سه شنبه 11 خرداد 1389   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

موسوی اردبيلی: بايد تمام جريانات دوران امام، بدون گزينش و تفسير به رای به مردم گفته شود، ايلنا

زمانه به گونه‌ای شده که جوان‌های ما که امام را درک نکرده‌اند تحت تاثير تبليغات سوء مغرضين و يا حتی برخی دوستان نادان قرار می‌گيرند و شخصيت امام به گونه‌ای برای آنان ترسيم می‌شود که با واقعيت منطبق نيست.


ايلنا:يک مرجع تقليد با بيان اين‌که اخيرا در خصوص حضرت امام (ره) و زحماتی که در دوره ايشان کشيده شده، گاهی کم لطفی می‌شود، گفت: امام (ره) شخصيتی استثنايی بود که تکرار او بسيار بعيد به نظر می‌رسد. درست است که امام در ميان مردم و هميشه با آنان همراه بود و مردم صحبت‌های ايشان را از رسانه‌ها می‌شنيدند اما بسياری از جلوه‌های شخصيتی ايشان بر مردم پوشيده مانده است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


به گزارش ايلنا، آيت الله موسوی اردبيلی در پايان درس خارج فقه خود، به مناسبت فرا رسيدن ايام سالگرد ارتحال حضرت امام خمينی (ره) با ذکر خاطره‌ای از امام (ره) گفت:يادم هست يکی از بزرگان که آقای بسيار محترمی بود و امام هم به ايشان خيلی احترام می‌کرد، اوايل انقلاب با لحنی تند و گزنده نامه‌ای خطاب به امام نوشت. برخی افراد به اين فکر بودند که بايد با ايشان برخورد شود ولی من مخالف بودم. نهايتا رفتم پيش امام و گفتم: نامه فلان آقا را شما ديده‌ايد؟ گفتند: ديده‌ام. گفتم: نظرتان چيست؟ فرمود: منظورتان چيست؟ می‌خواهيد با ايشان برخورد کنيد؟ گفتم: من چنين عرضی نکردم، می‌خواستم ببينم نظر شما چيست؟ گفتند: مراقب باشيد کوچکترين برخوردی با ايشان صورت نگيرد. بعد صحبت‌ها و مسايل ديگری بود که لازم بود با ايشان در ميان بگذارم و در مورد آنها نظر ايشان را جويا شدم. بعد از اتمام جلسه که از خدمت ايشان خارج شده بودم دوباره مرا خواستند و فرمودند؛ مراقب باشيد مبادا به آن آقا جسارتی شود. اين از نادر مواردی بود که امام اين طور روی مطلبی تاکيد و اصرار می‌کردند.
وی با ذکر مطلبی ديگر از مرحوم امام (ره) عنوان کرد: روزی در خدمت ايشان در مورد برخی اشخاص صحبت شد. ايشان گفتند ”برخی از اين‌ها تا آنجا که من می‌شناسم آدم‌های خوب و متدينی هستند“. يکی از آقايان گفت اينها شما را قبول ندارند. امام فرمود قبول نداشته باشند،‌ مگر من اصول دين هستم، من هم فردی هستم مانند افراد ديگر، ممکن است کسی مرا قبول کند کس ديگر هم قبول نکند. من در زمان حيات امام نيز اين مطلب را در نماز جمعه گفتم.»
آيت الله موسوی اردبيلی خاطرنشان کرد: متاسفانه زمانه به گونه‌ای شده که جوان‌های ما که امام را درک نکرده‌اند تحت تاثير تبليغات سوء مغرضين و يا حتی برخی دوستان نادان قرار می‌گيرند و شخصيت امام به گونه‌ای برای آنان ترسيم می‌شود که با واقعيت منطبق نيست. اکنون برخی مطرح می‌کنند که چرا زمان امام فلان مساله پيش آمد يا فلان قضيه رخ داد، اينها نمی‌دانند که مسايلی را که در آن زمان پيش آمد کرده بايد با در نظر گرفتن شرايط همان زمان بررسی کرد و نمی‌توان يک مساله تاريخی را بدون توجه به شرايط زمان و مکان آن مورد نقد قرار داد.
وی ادامه داد: مساله جنگ در زمان مرحوم امام مساله بسيار مهمی بود که تمام امور کشور از خرد و کلان تحت تاثير آن بود. مسايل زيادی در زمان امام اتفاق افتاده که مردم جزئيات آن را نمی‌دانند و شايد به صلاح هم نباشد که فعلا بازگو شود، ولی اجحافی که اکنون نسبت به امام صورت می‌گيرد اين است که تمام ابعاد وجودی ايشان به ديد مردم گذاشته نمی‌شود و گروه‌های سياسی برای پيشبرد اهداف خودشان هر يک آن جلوه‌ای را که خود تمايل دارند بزرگنمايی می‌کنند. اگر قرار بر بازگو کردن جريانات زمان امام باشد، بايد تمامی آن جريانات بدون کم و کاست و بدون گزينش و تفسير به رای، به مردم گفته شود.
اين مرجع تقليد در پايان گفت: توصيه من به تمامی علاقمندان انقلاب و امام اين است که در رفتار و عملکرد خود دقت نمايند و بدانند که اگر خدای نکرده به خاطر عملکرد آنان در ذهن جوانان شک و ترديدی نسبت به امام و اصالت اين انقلاب که با خون شهيدان بسياری آبياری شده است، پيدا شود، ضايعه‌ای جبران‌ناپذير خواهد بود و يقينا در پيشگاه حق تعالی مورد بازخواست قرار خواهند گرفت.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016