب آنها یک «آبدارچی» بوده که ۱۰ سال در قوه قضاییه سابقه خدمت داشت.