Wednesday, Feb 5, 2025

صفحه نخست » ایرنا: تعلیق کمک‌های مالی به "اپوزیسیون خارج‌نشین" یکی از سیگنال‌های ترامپ برای مذاکره است

trumpkham.jpgواشینگتن پست: تصمیم ترامپ برای قطع کمک‌های خارجی آمریکا با استقبال حکومت ایران مواجه شده

ایران اینترنشنال - روزنامه واشینگتن‌پست گزارش داد تصمیم دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، برای توقف کمک‌های خارجی ایالات متحده با استقبال جمهوری اسلامی و رسانه‌های وابسته به آن روبه‌رو شده است.

واشینگتن پست، چهارشنبه ۱۷ بهمن، نوشت در چارچوب این تصمیم دولت آمریکا، حمایت مالی از فعالان دموکراسی‌خواه و مخالفان جمهوری اسلامی متوقف شده؛ موضوعی که خشنودی مقام‌ها و رسانه‌های وابسته به حکومت ایران را به دنبال داشته است.

ایرنا، خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی، ۱۰ بهمن، در مطلبی با استقبال از سیاست دولت جدید آمریکا برای تعلیق کمک‌های خارجی خود نوشت این تصمیم ترامپ نگرانی «اپوزیسیون و معارضین خارج‌نشین» را برانگیخته است.

ایرنا این رویکرد واشینگتن را یکی از «سیگنال‌های ترامپ برای مذاکره» با تهران برشمرد و اضافه کرد: «اگر در حوزه ایران این حمایت‌های مالی کاهش یابد یا به گونه‌ای تخصیص داده شود که مانع از تنش بیشتر میان دو کشور ایران و آمریکا شود، به‌طور مشخص بخشی از فشارها علیه کشورمان را کاهش خواهد داد.»

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، نیز ۱۵ بهمن دولت جو بایدن را به‌دلیل حمایت از فعالان مخالف حکومت ایران مورد انتقاد قرار داد و تصمیم ترامپ برای تعلیق کمک‌های خارجی را «معنادار» خواند.

بقایی افزود: «آمریکایی‌ها گفتند که آمریکا صندوق خیریه نیست و این معنادار است. این منابع مالی در واقع دستمزد به‌ازای خدمات بود و این موضوع نشانه روشن و گواهی از سیاست مداخله‌جویانه آمریکا، به‌طور مشخص دولت بایدن، در امور داخلی ایران است.»

ترامپ اول بهمن در نخستین روز از دوره ریاست‌جمهوری خود، با صدور یک فرمان اجرایی کمک‌‌های خارجی ایالات متحده را به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درآورد تا کارآیی و همسویی آن‌ها با سیاست «اول آمریکا» مورد بررسی قرار گیرد.

«اول آمریکا» شعار و گفتمانی است که ترامپ در دوران پیشین حضور خود در کاخ سفید آن را ترویج داد. هدف این گفتمان تمرکز بر مسائل داخلی آمریکا، میهن‌پرستی و عدم مداخله مستقیم در مناقشه‌های بین‌المللی عنوان شده است.

ایران‌اینترنشنال هشتم بهمن گزارش داد تصمیم ترامپ موجی از نگرانی را در میان فعالان ایرانی برانگیخته است. آن‌ها بیم دارند که این اقدام، برنامه‌های مرتبط با ایران را تحت تاثیر قرار دهد و موجب شود جمهوری اسلامی دسترسی شهروندان به اطلاعات را بیش از پیش محدود کند.

موضع مشترک رسانه‌های اصول‌گرا و اصلاح‌طلب

واشینگتن پست در ادامه مطلب خود به عکس‌العمل روزنامه‌های «محافظه‌کار» در ایران به تصمیم دولت ترامپ برای قطع کمک‌های خارجی اشاره کرد و به‌طور مشخص به واکنش روزنامه همشهری، ارگان مطبوعاتی شهرداری تهران، پرداخت.

مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال

همشهری، ۱۱ بهمن، با تکرار ادبیات مقام‌های جمهوری اسلامی، مخالفان حکومت را «فعالان ضد انقلاب» خواند و نوشت سیاست ترامپ در خصوص تعلیق کمک‌های خارجی «نشان‌دهنده ناامیدی کارفرما از کارآمدی اقدام‌ها و فعالیت‌های معاندان علیه جمهوری ‌اسلامی» است.

همشهری افزود مخالفان جمهوری اسلامی برای آغاز به کار ترامپ در کاخ سفید «لحظه‌شماری» می‌کردند اما «یکباره با غافل‌گیری قطع بودجه از سوی کارفرما مواجه شدند».

به گزارش واشینگتن‌ پست، حتی روزنامه «هم‌میهن» نیز که به جریان موسوم به اصلاح‌طلبی در ایران منتسب است، از تعلیق کمک‌های خارجی ایالات متحده استقبال کرده.

هم‌میهن، ۱۰ بهمن، این تصمیم را «آب سرد ترامپ بر سر اپوزیسیون ایران» توصیف کرد و نوشت احتمال اینکه در کمک‌های خارجی آتی دولت آمریکا «اثری از اپوزیسیون ایران نباشد نیز وجود دارد».

بر اساس آمار رسمی دولتی، واشینگتن بزرگ‌ترین اهداکننده کمک‌های بین‌المللی در جهان است و تنها در سال مالی ۲۰۲۴، بالغ بر ۳۹ میلیارد دلار در این مسیر هزینه کرده که از این مبلغ، ۶۵ میلیون دلار به تامین مالی برنامه «دموکراسی منطقه‌ای خاور نزدیک» موسوم به NERD، تحت مدیریت وزارت امور خارجه آمریکا اختصاص یافته است.

این برنامه از سال ۲۰۰۹ تا کنون منبع اصلی حمایت آمریکا از حقوق بشر و جامعه مدنی در ایران بوده است.

واشینگتن پست از واکنش شهروندان ایرانی به تصمیم ترامپ می‌نویسد

واشینگتن پست در گزارش خود به سراغ شهروندان ایرانی رفته و نظر آن‌ها را در خصوص فرمان اجرایی ترامپ برای توقف کمک‌های خارجی ایالات متحده جویا شده است.

مریم فرجی، ۲۷ ساله، که به‌عنوان یک پیشخدمت در کافه‌ای در شمال تهران مشغول به کار است، در همین رابطه گفت تصمیم ترامپ «افراط‌گرایان داخل ایران را به ادامه سرکوب‌ها ترغیب می‌کند، زیرا آن‌ها احساس می‌کنند که آمریکا از توانایی کمتری برای حمایت از مردم ایران که به دنبال آزادی هستند، برخوردار خواهد بود».

در سوی مقابل، غلامحسین اکبری، راننده تاکسی ۲۷ ساله در تهران، تاکید کرد شهروندانی چون او از پشتیبانی واشینگتن از فعالان دموکراسی‌خواه در خارج از کشور نفعی نبرده‌اند.

او افزود: «ما از بودجه آمریکا برای فعالان ایرانی مقیم خارج که تنها در رسانه‌ها اظهار نظر می‌کنند، دستاوردی ندیده‌ایم.»



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy