Monday, May 19, 2025

صفحه نخست » نیچه ضد بود و نه زرتشت، مسعود امیرخلیلی

Masoud_amirkhalili.jpgنیچه در نامه ی از به فروش نرفتن کتاب "چنین گفت زرتشت" گله و شکایت می کند. نیچه در این نامه خبر می دهد که فقط صد نسخه از این کتاب به فروش رفته است و " این صد نسخه را پیروان واگنر (موسیقی دان ضد یهود آلمانی ) و ضد یهودیان خریده اند".

فیلسوف در این کتاب که در ایران نیز خوانندگان زیادی دارد بدترین توهین ها را به یهودیان کرده است. نیچه در کتاب "چنین گفت زرتشت" اشاره می کند: " آن چیز رایج و متداول آمیزه ی است از اراذل، در این آمیزه هم چیز درهم و برهم است, مقدسان و پست فطرتان، اشراف زادگان و یهودیان و تمام حیوانات از کشتی نوح.

" ( چنین گفت زرتشت - بخش 4، گفتگو با شاهان) ناسزها و دشنام ها ضد یهودی در این کتاب به طور مستقیم به یهودیان نسبت داده نشده است، اما خوانندگان قرن 19 خیلی زود متوجه شدند که منظور فیلسوف از " لاشخوران، دزدان و جمع کنندگان لباس های کهنه" یهودیان هستند. ( چنین گفت زرتشت - بخش 4 ، گدا اختیاری ). برای فیلسوف یهودیان آت و آشغال فروش هستند: " این زائد ها ثروت انبار می کنند و فقیر تر می شوند و قصد رسیدن به قدرت را دارند، خیلی فقیرند این پول دار ها" ( چنین گفت زرتشت - بخش 1، بت های جدید) فیلسوف همچنین معتقد بود که مطبوعات در اختیار یهودیان است: " نگاه کن به این زیادی ها ( زائد ها )! همیشه مریض هستند این زیادی ها، زرداب خود را استفراغ می کنند و اسم آنرا گذاشتند رورنامه." ( چنین گفت زرتشت - بخش 1، بت های جدید) نیچه این روزنامه نویسان (یهودی ) را " اراذل " می نامد. در بحش 2 کتاب ( از اراذل ) زرتشت جواب می دهد: " آه، از فرهنگ خسته شدم، وفتی که دیدم اراذل با فرهنگ هستند".

نیچه حتا ادعا می کند که یهودیان " رتیل " هستند و فیلسوف یقین داشت که این "رتیل ها " حس و روحیه انتقام جویی دارند. ( چنین گفت زرتشت - بخش 2، از رتیل ها ) برای نیچه روم سزار بعد از پذیرفتن دین مسیحیت ( قرن 4 ) دیگر روم سابق نبود: " روم به یک جهارپا (حیوان ) نزول کرد" ( نیچه فرقی مابین مسیحیت و دین یهودیان نمی گذارد و برای فیلسوف حتا "مسیح از یهودی ها هم یهودی تر است" - علم شاد ) و فیلسوف حتا ادعا می کند که "خود خدا یک یهود هست". ( چنین گفت زرتشت - بخش 4 ، گفتگو با شاهان ) فیلسوف همچپنین معتقد است که نه فقط روم را، بلکه غرب را هم یهودیان نابود کردند و این نابودی زمانی شروع شد که امپراتوری روم دین مسیحیت قبول کرد. نیچه یک قدم نیز فراتر می گذارد و ادعا می کند که با دین یهودیت خصوصیت های اریستوکراتی که در یونان باستان و روم مرسوم بودند از بین رفتند و فرهنگ، یا منش بنده گی و نوکری ( بنده خدا بودند در دین یهودیت و مسیحیب ) چایگزین آنها شدند.

در کتاب "ضد مسیحی " فیلسوف توصیه می کند که از " معاشرت با اولین مسیحیان و یهودیان لهستانی به علت بوی بد آنها باید پرهیز کرد". نیچه کتاب "چنین گفت زرتشت " را به سبک ( به شیوه ) کتاب انجیل نوشته است و فیلسوف امید داشت که کتاب زرتشت جای انجیل را بگیرد. همین سبک یا زبان کتاب "چنین گفت زرتشت"، یعنی سبک انجیلی آن، خود دلیلی بود که یهودستیزان از کتاب نیچه استقبال کنند. ( در انحیل اشاره شده است که یهودیان در قتل مسیح دخالت داشتند). پروفسور ائوربک (Overbeck ) همکار سابق نیچه در دانشگاه بازل ( Basel)، اشاره می کند که بیان ضد یهودی نیچه به مراتب شدید و قوی تر از بیان دیگر یهود ستیزان است. نیچه که از سیستم برده داری پشتیبانی می کرد و اولین دولت دموکراتی تاریخ، دموکراسی آتنی، را بزرگترین فاجعه برای بشریت نامیده است از زبان پیغمبر انسان دوست ایرانی، از زبان زرتشت، به یهودیان حمله می کند. نیچه در کتاب "چنین گفت زرتشت" از نام زرتشت برای یهود ستیزی خود سوء استفاده کرد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy